Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nixe

CO LUBICIE W KRAKOWIE?

Polecane posty

nie jestem z Krakowa, ale cos mnie do niego ciagnie, uwielbiam atmosfere odkrywania nowych slodkich miejsc, malych cafe dookola Rynku, spacery po Plantach, imprezy w piwnicach z czerwonej cegly, krakowskie kabarety, bajgle, golebie na rynku,mase jezykow mieszajaca sie w potoku slow na Florianskiej, bar mleczny na Grodzkiej, knajpy na Kazimierzu, kosciolek na Salwatorze, dorozki, a za co Wy lubicie Krakow? moglibyscie tam mieszkac?

Gość pomieszkaj w Krakowie
25 lat to ci obrzydnie.

Gość nietuzinkowa ..........
jestem w Krakowie raz na jakis czas i faktem jest, ze juz mi sie znudzilo, bo ile mozna ogladac ciagle to samo - rynek, sukiennice, wawel etc..Do tego bardzo meczace miasto z niesympatycznymi ludzmi 😠

ja ile razy jestem w Krakowie to spotykam ludzi albo glupich, albo chamow albo zarozumialych. Krakow jako miasto czyli budynki, ulice kosciolki itp jest swietne ale mi sie wydaje ze ludziom tam mieszkajacym pomieszalo sie w glowach. NIE WSZYSTKIM OCZYWISCIE ale jakies takie mam szczescie czy pecha ze ilekroc tam jestem (co tydzien) to spotykam jakis gburow...

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
nic

Gość do życi z tym Krakowem
A co tu w Krakowie lubić ? 😠. Poza tym J.M.Rokita jest z Krakowa :O .

Jestem z Krakowa.Nie wyobrażam sobie innego miejsca , gdzie moglabym mieszkać. Co do ludzi - są tacy jak wszędzie - są i zarozumialcy, i snobi ale są także normalni, ciepli ludzie . Co do ulubionych miejsc- nie lubię zatłoczonego centrum.Jest tyle innych, pięknych miejsc w Kraku :D

Gość ja mieszkam w Krakowie od lat
i najbardziej męczą mnie tłumy turystów. Z roku na rok jest ich coraz więcej. Niekoniecznie muszę ich lubić i być może bywam niesympatyczna dla nich, ale to nic osobistego

Gość
Urodziłam się w tym mieście, żyję i...pewnie tu mnie pochowają. Ludzie są tu różni jak wszędzie; nie jestem niesympatyczna:)Jestem dumna, że jestem stąd, ale nie rajcują mnie zabytki, rynek, knajpy i cała ta otoczka, dla której ładuje się do nas warszawka, młodzież na modne \"markowe\" uczelnie i kolorowi turyści. Jest tu wiele pięknych miejsc poza centrum, o których wiedzą nieliczni. Rynek itp po 23latach nie ma w sobie ani odrobiny uroku.Opatrzył mi się tak samo jak trawnik pod blokiem i mam do niego mniej więcej tyle samo uczuć.

Gość Kachnad
1. Targ w niedzielny poranek (Hala) 2. Spotkania pod okrąglakiem - najlepiej z zapiekanką od Endziora w ręku 3. Lato i festiwal ciał nad Wisłą... ;) 4. Planty nocą... 5. Ul. Zamojskiego i Stare Podgórze - po prostu kocham.... Pozdrawiam

Gość no już najwyzsza pora
psa na jana...;-)

Gość Gdańsk pozdrawia Kraków
Kocham Kraków i Krakowiakow! Nigdy mnie tam nic zlego nie spotkalo - przeciwnie. Czesem nie wytrzymuje i jade z Gdanska ekspresem, od tak. Jak wysiade z pociagu to o jestem w innym swiecie. Od razu kupuje precla. Laze i czuje sie jak w domu. Moze tam zylam w poprzednim zyciu? No i ceny u was nizsze! I ludzie sie nie pchaja.

ja tez mam sentyment do Krakowa- spedzilam tam cudowne chwile.. :) no i mam tam polowe rodzinki (druga polowa w W-wie hehe)

Gość lody na starowiślnerj nooo
malinowe i borówkowe pycha

Tez jestem z Kraka Co lubię -panoramę gór z osiedla Widok -wycieczki za miasto np jura rzut beretem - widok świateł neonów odbijających się w wisle nocą -światło księżyca odbijające się w tafli zalewu kryspinów -przejście przez rynek prawie zawsze owocuje spotkaniem znajomego - jak poznajesz kogoś prawie zawsze okazuje się ze zna jakas twoja znajoma/znajomego

Gość mumineeeek
nnnnnnnnnnnniiiiiiiiiiiiiiiiiccccccccccccccccc

Gość olcia00
Studiuje w Kraku ... co mnie przyciągneło? na początku urok miasta ........a teraz cóż miasto jak miasto człowiek i tak nie ma czasu podziwiać uroków, zawsze miasto jest piękne jak się w nim nie zamieszka :/ ale fakt są miesjca w Krakowie o których mało ludzie wiedzą a są urokliwe, centrum - odpada dużo turystów prawie tyle samo gołębi hahah ale brzegi Wisełki latem nie powiem poleżeć można ;) co do lodów hmm najlepsze na roku Bagatela Szewska ;) kebaby też tam mają całkiem całkiem .... a leżakowanie to i tak najlepsze na Kryspinowie :) pozdrawiam Kraków i oczywiście Nową Hute ;)

Spedzilem tam najlepsze 5 lat zycia. Wiadomo o co chodzi. Moze jeszcze tam wroce. Co lubie? - studentki, - kluby studenckie np: Jazz Rock, - spacery nad Wisla, - widoki szczegolnie z Kopca Kosciuszki i Krakusa, - lody na Starowislnej, i wiele innych

Gość stu dentka
mieszkałam 7 lat w Krakowie i z łzami w oczach opuszczałam to piekne miasto. Kocham Kazimierz, ul. Grodzka, Wawel i nawet Nowa Huta ma specyficzny ;-) klimat! Dobrze ze nie mieszkam az tak daleko ( 100 kilosów) to czasem udaje mi sie odwiedzac Kraków Krakusy zazdroszcze Wam ale mieszkania to macie cholernie drogie! buzka!

jestem polkrwi krakowianka :D w kraku niestrty nie mieszkam :( a co lubie??/ spacery po bulwarach wislanych krakowskie blonia urocliwa dzielnice przegorzaly i knajpke na nich u zitaya krakowski stary kazimierz :) kosciol Paulinow na skalce :) planty :) knajpke turnaua na brackiej drozke biegnaca na wawel pomnik psa dzoka krakowskie szachownice nad wisla :) zachody slonca na wawelu wschody zreszta tez :) cmentarz na podgorzu kosciol bernardynow male kameralne knajpki magiczna atmosfere tego miasta :) roznorodnosc jezykow na florianskiej i na rymku krakowskie kwiaciarki i zapach kwiatow i wszystko co jest zwiazane z tym miastem a co do ludzi wszedzie sa rozni ludzie ja mialam szczescie ze zawsze trafialam na sympatycznych krakusow nie generalizujmy

Najlepsze lody w Krakowie są róg Meiselsa i Palcu Nowego. Pyszne!! Bardzo lubie Park Jordana i Błonia. Kiełbaski nocą pod Halą Targową. Zapiekanki na Widoku. Kryspinów :) najpiekniejsze chwile mojej młodości. Kanjpki na Rynku ( niech się już ten remont skończy) Jedno mnie zastanawia!! Mieszkam ti już 30 lat z hakiem i nie wiem kto wymyslił nazwę \"bajgle\"??? To są precle.:)

Gość a ja lubię obwarzanki

W Krakowie lubię brata, bratową i ich syna....mieszkają tam :D . Acha, wesele robili w piwniczkach jakiegoś tam pałacyku....barrrdzo mi się tam podobało...to te piwniczki też lubię ;)

kiełbaski pod hala , jaka tam zbieranina przychodzi , i panowie w garniturach i lumppiarnia... a wszyscy zajadaja te psakudne kiełbaski :) też się kiedyś w nocy skusiłam :P