Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdania sa podzielone

od kiedy czuc ruchy dziecka przez brzuch?jak dotknie sie reka?

Polecane posty

Gość zdania sa podzielone

\"Książkowo\": pierworódki pierwsze ruchy dziecka wyczuwają ok. 18-20 tygodnia, a wieloródki nieco wcześniej. Ale to różnie bywa. Jesli kobieta ma np. łożysko przodujące, to długo nie poczuje ruchów. A jeśli dziecko jest wyjątkowo duże, to może poczuć zadziwiająco wcześnie. Ja poczułam już w 18 tygodniu (a to moja pierwsza ciąża) - pod ręką. Teraz już czuje się wystarczająco mocno bez ręki na brzuszku. :)

Gość evi...................33tydzie
ja dopiero teraz czuje i widze jak maly fika nogami :) pierwsze ruchy poczulam cos kolo 20-22 tydzien jednak byly to jednorazowe ruchy i bardzoooooooo slabe, teraz to dopiero stado bizonow :)

Ja swoje ruchy poczylam tak dokladnie je okreslajac ze to ruchy wlasnie ok 18 tygodnia ciazy.. Wczesniej wyczuwalam takie \"laskotania\" ale balam sie okreslac ze to ruchy.. jak spostrzeglam ze one powtarzaja sie codziennie.. i sa juz silniejsze.. okreslilam je jako ruchy :) - tez to moja 1 ciaza... Niekiedy ruchy odczuwalam mocno pod reka..takie ostre rozpychanie -wrecz ja odbieralam je jako pukanie :) ale nie kazde byly wyczuwalne.. nieraz ja czulam je..a maz pod reka nie... ostatnio zauwazylam jak lezalam na plecach.. jak mi brzuch sie rusza... (23 tydz) :) i to widok jest niebianski :D

Gość ewelinaewelina1
Ja ruchy dziecka takie pod reka poczułam tak gdzies około 23 tyg ciaży.Ruchy [takie bulgotanie i przemieszczanie sie ] czułam w 20 tyg ale mój maż poczuł je dopiero gdy byłam około 23 tyg