Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmieszana

czy 1 tabletke moge polknac 2 dnia cyklu? PRosze o POMoc

Polecane posty

Gość zmieszana

mam pytanko. zrobilam sobie przerwe w braniu tabletek antykoncepcyjnych. jednak od tego miesiaca mialam zamiar brac je ponownie. niestety, dzis dostalam okres, a bie bylam u ginekologa po recepte po moj logest, i nie mam jak dzis ich wykupic i polknac. czy gdybym jutro poszla do lekarza, dostala recepte to moglabym pierwsza tabletke zazyc w 2 dniu cyklu(krwawienia)?? czy mial ktos taka sytuacje. zastanawiam sie, czy wtedy tabletki beda skuteczne????? bo na ulotce jest wyraznie powiedziane ze 1 tabletke bierzemy w 1 dniu cyklu.mialam teraz miesieczna przerwe ale juz tak bardzo chcialabym znowu je zazywac...Ps nie wierze innym srodkom antykoncepcyjnym:)

Gość Psotna
nie bierz.

Lepiej od drugiego dnia nie bierz, bo przez cały pierwszy cykl nie będziesz pewna zabezpieczenia i będziesz musiała stosować dodatkowe zabezpieczenie. To po co? Poczekaj do następnego okresu. Mam jeszcze pytanie : po co robiłaś miesięczną przerwę? Przerwa powinna wynieść conajmniej trzy cykle, bo tak tylko niepotrzebnie mieszasz w gospodarce hormonalnej.

Gość mayaaa
ja wzielam 2 dnia cyklu, ale to była pierwsza moja tabletka w zyciu i na ulotce pisało ze mozna, moze poprostu zapytaj lekarza

Gość kakusia....
wez 5 dnia cyklu i zabezpieczaj sie jeszcze przez tydzien,po tygodniu bedziesz juz w pelni zabezpieczona.na ulotce to jest napisane