Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobiety pomozcie

moja waga a Dzidzi...

Polecane posty

Gość Pociesz cie..
NAPRAWDE???? Czyli jak ja na 1 wazeniu mialam 93 i srednio taka wage.. moge zleciec z tego.. szczerze powiem ze bardzo sie tego boje.. moja kolezanka po ciazy zostala taka sama.. moze nie byla zbyt gruba..ale chuda tez nie.. zostal jej taki wielki brzuch.. jakby byla z 2 w cizy... i strasznie sie tego boje!!! Powiedz mi.. ale stosowalas jakas diete..? mi maz kupil nawet taka maszyne do masarzu..aby po ciazy moasowala mi brzuszek i uda.. Mam nadzieje ze to pomorze... Ja cale zycie mam problemy z przemiana nadwaga.. a sposoby odchudzenia koncza sie krytycznie.. 2kg spadek wagi..i 8 na garbie!!!! :( obecnie w cizy przytylam przeszlo 5 kg to juz prawie 7 miesiac.. dziecko wazy pol kg i zastanawiam sie czy nie dobije do 120... juz mnie nawet gin moj pociesza ze dobrze jest ze 1 kg w cizgu miesiaca to nie duzo Kazdemu sie wydaje ze jak "gruba" to pewnie ma to kolo nosa.. a wcale tak nie jest.. Ja od dziecka marze zeby miec figure jak te modelki.. tylko nie wychodzi :(

Gość warte odswiezenia

Gość taka i owaka
Moja koleżanka z dużą nadwagą w 7 m-cu ciąży ważyła mniej niż przed ciązą,ale usg wskazywało,ze dziecko dobrze rosnie:). Wszystko z niej wyciągało.Teraz mały ma już 10lat. Nie sądze ,zeby odchudzanie przd zajsciem w ciążę było zdrowe.

Gość treeellleee
WARTE ODSWIEZENIA!!!!

Gość Inez1704
Warto odświeżyć ten temat, więc dołączę też swoją historię :) Przed ciążą ważyłam prawie 70kg przy wzroście 164cm (choć nikt w to nie wierzył, bo jakoś nie było tego widać). Nie uważam, że waga to jakiś wielki problem, u każdej kobiety wygląda to inaczej. W I trymestrze schudłam ponad 2kg mimo, że nie miałam żadnych dolegliwości ciążowych i jadłam sporo, do tego leżąc przez ponad m-c, bo miałam plamienia (to u mnie w rodzinie normalne). Traciłam na wadze, a mimo tego brzuszek rósł ;) Sam lekarz twierdził, że spokojnie mogę przybierać na wadze, to mi nie zaszkodzi, na szczęście dzidziuś mimo spadku wagi rozwijał się prawidłowo :) Teraz jestem w 4 m-cu ciąży, w sumie do tej pory przytyłam ok 0,5kg a brzuszek mam spory i z dzieckiem wszystko w porządku. Lekarz dalej powtarza mi, że mogę tyć więcej, ale to nie takie proste, przecież jem dużo i wszystko na co tylko mam ochotę :) Na szczęście wyniki są dobre, żadnej anemii, a ja czuję się świetnie ;) O dzidziusia staraliśmy się prawie 1,5 roku, więc jest teraz naszym oczkiem w głowie. A kilogramy??? W ogóle o nich nie myślę :) Jem kiedy mam ochotę i wszystko na co tylko mam smaka :)

Gość może jeszcze coś

wiec ja :) przed ciaza odchudzalam sie dosc radykalnie (mialam w lipcu slub). schudlam do 64 kg przy wzroscie 166 cm. (wazylam 69 kg). Schudlam to w miesiac. Pozniej we wrzesniu zaszlam w ciaze. Caly czas bardzo uwazalam co jem. Pierwsze wazenie w ciazy w pazdzierniku 68 kg. Do dzisiaj jem bardzo ostropznie w ciazy. Nie pozwalam sobie na kalorie. A przytylam juz 14 kg. Niestety :( i nie wiem czy ma wplyw na to dieta sprzed ciazy. Dietetyczka stwierdzila, ze bardzo mozliwe bo tak wyglodzilam organizm, ze pozniej caly czas odkladal sobie to co jadlam. Jednak staram sie tym nie przejmowac. Po porodzie zajme sie zdrowa dieta. Teraz cwicze 2x w tyg i dalej uwazam na jedzenie. Przynajmniej nie bede miala ale do siebie pozniej ze te kg sa z obrzerania :) pamietaj, ze kazdy organizm jest inny. jednak ja odradzam odchudzanie przed sama ciaza.

Gość Ciąża
A po ciąży proponuje ..."odsunąć dalej miske"

Gość missak
Witam Strasznie się ciesze, że powstało takie forum. Mam taki sam problem i wątpliwości. Ja od zawsze jestem duża przy wzroście 1,66 wazyłam 93kg to było kiedyś przed pierwszą ciążą schudłam do 88. Niestyty na początku zachorowałam na półpaśca i nie wiem czy to też miało wpływ ale ciąża obumarła powodem był rozległy krwaiak. Do 10 tygodnia przytylam kilogram. Obecnie to nasza 2 próba jak narazie wszytko ok. Przed drugą ciążą schudłam do 84kg. Teraz jest 10 tydzień i mi znowu wskoczył kilogram. Boje się, zeby nie przytyć zabardzo ale mam ciągłe mdłości 24/dobę i one mijają po jedzeniu. To mnie przeraża. Zawsze miałam problemy z wagą i przez to nawet wpadłam w bulimę, ale jestm dzielna i od kiedy wiem, że mam dzidziusia nie wymiotuje. Pozdrawiam wszytkich powodzenia!!!

Gość jkhjdsoipuropO
www.odchudzanie.org.pl ja stosowalam te zwstawy :) rezultat super:)

Gość jkhjdsoipuropO
ja przed ciaza wazylam 63 kg wzrost 159cm w ciazy przytylam ponad 25 kg chudlam bardzo szybko stosujac diete 1200kcal potem ok 800kcal nie chodzilam glodna:) wystarczy rozplanowac sobie godziny posilkow do tego spacerki z malym i jest super:)

Gość jkhjdsoipuropO
cziwczyny warto tez skontakowac sie z lekarzem na Ligocie jest poradnia dla osob majacych problemy z metablizmem ( tam lekarze ustalaj diete robia odpowiednie badania)

Gość 63642546
podnosze

Gość Inez1704
Postanowiłam dokończyć swoją historię. Dzidziuś urodził się 3.5 m-ca temu (synek). Ważył 3700g i miał 56 cm wzrostu. Ja przez całą ciążę przytyłam 6kg, co oczywiście straciłam tuż po porodzie. Obecnie ważę 5kg poniżej wagi sprzed ciąży, nie mam anemii ani żadnych innych problemów. Jem ile chcę i wszystko na co mam ochotę. Nie ma sensu przejmować się za bardzo wagą, o ile oczywiście nie niesie ona za sobą jakiś chorób. Życzę spokojnej ciąży i lekkiego rozwiązania wszystkim ciężarówkom :)