Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nixe

CO LUBICIE W KRAKOWIE?

Polecane posty

Gość krakowianka jedna
Agosia- dokladnie :) Mieszkam tu od urodzenia i tez nigdy nie slyszalam zeby ktos na precle mowil bajgle:D Ja kocham kazimierz, Podgorze i Wawel, ktory chociaz codziennie go mijam zawsze sprawia, ze czuje sie malutka:) Jak lody to tylko na Starowislnej:D

Gość lulut
Ja uwielbiam powłóczyć się po Kazimierzu i Starym Podgórzu, a tam wchodzić do wszystkich podwórzy. Klimat niesamowity, trochę kloszardowy i fajne oficyny. Unikam Rynku i tłumów na nim, bee ;)

Gość mała_Mimi
wszystkie kopce

tyle rzeczy chcialam tu napisac ...to co lubie...ale po chwili zastanowienia to ja nie lubie tego miasta...szczegolnie Kazimierza...a dokladniej ulicy Dietla...Hali targowej w niedziele....golebi i obsranej plyty glownej na rynku kolo fontanny (nio tam teraz maszyny stoja..)..

Gość cast away
Dzielnicę Żydowską, Ogród Botaniczny, Lasek Wolski, bukinistów w podziemiach dworca ;)

Gość grzane piwo
w jednej knajpie na Brackiej, klimat tego miast, za którym nieustannie tęsknię to znaczy i za miastem i za klimatem:)

Gość doklejanie
kto kocha Kraków tak jak ja 22:27 Szewczyk-Dratewka kto kocha niesamowita atmosferę tego miasta, jego gwarę, jego okolice i mentalność ludzi tam mieszkających? Kto chciałby tam osiąść? A może obecni na tym forum krakowianie chcieliby coś opowiedziec o życiou codziennym w swoim mieście? Jak jest tam z pracą, możliwościami zakwaterowania, życiem codziennym? 22:28 ja lubie byc w krakowie poprostu jest tym bardziej piekniejszy jesli ma sie do Kogo jechac 22:32 andzik_s Uwielbiam to misto Jeszcze roczek i będę tam mieszkać na stałe 22:42 Kocham moją Warszawę A ja bylam w Krakowie miesiąc temu, owszem miłe miasto, choć miejscami pełno spalin, za wąskie i zaniedbane ulice....

Gość aj em de czołzen łan
Mieszkam tu od urodzenia i do tej pory kocham to miasto!Wbrew opiniom bardzo lubię NH :) Niezwykły klimat ma nasz Kraków :) a zwłaszcza nocą i w letnie wieczorki :)

Gość mam pytankooo
a gdzie ejst CH PLAZA??

Gość nie wiem nie wiem....
w drodze na nowa hute...ale dokladniej ci nie powiem:P

Cholera ale napiszcie gdzie warto się udac co pozwiedzać? Oczywiście poza oklepanym rynkiem i okolicami. Słyszałem dobre rzczy o Kazimierzu, fajnie tam jest?

wawiak nie bulwersuj sie bo znowu powiedza,ze warszawiacy sa nadeci i z zazdrosci nie luba krakusow:P

no i co nie ma nic poza starym miastem? Dla mnie Karków zaczyna być klaustrofobicznym miejscem. Byłem tam juz 6 razy i zawsze czy to interesy, czy zwiedzanie czy impreza, wszystko odbywa się na rynku. Dlatego pytam czy jest jeszcze jakieś miejsce poza rynkiem gdzie można dobrze się bawić albo odpocząć? Byłem jeszcze na Kopcu i w Wieliczce

nie ma, tam wszytsko kreci sie wokol rynku;)

no jak mnie nikt nie wyprowadzi z błedu to zacznę tak myśleć

do tego trzeba sie przyzwyczaic,ze ludzie oceniaja calosc po jednym miejscu, widzieli ladny rynek,wiec krakow jest piekny i klimatyczny. to samo tyczy sie warszawy, ludzie widza paskurdne centrum na czele z dworcem i KDT i mowia ze warszawa jest brzydka i smierdzi:O

warszawa ma niestety malo reprezentacyjne centrum i to ludzi zraza...a szkoda bo jest wiele pieknych miejsc w stolicy;)

kurcze a ja jestem z krakowa a teraz muszę mieszkać w wawie. Do domu wracam w każdy weekend. Kocham zapach po deszczu, brak pośpiechu, wąskie ulice, miejce za Smokiem (pierwszy całus :) ), podgórze, prowincję, cieplarnię, uwagę (gdzieś mi przenieśli ostatnio :( ) i caaaaaaaaaaaaaaaaaałą masę innych rzeczy...

Gość guta
lubię lody na Karmelickiej,bywam na hali targowej, czasem na tandecie, a spacery po rynku- kogos ciekawego, znanego można spotkać. Wkurzają tzw."pańcie krakowskie", starsze matrony jakby z innego swiata( znacznie gorszego, choć im sie inaczej zdaje...)

Pozdrawiam mieszkających w tym pięknym mieście. Bardzo lubię Kraków i jeżdżę w miarę możliwości co roku. W tym jeszcze nie byłam i baardzo za nim tęsknie :)

Gość qwertyytrewq
Odgrzebuję baaardzo stary wątek Ja akurat za Krk nie przepadam- przereklamowany za bardzo wg mnie : )

Gość Doktór Luvva
Kraków to najpiekniejsze i najciekawsze miasto w Polsce

Gość Rubbish man
Że jest daleko.

Gość qdka
Mnie obrzydziły Kraków Krakofffskie StÓdĘty ;/

Gość do gazu z huliganeria
w tramwajach zawsze mase lysoli i zuli:/

Gość nie uwierzysz jak nie przeżyje
wszystko !!!!! a najbardziej różnorodność ,wieżę babel w centrum , kiełbaski pod halą , bulwary ,lasek wolski ,skałki ,kościół św katarzyny na kazku ,ja krakowa nie lubię ,ja go kocham :):)

Gość qdka
Hmmm NIC

Gość nielubietegoo
Nie lubicie.

Gość gość
Dla mnie to miasto ma swój niepowtarzalny klimat za co bardzo je lubie. I do tego wiele ciekawych miejsc. No i w porzadku taksówkarzy. Zawsze podróżuje z Wawel Taxi i naprawde sa ok, w porówaniu do mruków w stolicy.