Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowalijka=

Gładkie plecy i dekolt

Polecane posty

Gość nowalijka=

po zimie to u mnie wygląda nieciekawie,gdzieniegdzie mam wypryski,no przecież nie moge sie tak pokozac wiosną kiedy zaczynamy nosic bardziej wykrojone bluzeczki :P.Dodam ,ze nie mam problemu z trądzikiem na twarzy.Jakie kosmetyki stosować,moze jakies naturalne? Kiedys słyszałam coś o szarej glince (?) do kupienia w aptece

Gość nowalijka=
a może jeszcze na pośladni coś poradzicie? od zimowych ubrań i rajstop porobiły mi się ropne wypryski:/

Jesli chcesz żeby Twój dekolt wygladał ładnie, to najpierw trzeba go troszke odżywić i zregenerować, a potem już tylko dobra pielegnacja. Proponuję zrobić sobie peeling przynajmnije dwa razy w tygodniu. Potem tonizować i nałożyć maseczkę, najlepiej odżywczą, albo nawet serum (to najbardzej bogaty w składniki odżywcze preperat- wyzsza postac kremu). Natomiast codziennie polecam tonik i krem odżywczy.I jesli bierzesz prysznic, to kończ chłodną wodą. Polewaj biust i plecy, świetnie poprawia to krążenie i dobrze, aby weszło w nawyk... To tyle chyba:)

Gość nowalijka=
dzieki za rade:) a moge te sama kuracje zastosowac na posladki?

Najpierw musisz doprowadzić skórę na pośladkach do ładu. Jeśli są ropne wypryski, a nie jest ich dużo, to znaczy, że łojotok nie ma ujścia. Możesz zrobić sobie delikatne peeling również. Przed prysznicem, potem sobie przetrzyj po kąpieli skórę tonikiem. Jeśli masz żele antybakteryjne to na wypryski nałóż bezposrednio i chwilke odczekaj az przeschnie. Potem jakiś delikatny balsamik. Oczywiście chłodna woda pod koniec prysznica jast dobra na każdy centymetr ciała. Poprawia krążenie, zamyka pory skóry i w związku z tym zapobiega pękaniu naczynek krwionośnych. Ale jeszcze ważna rzecza jest bielizna. Staraj sie nosic rzeczy bawełniane, oddychajace. Odłóz na chwilke stringi, bo pupa ma bezpośredni kontakt z lycra rajsto, albo np spodni. A bawełna oddycha i skóra jest wówczas lepiej wietrzona, świeższa... Życzę naprawdę miłej wiosny!!!

Gość nowalijka=
dzięki DUNG za ta pierwszą rade,natomiast ta druga była zbędna :O bo ktoś sie pode mnie podszył :O

Gość nowalijka=
a mogłabyś mi DUNG podac przykłady konkretnych kosmetyków ? czy pilling moze byc ten z kawy ? natomiast jaki tonik i maseczka ? :)

Jak widzisz w stopce, jestem konsultantką Ori i tu kosmetyków pielęgnacyjnych jest cały wachlarz. Peelingi do ciała np. odświeżajacy z algami (27,00), albo kojący z aloesem 75ml za 9,90, albo tez nawilżajacy z olejkiem słonecznikowym za 12,90. Z tonikow znów aloes, bo koi i naprawdę swietnie wygładza, za 150ml zapłacisz 19,00. No i kremy... pozwolisz, że nie bede wymieniac całej gamy mozliwości? A powiedz mi skąd jesteś bo może chciałabys sobie kupowac kosmetyki taniej dla siebie? W tej chwili zapisanie do Ori tylko do 26 marca kosztuje 1 PLN. I wszystko to, o czym pisałam masz 30% taniej. Nie musisz ich sprzedawać, ale kupuj dla siebie taniej. Są poradniki pielęgnacyjne z zestawami dla cer o różnych problemach, i mnóstwo rzeczy, które kobietę naprawde mogą urzec. Może to cos dla Ciebie?:)

Gość maggie_
Jeśli na plecach występują krostki, trzeba stosować kosmetyki do cery tłustej i trądzikowej, a więc przede wszystkim żele antybakteryjne. Nie należy rozdrapywać krostek! Punktowo można stosować np. Benzacne. Jeśli nic nie pomaga, to trzeba iść do dermatologa. Polecam artykuł http://mellea.pl/articles/gladkie-plecy