Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jestem w kropce

CZY TO PORONIENIE CZY JAK

Polecane posty

Gość Jestem w kropce

wiec zaczne tak, ostatnia miesiaczke miałam na poczatku stycznia, w lutym niemiałam przestraszyłam sie i zrobiłam test, wyszły dwie czerwone, załamałam sie bo nieplanowałam dziecka, poszłam do lekaza lekarz powiedział ze na 99% jestem w ciazy ! przepisał kwas foliowy i dał skierowanie na badanie krwi i moczu. Powoli oswoiłam sie z mysla o dzidzi dodam ze mam 18 lat. moi rodzice tez sie juz z tym oswoili mama nawet kupiła mi wieksze dresy. Ale problem w tym ze dostałam pare dni temu okres i znów jestem zrospaczona bo nieiwiem co sie dzieje czy jestem w ciazy czy nie ????!!!!!! do lekarza jestrem umówiona dopiero na 25 marca !! powiedcie mi co sie dzieje moze wy tez miałyscie okres i byłyscie w ciazy !! nic mnie niebolało przed okresem jak wczesniej, zadnych bóli brzucha itd. czekam na odpowiedzi !! z góry dzieki p.s. dodam ze mój lekarz ma zwlnienie do 14 marca, a mieszkam w małej miejscowosci i lekazy ja na lekarstwo wszedzie daleko dojechac

Gość Jestem w kropce
dalej w kropce

Gość radze...
...wziac telefon i umowic sie z jakimkolwiek lekarzem (jechac na pogotwie czy cokolwiek) a nie czekac na odpowiedz na forum - kto ma wiedziec, czy masz okres czy poronilas? okres jest mozliwy nawet pierwsze 3 sa z reguly inne niz zwykle, z reguly mniej obfite ale czy dasz sobie reke uciac, ze ta regula zastosuje sie u ciebie? idz do lekarza i to natychmiast

Gość wiesz deliberowac
to my mozemy ale ja mysle ze jedynie lekarz udzieli ci najpewniejszej odpowiedzi. teoretycznie to nie musi byc poronienie, w ciazy okres tez sie zdarza. moze zrob jeszcze jeden test

Gość a ty dalej na forum
zamiast na pogotowiu??:O

Nawet jezeli jest to poronienie to test wyjdzie pozytywny...niestety ale tak jest...radze udac sie do lekarza badz na pogotowie,skoro lekarz stwoerdzil ciaze a test wyszedl pozytywnie wiec napewno niew ma pomylki,rzadko sie zdarza aby test sie pomylil..skoro 99% to nie wolno bagatelizowac...byc moze masz okres,badz cos powazniejszego.. Acha i nie sugeruj sie tym ze nic Cie nie bolalo,to czesto przychodzi z nienacka,niespodziewanie,bez zadnych objawow... Lekarz wszystko wyjasni,nie ma na co czekac !!

kobitko leć na pogotowie bo skoro gin stwierdził że może to być ciąza to jeśli nie daj boże może być to poronienie i będize trzeba robić czyszczenie lub poprostu dostałaś krwotok a wtedy dadźa coś na podczymanie

To prawda, dziewczyny mają racje leć szybko na pogotowie. Najlepszym przykładem jest moja szwagierka która była we wczesnej ciąży wczoraj dostała krwawienia i niestety było to poronienie i dzisiaj jest już po zabiegu. Tak że nie chcę cię straszyć ale z tym nie ma żartów i nie można czekać.