Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poradzcie

Ile razy jedza mleko Wasze 10-miesieczne maluszki?

Polecane posty

Gość poradzcie

Bo nie wiem czy ja mojej coreczce nie daje go za czesto. Rano je ok. 8.00 potem ok.11.00-bo wtedy idzie spac i zasypia niestety przy mleku potem ok 15.30 i na noc ok.19.30 w nocy tez je ok. godz. 1.00 nie zjada duzo mleka srednio ok.120,wieczorem je ok 180 nieraz 220 ile jedza Wasze maluszki,moze za czesto jej daje?

Miałam problem z wypróżnieniem się mojego dziecka. Robiła 4-5 luźnych kupek na dobę. Były badania, wizyty u lekarza itp. W końcu spisałam na kartce całe menu i ilość mleka/kaszki jaką moje dziecko dostawało na dobę i pokazałam lekarzowi. A on tylko się uśmiechnął i powiedział, że dieta u dziecka w tym wieku (miała wówczas 11 miesięcy) powinna być już coraz bardziej podobna do diety większych dzieci. Z tego co widzę, to moje dziecko dostawało podobną ilość posiłków mlecznych co Twoje. Nam lekarz kazał zejść do jednego posiłku mlecznego. Od tamtej pory Marta dostaje tylko raz dziennie kaszkę na mleku w ilości ok. 300 ml. Według lekarza tyle wystarczy.

wydaje mi się, że powinnaś się cieszyć, że pije mleko. Bo dzieci z reguły w tym wieku nie bardzo chcą, z butelki rezygnują, a z kubka jakoś im mleko nie smakuje. W mleku jest wszystko co do życia potrzebne i Twoje dziecko oprócz tego je jeszcze jakieś warzywa, nięso, trochę owoców, ewentualnie węglowodanów (ryż, kaszka,chleb) to ja bym się nie martwiła. Mój synek ma 9 miesiąc i je cyca tylko raz dziennie rano. więcej nie chce, butelki nie uznaje i muszę wymyślać, dawać mu serki, kaszki, jogurty itp., , bo dziecko w tym wieku musi jeść mleko lub produkty mleczne. Ale większość tych produktów jest słodzona, co nie jest takie super zdrowe. Jeżeli dziecko ma dobrą wagę i dobre samopoczucie to wcale bym się nie przejmowała.

Mój syn jadł 6 razy. Najgorsze było to, ze wcześniej wstawał w nocy trzy razy. To wstawanie było wyczerpujące. Dlatego zastosowałam zagęszczacz do mleka i mój maluch budził się tylko raz. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam gorąco.

Gość gość
Mleko? Szwagierka daje dziecku parówki,ziemniaki,ciastka i wodę z kranu :/

Gość gość
Moj wlasnie rozpoczal 10m-c mleko je o 4- 180, czasem ok 16-150 i ok 21 od 150-210. Ok 6-7 m-ca nie chcial mleka w ciagu dnia ale po rozmowie z lekarzem zaczelam dawac od nowa i poszlo. Generalnie powinien miec 3posilki mleczne

Gość gość
Moja córka pije mleko 3 razy dziennie po 210 ml. Ale jakby mogła, to żyłaby na samym mleku. Niby zjada inne posiłki, ale bez entuzjazmu. Natomiast na widok butli z mlekiem aż podskakuje z radości.

Gość gość
Niby Twoja córka dość często to mleko pije, ale nie są to duże porcje, więc ogólnie nie wypija go więcej niż powinna na dobę. Moja córka pije 3 razy, ale solidne porcje i jak przeliczyłam to mi wyszło, że ogółem wypija więcej mleka dziennie niż Twoja. Pytanie jak to wpływa na jej chęć do spożywania innych posiłków. Jeśli chętnie je obiadki, kaszki, owoce i inne rzeczy, to w zasadzie nie masz się czym martwić. Jeśli natomiast mleko jest jej niemal jedynym pożywieniem, to trochę lipa. A jak z piciem? Czy pije wodę, soki albo herbatki?