Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gacia

Co to jest pusty pęcherz płodowy?

Polecane posty

Gość gacia

Spotkałam się z atkim określeniem i zastanawiam się nad tym co ono oznacza? Czy to znaczy, że dzidziusia nigdy nie było?No bo skoro pęcherz jest pusty?A skoro nie było dzidziusia to czemu wogóle powstaje taki pęcherz?

Gość małymiś
niestety mnie coś takiego spotkało pól roku temu,organizm reaguje jakby był w ciąży,testy dodatnie,na usg widac pęcherzyk ciążowy ale...brak w nim widocznego zarodka,czyli najwazniejszego lokatora brak,takie ciąże zwykle koncza sie do 5,6 tyg,ja miałam por.samoistne obyło sie bez zabiegu

Gość małymiś
aha,jeszcze jedno ja sie spotkałam z okresleniem puste jajo płodowe

Gość gacia
czyli dochodzi do zapłodnienia a jednak zarodek się nie rozwija?

Gość gacia
Bo chodzi o to, że moją przyajciółkę spotkało coś takiego. Poszła do lekarza a on powiedział jej"Ma pani pusty pęcherz płodowy, tzn. jest pani w ciązy urojonej" Czy to naprawdę ciąża urojona?

Gość mamuska77
Witam Przez przypadek trafilam na ten temat a mam cos do powiedzenia bo samej mnie to spotkalo juz okolo 6 lat temu wszystko bylo ok test ciazowy dodatni, lekarz po zbadaniu stwierdzil ze jestem w ciazy, i w 10 tygodniu poszlam na usg okazalo sie ze jest pusty pecherz plodowy i lekarz wytlumaczyl mi to tak: Po zapłodnieniu jajko dzieli sie na kolejne czesci i z jednych powstaje pecherzyk plodowy a z jednych czesci rozwija sie zarodek i poprostu czesc odpowiadajaca za pecherzyk plodowy sie rozwija doskonale a czesc odpowiadajaca za zarodek nie rowija sie zatrzymala sie w bardzow czesnym etapie dzielenia, a wiec nie jest to zadna ciaza urojona, ja musialam isc na czyszczenie poniewaz nie nastapilo poronienie samoistne. Po pol roku normalnie zaszlam w ciaze i bylo wszystko ok choc bardzo balam sie przed usg, teraz znowu jestem w ciaz i narazie jest wszystko ok a juz 21 tydzien, wiec pozdrow kolezanke wiem ze to szok szczegolnie jesli czekala na ta ciaze ale w przyszlosci napewno bedzie ok Pozdrawiam

Gość gacia
mamuska77 bardzo dziękuję Ci za wpis. Ten lekarz u którego była to był jakis dziwny. Nic jej nie wytłumaczył. Ona właśnie załamała się tym, że byc może nie będzie mogła mieć dzieci. POdnisłaś ja na duchu. Pozdrawiam Ciebie i jeszcze raz bardzo dziękujemy:)