Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość - - - j u s t a - - -

krem do rąk z mocznikiem

Polecane posty

Gość - - - j u s t a - - -

znacie jakieś dobre kremy do rąk z dużą zawartością mocznika? mam strasznie brzydkie dłonie...spierzchnięte, sine wysuszone, gdzieniegdzie aż mi slóra pęka i leje się krew :( używam kremów (zwykłych) ale to wszystko do czasu umycia rąk!!!polecono mi krem z mocznikiem tylko nie wiem jaki to ma być?!!!!!!!!!

Gość pytanko pytanko
A ja poloecam najlepszy krem,tani i bardzo skuteczny.Tez mialam taki problem,zostal rozwiazany dzieki KOLASTYNIE, seria ochronna na zime. Rece mam super a zadne inne nie pomagaly.Polecam,koszt ok.5 zl.

Gość ryuiumnsa
justa pokazywałas te ręce lekarzowi, bo wątpię, by ten problem załatwił kremik z Koastyny.Czy to jest alergia kontaktowa? Teraz Oceanic wypuscił na rynek serię dla skóry nadwrażliwej z atopowym zapaleniem skóry, i jest tam balsam Help.Jeszcze nie wiem jak to działa.W twoim przypadku radzę kompleksowa ochronę, czyli do mycia rąk, oilatum, lub tanszy specyfik Oceanica Help, emulsja do mycia, i w przypadku stwierdzonej alergii, wyleczenie tego sterydami,a póżniej smarowanie balsamem, który przywróci barierę ochronną, np. Nanobase, lub ten oceanica Help.Co do kremow z mocznikiem to mam mieszane uczucia, ale skoro masz takie zalecenia.

Gość ryuiumnsa
jezelo chcesz koniecznie z mocznikiem, to balsam SVR Xerial 500, lub jezeli zdołasz zakupic to tańszy Keratolan bodajze 4.

Gość pytanko pytanko
Mialam podobny problem ,tez pekala mi skora na rekach,nie pomagaly zadne SVR Xerial ,doslownie nic. To co mi pomoglo to wlasnie ta tania Kolastyna.Sprobuj nie wszystko co drogie jest dobre.Swoja droga warto aby Twoje rece obejrzal lekarz.

Gość ryuiumnsa
a co używałas poza xerialem ,do którego ja tez nie jestem przekonana, i z czego wynikał fatalny stan skóry na dłoniach?

Gość pytanko pytanko
Lekarz za pierwszym razem przepisal mi Elocom ,nie pomogl. W miedzy czasie przetestowalam wiele kremow do rak ,szczegolnie z tych reklamowanych i drozszych firm.Tez nie bylo poprawy,tak jak pisze autorka ,poprawa krotkotrwala do mycia rak a potem od nowa problem. Kolejny raz u lekarza dostalam wlasnie ten Xerial z mocznikiem,tez bez rezultatu. Mi naprawde pomogla ta Kolastyna i mozna przeciez sprobowac. Bardzo dlugo przebywam na dworze,mimo ,ze uzywam rekawiczek skora byla okropna. Poza tym mam delikatna skore,ktora jest sklonna do podraznien.

Gość ryuiumnsa
Wiesz trudno mi uwierzyć, ze nie pomogł ci elocom, a pomogł zwykły krem kosmetyczny.Bo kolejnośc jest taka, przy silnej alergii kontaktowej , najpierw zaleczenie sterydrm, apożniej odbudowa, i nawilżanie naskórka.I delikatne cos do mycia. ja używam oilatu, a z kremów, dermalibour, nanobase,lub cicaplast, i to utrzymuje moja reke, w jako takim stanie i wydłuza okres wysypki.Zwykłe kremy kosmetyczne sa za słabe, zawierają baewniki ,substancje zapachowe i konserwanty, które mi nie służa.Ale , rozumiem, ze tobie ten krem służy.dziwi mnie tylko wyleczenie takim kremem z alergii, ale cóż?

Gość ryuiumnsa
oczywiscie wydłuza okres bezwysypkowy, pozdrawiam

Gość pytanko pytanko
Ale ja nie mialam alergii.Mialam przesuszone,pekajace do krwi rece z tej suchosci.

Gość ryuiumnsa
to jak nie miałaś alergii to po jakie licho lekarz przepisał ci sterydy?, porąbało go?

Gość ryuiumnsa
wiesz dobrym sposobem na wysuszoną skórę, jest po nasmarowaniu grubo kremem, nałożyc bawełniane rękawiczki, i tak cały wieczór, lub do spania, bardzo poprawia to kondycję skóry rąk.

Gość ryuiumnsa
ja siusiam sobie na rece albo mocze w sikach mojego pieska i potem smaruje całe ciało bo tam jest mocznik w moczu!!wie dziewczyny to jest tansze a skuteczne i nie ma sie czego brzydzic!

Gość kkkkkkkkkk
ryuiumnsa no nie wiem czy sie przekonam!ale masz racje mocznik to siki!!

Gość przeciez napisała wyraznie ze
nie stosuje preparatów z mocznikiem zresztą syntetycznym, więc podszywac sie pod nią z takim tekstem to szczyt głupoty.Ale bae sie dobrze dziecko

Gość berenika4
Jesli ten krem faktycznie musi zawierac mocznik to polecam OXERIL w którym jego stężenie wynosi 30%. Jest jeden do pękających pięt (około 15zł) i drugi który można stosować nawet na skóre twarzy (ponad 20zł). Dostępny tylko w aptekach.

Gość oj znam to
ale przeciez mocznik uzywa sie do rogowacenia na takie krostki na ciele,zgadza sie?czy cos mi sie pomylilo?

Gość holłe
oj znam to ale przeciez mocznik uzywa sie do rogowacenia na takie krostki na ciele,zgadza sie?czy cos mi sie pomylilo? w mniejszych stężeniach mocznik działa nawilżająco w większych złuszczająco

Gość gość
Mam też problem z bolesną wysypką na dłoniach - pomógł mi krem do rąk ZIAJA - kuracja ultranawilżająca mocznik 10%