Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mama Mikołaja

Co znaczą wytatuuowane kropki na czole albo w kącikach oczu u więźniów?

Polecane posty

Gość heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
ilość latek do odsiatki i czy grypsuje czy nie ;)

Gość dirann
To znaczy,że taki więzień jest "cwelem". Mówiąc ktotko i bnrutalnie - znaczy to,że jest wykorzystywany seksualnie przez innych więźniów - jako osoba bierna, świadcząca usługi, gwalcona, czy jak tam chcesz.

Gość yasminka
dirann, kto ci takich bzdur naopowiadal?

Gość Amperomierz
cwele, tak samo powinni zrobić z mordercą oskarka

mniej wiecej od roku 69 przestano zwracac uwage z ktorej strony oka jest kropka która oznacza git, cool, swój ..... przed tym rokiem niestety miala i tak np. 50 letni dzis facet z kropką po prawej stronie oznajmia ze byl cwelem, po lewej jak w/w... jednak moge sie mylic

zalezy od koloru kropek np zielone niebieskie czarne czerwone i czy sa w wewnetrznych czy zewnetrznych kacikach oka

niebieskie to bodajze zlodziej czarne to morderca czerwony oznaczaly chyba wieznia politycznego zielone niestety nie pamietam :( chyba pedofil ale moge sie mylic :( i w blad nie chce wprowadzic niechcacy ale mialam na studiach wyklady o wiezniach ich slangu polykach tatuazach etc z tym ze na pierwszym roku a troszke latek juz minelo niestety dokladnie rzecz biorac to 5 :)

Gość jumi
Tylko po co oni to sobie robią?Tylko wszyscy widzą,żesiedzieli,o estetyce nie wspomnę...Wiem,że to nie jest dla nich ważne ale po co?Chyba nikt nie chce aby wszyscy widzieli,że jest mordercą czy pedofilem i nie sązę aby ich do tego zmuszano ,przynajmniej nie wszystkich.

hmm ja kiedys widzialam w poviagu faceta w kacikach oczu mial wlasnie wytatuowane takie niebieskie kropki a co do tego czy potrzebuja owszem zeby sie np poznawac wsrod swoich albo jk przenosza go z jednego aresztu do drugiego wiem ze pedofili chyba kiedys tak przymusowo tatuowali to bylo napietnowanie bo wiadomo ze pedofile w zakladach karnych maja przej.... delikatnie mowiac a czerwone to na pewno wiezniowei polityczni ale to raczej ladnych kilka lat wstecz

Gość jumi
A ja słyszałam,że to ,że pedofile mają ciężkie zycie w więzieniach to już nieprawda.Teraz jest tak jak w USA,gwałty,bójki,znęcanie się...brak takiego jeśli można to napisać honoru więżniów.Słyszałam też,że strażnicy lepiej grypsują niż więżniowie więc to nie ma związku z grypsowaniem.

Gość do jumi
oczywiście bez obrazy, ale mało wiesz, tzn. źle słyszałaś

jumi dziecinko poczytaj troche o pedofilach wiezniach i ich niepisanym kodeksie pedofil nie a prawa bytu za kratkami a to z tego wzgledu ze duzy odsetek wiezniow ma na wolnosci rodziny dzieci a oe sa tam bezbronne pozbawione opieki wiec takiego pedofila gnojs ile wlezie gwalty bicie zanieczyszczenie jedzenia fekaliami itp pedofil za kratkami to jest doslownie NIC Nic tam nie znaczy

a straznicy przymykaja na to oczy i barrrrrrrrdzo dobrze poza tym pisalam prace magisterska o przemocy seksualnej wobec dzieci wiec orientuje sie troszke lepiej niz ty owszem sa prowadzone roznego rodzaju terapie np lekami podawanie hormonow terapie grupowe lub etody psychochirurgiczne i chirurgia metody treningowe oraz pozainstytucjonalne leczenie sprawcow

Gość jumi
Ależ Kiciu proszę bez protekcji ,dziecinką to ja już na jestem ale może dla staruszki?Poza tym w imię więżniów tak się unosisz?Co ty chcesz mi udowodnić?A strażnicy na nic nie powinni przymykać oczu,szczególnie na jakąkolwiek przemoc bo ona rodzi inną i tak w kółko.Nie wiem też czemu piszesz o ewentualnym leczeniu pedofili bo to nie ten temat? Inna sprawa,że trzeba byłoby siedzieć w więzieniu lub być strażnikiem aby mieć pojęcie.

Gość jumi
Dodam tylko Kiciu,że autorytetem w tych sprawach nie jesteś więc z taką pewnością wypowiadać się nie możesz a w więzieniu ma dobrze ten kto jest silny psychicznie i fizycznie,długo siedzi,wszystko wie i potrafi sobie wszystkich ustawić lub ten kto ma pieniądze bo są i tacy.

Gość sex- kochanie
:P

wyobraz sobie ze bylam w wiezieniu wymagal tego kierunek moich studiow pokrewny do resocjalizacji a ze pisalas totalne bzdury na forum o pedofilach wiec sie unioslam co do reszty fakt zgadza sie ze silni maja najlepiej ale tu tez liczy sie dominacja psychiczna a co do pedofilow poczytaj sobie o nich wiecej i powiem Ci jeszcze jedno teraz tak mowisz ze straznicy nie powinni przymykac na to oczu jak wspolwiezniowie traktuja pedofilow a wyobraz sobie ( oczywiscie nie zycze Ci tego nikomu tego nie zycze najgorszemu wrogowi ) wyobraz sobie ze masz dziecko powiedzmy okolo 5 lub 6 lat totalnie przykladowoCi pisze i to dziecko zostanie zgwalcone przez takiego skurwi...la to co nie bedziesz zla wsciekla??? dalej ich tak bedziesz bronic??? bedziesz chciala zeby poddano ich leczeniu??? ja jutro z tego bronie prace i uwazam ze pedofilow powinno sie eliminowac ze spoleczenstwa a nie leczyc choc i taka kara smierci to z amalo a my te bydleta utrzymujemy z naszych podatkow wiesz ile wynosi stawka dzienna na wyzywienie w domu dziecka??? a ilr na wirznia??? to Ci powiem na wizenia okolo 6 zl poza tym maja w celach wszystko radia telewizory silownie biblioteke itp a na dzieci w domu dziecka niecale 3 zl wiec sie zastanow czy masz racje piszac do mnie w ten sposob i miedzy innymi dlatego sa te kropki zeby tacy dewianci jak oni mogli sie nawzajem poznawac

i powtarzam bardzo dobrze ze straznicy przymykaja oczy na to jak pedofile sa traktowani przez wspolwiezniow na takich skurwi...li nie ma kary kara smierci to za malo kamienilolomy kastracja chleb i woda zeby juz nie skrzywdzil zadnego dziecka nie lubie wiezniow ale tez nie generalizujmy co do nich nie kazdy jest aniolkiem ale tez nie kazdy jest zly jeden to morderca jeden gwalciciel a jeden oszust czy inny dronny zlodziejaszek ale szanuje wiezniow wlasnie za ich niepisany kodekjs wiezniow zabojcy matek i pedofile nie maja tam zycia i moga sobie od razu szykowac trumne bo to co ich tam spotkyka ze strony wspolwiezniow to totalna igraszka w porownaniu z tym co oni zrobili tym dzieciom

Gość jumi
Kiciu jakie bzdury o pedofilach?Co ty w ogóle wypisujesz?Jednorazowa wizyt w w więzieniu,czy nawet parokrotna,rozmowy ze strażnikami,służbą więzienną nie dają ci prawa do pisania ,że wiesz.Bo ty mało wiesz.Takie przechwalanie się jest infantylne.Ja się nie upieram.Nie wiem co ty chcesz udowodnić i o co ci chodzi?Owszem pedofilia straszna rzecz ale też i inne zbrodnie są straszne,natomiast nie może być tak,że ktoś przymyka oko na maltretowanie więzniów,bójki niezależnie od tego kto za co siedzi.Strażnicy mają wykonywać swoją pracę a nie są od oceny i w wielu krajach europejskich strażnicy mieliby z tego powodu problemy.Sądzę,że nie tylko przymykają oko na pedofili,ogólnie na wszystko więc są równi tym których pilnują.

Gość jumi
Jak czytam to co napisałaś to mam wrażenie,że do ciebie nie dociera to co piszę i w ogóle na jaki temat.Zbyt mocno to przeżywasz."wiecej i powiem Ci jeszcze jedno teraz tak mowisz ze straznicy nie powinni przymykac na to oczu jak wspolwiezniowie traktuja pedofilow a wyobraz sobie ( oczywiscie nie zycze Ci tego nikomu tego nie zycze najgorszemu wrogowi ) wyobraz sobie ze masz dziecko powiedzmy okolo 5 lub 6 lat totalnie przykladowoCi pisze i to dziecko zostanie zgwalcone przez takiego skurwi...la to co nie bedziesz zla wsciekla??? dalej ich tak bedziesz bronic??? bedziesz chciala zeby poddano ich leczeniu???"W ogóle nie wiem do czego to i skąd,tak jak i reszta...Nic nie pisałam o leczeniu,nikt nikogo nie broni,zachowujesz się zbyt emocjonalnie co przesłania co możliwość trafnego odbioru.

jumi!!! ja sie nie przechwalam tylko pisze co wiem czego nie jestem pewna co widzialam i slyszalam i prosze nie pisz do mnie ze jestem infantylna bo mnie nie znasz a pisalam o straznikach tylko i wylacznie jesli chodzi o pedofilow pewnie ze tsm nie jest rozowo ze straznicy biora w lape grypsuja i w ogole polska sluzba wiezienna to kompletne bagno a czy malo wiem coz nie jestem po resocjalizacji ale moi znajomi sa mam tez kogos z rodziny ktory pracuje jako straznik w wiezieniu jest masakra :( uwierz na slowo a jesli chodzi om przymykanie oczu straznikow na bojki i tym podobne sprawy to tak bylo jest i bedzie :(i to nie tylko w Polsce obejrzyj sobie kilka filmow dobrych filmow o wiezniach niektore sa oparte na faktach jak chocby przed egzekucja kobiety z saint quentin czy jakis nie pamietam tytulu niestety straznicy w wiezeniu dla kobiet w usa zmuszali je do prostytucji dawali narkotyki itp i to jest straszne a ja cie nie chcialam obrazic czy urazic po prostu troszke wiem na ten temat wiec jesli czujesz sie obrazona to sorka ale tez nie pisz o mnie ze jestem infantylna czy ze malo wiem albo nic nie wiem

Gość Xander23
Kropeczki....ja wole se wsadzić cały łep pod natrysk do lakierowania aut,i mam pełno kropeczek!I to w różnych kolorach!

tak przezywam z dwoch powodow za niecale 12 godzin mam obrone a z racji mojego zawodu mialam juz praktyki w placowkach opiekunczo socjalnych i teraz pomagam takiej kobitce w pracy z ninia 9 lat jej ojciec skurwiel ja gwalcil a mamusia to akceptowala noz mi sie w kieszeni po prostu otwiera wiem ze emocjonalnie nie powinnam podchodzic ale chwilami sie nie da :( dobra mialo byc o kropkach a zeszlo na pedofilow brrrrrrrr

Gość jumi
Kiciu myślę,że twoje krzyki (przepraszam ale tak to odbieram)same pokazuję,że zbyt emocjonalnie podchodzisz do tematu,wiem,że można się stresować przed obroną pracy ale odpuść sobie.Owszem wiadomo,że nie tylko w Polsce jest jak jest ale może być lepiej...Poza tym nie bierz sobie tego tak do serca,uważam,że takie zachowanie jest infantylne ale nie znaczy,że ty jesteś infantylna. Poza tym jeśli będziesz chciała pracować w tym zawodzie to powinnaś nauczyć się oddzielać pracę od życia poza bo zwariujesz i zatrujesz życie rodzinie.Nigdy nie chciałabym aby było u nas w żadnej dziedzinie tak jak w USA,lepiej wzorujmy się na Skandynawii.Stany są chore jak dla mnie.Myślę,że zdasz bo jak czytam to przejmujesz się bardzo i sądzę,że dobrze się uczysz(bez protekcji).

oki jumi to nerwy to samo mi mowi ta babka ale jak widze taka niunie i takiego zwyrodnialca to emocje mi sie same wlaczaja musze faktycznie nad tym popracowac i dziekuje za slowa otuchy :)

Gość jumi
Powodzenia na jutrzejszym egzaminie,będzie dobrze zobaczysz