Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakie jest wasze zdanie

Wypada czy nie?

Polecane posty

Gość jakie jest wasze zdanie

Od zawsze zastanawiam sie czy np po egzaminie, kiedy wykładowca wpisuje do indeksu ocene nalezy powiedziec 'dziekuje'.....niby kultura tego nakazuje,ale jesli egzamin nie poszedł najlepiej...przeciez nie bede dziekowała za dwoje ... albo np gdy dostane piatke ...dlaczego mam dziekowac ?? przeciez moge byc wdzieczy wyłacznie samej sobie ... to ja siedziałam i zakuwałam ... wpisanie oceny nie jest niewyobrazalnym wysiłkiem zeby trzeba było byc wdziecznym .... co prawda zawsze dziekuje (bo niby tak nakazuje kultura) ale czy to jest tak naprawde własciwe? co myslicie ??

Gość mamma mia
a jak dostajesz resztę w sklepie, to też mówisz dziękuję, mimo że sprzedawca ma obowiązek Ci ja wydać - to się nazywa UPRZEJMOŚĆ i nie ma nic wspólnego z wdzięcznością

ja mówie nawet dziekuje slicznie , zwlaszcza jak reszty jest dużo... a dziekuje nic nie kosztuje ...:)

zgadzam sie z przedmówcą dziwie sie że sie nad tym zastanawiasz. jak zjesz posiłek też mówisz dziękuje, bez względu na to czy ci smakował czy nie. tak samo mówisz dziękuje bez względu czy dostałaś 2 czy 5.