Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość burak buraczany

fobia spoleczna,help!!!!

Polecane posty

Gość burak buraczany

Mam taka fobie,ze boje sie ze sie zaczerwienie przy kims.I tak sie na tym koncentruje ze caly czas sie robie czerwona.To jest koszmar,nie do wytrzymania!I jest gorzej i gorzej>Zyc mi sie przez to odechciewa,serio!Unikam ludzi juz teraz,bo mam dosyc przykrych komentarzy.Prosze i wy mi tu nie smiejcie sie ze mnie. Co ja mam z tym burakiem zrobic? 😭

Gość taka jedna....
slyszalam ze jest na to operacja tylko podobno b droga.Musisz to zaakceptowac i tyle.Moja kolezanka ma ten sam problem.Wyobrazam sobie jakie to klopotliwe...

Gość burak buraczany
stracilam juz przez to chec do zycia.Nic mi sie nie chce.Wpadlam przez to w depresje.Kto mi pomoze????? 😭 😭 😭

Gość he he heheh
burak - 😠

Gość no i zabrali mi nicka
A czytalas ten link co ci wklailam?

Gość he he heheh
😡 o to jest dopiero buraczek ;-)

Gość burak buraczany
tak,ale ty raczej tylko o fobi napisalas,ale nie wiem,czy mialas takie same objawy?

Gość no i zabrali mi nicka
To nie moj topik byl. Wkleilam go zebys wiedziala ze da sie to leczyc. pozdro.

Gość burak buraczany
dzieki :)

Gość burak buraczany
poooooomozcieeeeeeee bo ja juz z domu boje sie wyjsc!!!

Gość polusia
witam wszystkich serdecznie!!!(a zwłaszcza autorke tej dyskusji). kochani,ja mam 26latek i od 11lat cierpie na fobię społeczną.objawy mojej choroby zaczęły się niewinnie:w siódmej klasie nagle poczułam silne pocenie się,wstyd i lęk przed ludżmi.dlaczego?nie mam pojęcia!z czasem symptomów było coraz więcej i stawały sie coraz silniejsze.od wielu juz lat nie siadam w grupie innych osób(czy to w tramwaju,czy tez w kościele,lub w przychodni).byłam na wielu terapiach,brałam leki,a itak nie wyleczylam sie z lęku przed ludzmi.obecnie zazywamleki przeciwlękowe i przeciwdepresyjne.jakos zyję i staram sie wierzyc ze warto istniec na tym świecie,ale uwierzcie ze jest cholernie cięzko. pozdrawiam was cieplutko i proszę,dzielcie się ze mną swoimi przezyciami dotyczącymi fobii społecznej.

Gość polusia
czy ktoś moze ma tez taki problem,czy jestem siama?

Gość masz po prostu
nerwicę naczyniową. To tez jest rodzaj natręctwa, bo masz natrętne myśli odnośnie tego jak wyglądasz. Pychoterapia jest pierwszą rzeczą którą powinnaś zrobić.

Buraczku!!! Nie martw się!!! wiem, że to jest dla Ciebie straszne przeżycie i czujesz się upokorzona i zrozpaczona, ale postaraj sie myśleć o sobie trochę lepiej i nie skupiaj sie tak mocno na tym, że \"za chwilę zrobię się czerwona\" to Ci sie poprawi. A jak sie zarumienisz to mów do tych wokół Ciebie - często się czerwienię, nie lubię tego i nie jest mi z tym łatwo, ale gdy nie będziecie się ze mnie śmiac będzie mi łatwiej. Jedni zrozumieją inni nie, ale Ty będziesz sie czuła lepiej, bo się odważyłaś otwarcie mówić o swojej \"przypadłości\". Ja mam agorafobię i otwarte mówienie o tym sprawia, że czuję sie lepiej, łatwiej mi nie przejmowac się opinią innych. Życze powodzenia i nie daj sie!!!!

Gość uuuupupupupup