Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ninaaaaaa

słabe wlosy!!rzepa?

Polecane posty

Gość ninaaaaaa

ostatnio bardzo oslabily mi sie wlosy zaczely wypadac i rozdwajac a nawet roztrajac sie:) slyszalam ze pomaga stosowanie rzepy tylko jak ja stoswac bo juz kupilam i zamierzam robic sok :)a potem na glowe ale to trzeba trzymac dlugo czy splukac?przed czy po tym myc glowe szamponem?bede wdzieczna za rady

Gość _INKA
przede wszystkim nie rzepa tylko czarna rzodkiew.Sok trzeba wcierać przed umyciem na ok.1godz.,ale można trzymać nawet całą noc.Czarna rzodkiew ma czarną skórkę i biały miąższ a rzepa jest cała białą.Ostrzegam,że dosyć piecze,ale to skuteczny sposób na wzmocnienie włosów.Powodzenia.

Gość Axaa
są takie toniki - seboradin bodajzre, z tej rzepy. A od środka orzechy, pestki i suszone owoce. Powinno pomóc. Aha, i mogą być też tabletki ze skrzypem.

Ja proponuję płukankę z aspiryny. Rozpuścic jedną lub dwie tabletki aspiryny w 0,5l wody. Użyć do ostatniego płukania. Włosy mniej wypadają.

Gość nafta i olejek rycynowy

Gość ninaaaaa
ale ja kupowalam rzepe i w srodku jest biała a z zewnatrz czarna :)

Gość ninaaaaa
a nafta i ten olejkek to jak dzialaja?jak sie uzywa tego?

Gość odżywiaja
ja robię tak ze nakładam olejek na kilka godzin, włosy związuje i zakładam na to worek foliowy, wtedy głowa sięogrzewa a na 15 minut przed myciem nakładam jeszcze nafte i myje

Gość a właśnie że czarna rzepa
trzesz ją (lepiej przez sokowirówkę- bo strasznie szczypie) i wmasowywujesz wa włosy sam sok - strasznie piecze i średio przyjemnie pachnie- trzymiesz tyle ile wytrzymiesz- za 1 razem jak uda ci sie dłużej przetrwać niż 2 min. to jesteś mocarz (strasznie piecze)- z czasem będziesz mogła trzymać to dłużej. moja koleżanka nawet z tym wmasowanym spała -tylko trzeba było jakiś ręcznik na poduszke doć by nie przesiąkła zapachem rzepy. Włosy potem są mocniejsze i gęstsze- ale pełny efekt widać po pół roku

Gość ja zastosowalam
dopiero 2 razy ta rzepe i o dziwo za pierwszym razem gdy ja tarłam(nie mam sokowirówki :-( ) reka szczypała mnie okropnie, była cała czerwona i poparzona i bałam się potem nalożyc to na głowę, ale spróbowałam na kawałeczku i było spox wiec nałozyłam na całość i nic kompletnie mnie nie szczypało. Za 2 razem tarłam już w rękawiczkach :P ale po nałożeniu na głowę szczypało, najpierw mocno, potem mniej, ale cały czas znośnie. Po tym 2 razie niestety zapach się nie zmył jak za 1, tzn. jak włosy wyschły to było ok, ale potem jeszcze przez nastepne 3-4 mycia po zmoczeniu włosów i w trakcie mycia czułam RZEPE. To tyle na razie przygód z nią :P

Gość splatany wlos
a moze wiecie co to za przypadlosc jesli wlosy strasznie sie placza. Nie moge ich po umyciu rozczesac, a potem szczotka jest calusienka we wlosach. Dodam, ze ani nie robie trwalej, ani nie farbuje, ani nie uzywam prostownicy i suszarki. Mam dosc dlugie wlosy i szkoda mi je scinac, ale chyba bede musiala, bo nawet odzywki nie pomagaja :(