Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutna zaba

Wlasnie sie dowiedzialam ze moj ojciec ma kochanke a moja mama nic o ty nie wie

Polecane posty

jeśli jest mezatka to poinformuj jej męża. Ojcu tez powiedz ze wiesz ( nie rozumiem dlaczego nie chcesz tego zrobić) Przynajmniej wobec choc jednej osoby bedzie mu głupio

przezyłam podobną sytuacje, bardzo Ci współczuje , ale mysle ze powinnas powiedziec mamie albo przynajmniej naprowadzić ją na właściwy trop... pozdrawiam

Gość klamkaa
Moze nie wiem co czujesz ale mogę sobie wyobrazić co czułabym w podobnej sytuacji:( myślę, że jednak bym się zebrała na odwagę, weszła do pokoju gdzie ojciec rozmawia z nią przez tel i bym powiedziałą, zę wszystko wiem i ze jak tego nie skończy to wszystkim powiem:( albo bym wyśledzila jakos tą jego babe i poszla do niej na rozmowę:) na pewno bym nie powiedziala mamie, za wszelką cenę bym jej chciała tego oszczędzić...

Gość dont stop
zastanawiam sie czy dziecko powinno sie mieszac w sprawy miedzy rodzicami. Autorko, pomysl, gdybys miala chlopaka/meza zdrjace. Chcialabys, zeby twoja mama/przyjaciolka powiedziala ci o tym? czy straszyla jego? czy zataila przed toba? rodzice sa nie tylko twoimi opiekunami, a ich malzenstow to sprawa przede wszystkim miedzy nimi.

Gość smutna zaba
przeciez nie moge do niej zadzwonic:( i co ja jej powiem? mam jej nr tel ale nie moge tak pr niej zadzwonic myslalam o smsie ale nie z mojego nr tylko z netu ale co mam jej napisac?mi ktos dorzadzi bo jestem tym zupelnie sama:(

Gość mala blondyneczka
mysle ze do niej-kochanki nie powinnas sie odzywac, bo ona cie moze po prostu wysmiac, powiedziec ojcu a on twojej mamie nasciemnia ze sobie cos ubzduralas i wymyslasz ze on ma kochanke - moze tak byc jesli kochanka ma meza i to wybadasz to wtedy go jakims smsem z internetu mozesz uswiadomic - tak byloby najlepiej jesli maz i zona decyduja sie wziac slub i slubuja sobie wiernosc, to posiadanie kochanki jest z tego punktu widzenia pewnym zaburzeniem przez ktore cierpi cala rodzina w tym dzieci i rodzice sa odpowiedzialni za uczucia jakie wywoluja u swoich dzieci!! musisz to powaznie przemyslec i rozegrac ta sprawe nie pod wplywem emocji, oswoic sie z tym i wtedy sprobowac ujawnic jakos to klamstwo...mame delikatnie uswiadamiac na pewno nie walnac jej calej prawdy bo moze nie uwierzyc a jak zasiejesz niepewnosc to sie sama szybko przekona.

Gość wierka
Moja rada - nie wtrącaj się, szkoda Twoich nerwów, mówie to z własnego doświadczenia. Niech to załatwią między sobą. Możesz niechcący postawic mame w trudnej sytuacji. Dowie sie, że ojciec ma kochankę i nie bedzie wiedziała jak wybrnąć. Nie zawsze odejście jest takie proste. Może ona juz WIE, ale woli udawać, że nie... :( Życie jest banalne.

Gość quickly
coś tu nie gra, mama pożycza pieniądze gdzie może? Kto wobec tego pracuje i zarabia na wasze utzymanie? Raczej nie da się żyć wiecznie za pozyczone pieniądze. Serio, takim dzieciom, które dowiedziały się o podobnej sytuacji odradzam mówienie mamie, jeśli jest niesamodzielna i słaba, mąz kochanki to rzeczywiście najlepszy adres, jeśli tamta go ma. Można postraszyć tatusia anonimami , smsami. Do kochanki nie radzę dzwonić ani ujawniać się, bo tacy tatusiowie zazwyczaj staja się agresywni. Szantaż jest na pewno najlepsza formą, postawienie w poczuciu niepewności, strach, to najlepsze co można mu zafundować.

Gość smutna zaba
mama pozycza pieniadze bo czasami po prostu nie starcza na jedzenie mama pracuje a ojciec pracuje ale mamie przynosi tylko to co mu zostanie same ochlapy mama nie ma z jego strony zadnego oparcia jesli chodzi o sprawe finansowa wszystko jest na jej glowie a to co on zarobi to przepije chyba nie powiem mamie:( o tym ze wiem nie wiem co bedzie dalej mama wiele razy mowila ojcu ze odeszlaby od niego gdyby nie dzieci czyli ja moj brat bo cale zycie patrzy na zapijaczona gebe:(

Gość corry
POWIEDZ WSZYSTKO MAMIE,MOZE TO ZMOBILIZUJE JA DO ODEJSCIA OD NIEGO.SKORO I TAK NIE POMAGA WAM TO PO CO Z TAKIM TRACIC CZAS-

Gość ankaaa_aa
a ja mysle ze powinnas powiedziec spokojnie o tym tacie, po prostu kiedys kiedy nadarzy sie okazja zwyczajnie mow o tym tak jakbys wiedziala o tym od wiekow...bez agresji i zlosci...wiem ze to trudne bedzie ale wiem z doswiadczenia ze to dobre wyjscie.Mow do niego olewajacym tonem, lekcewazacym, np kiedy zwrocic Ci uwage z jakiegos powodu, odpowiedz: a ty jakie mas zprawo mowic mi co jest dobre a co zle? ty? ten ktory zdradza i nie wie co to szacunek dla drugiej osoby??I gwarantuje ze bedzie najpierw udawal ze nie wie o co chodzi a potem zatka go i prawdopodobnie sobie pojdzie przemyslec co nieco:) mame obserwuj bo faktycznei moze wiedziec...a tylko udaje.Jesli wiesz ze mama kocha Twojego tate staraj sie jej oszczedzic przykrosci, stawaj w jej obronie,jesli natomiast wiesz ze bylby to dobry pretekst by pozbyc sie pijaka z domu porozmawiaj z nia spokojnie.Moze uratujesz jej dalsze zycie,przeciez moze je sobie jeszcze ulozyc z kims innym...

Gość dune
sluchaj dziecko, nie wtracaj sie w sprawy doroslych, a jesli juz koniecznie chcesz, to pogadaj najpierw z ojcem i zazadaj, zeby sam sie z mama dogadal; jesli nie bedzie chcial, to zrob to sama po uprzednim go uprzedzeniu o swoim zamiarze; byc moze ulzysz Twojej matce w podjeciu decyzji o rozstaniu z facetem bedacym poki co dla niej ciezarem a nie wsparciem; odpadnie jej jedna geba do wykarmienia;

Gość ankaaa_aa
masz rodzenstwo? albo kogos bliskiego? przyjaciolke? chlopaka? kuzynke? ciocie??

Gość smutna zaba
tak mam kochanego chlopaka,rodzenstwo:brata mlodszego i siostre tez mlodsza ale im nie powiem przeciez o tym

Gość brondynka
Myślę, ze gdyby twoja mama sie dowiedziała to mogłaby podjąć decyzję np. o rozstaniu z waszym ojcem. Ona pewnie i tak nie chce z nim być, ale boi się podjęcia decyzji... miałaby impuls... nie czułaby sie winna rozpadu małżeństwa...

Trudny temat. Bo co jest lepsze? Czy zyc w nieswiadomosci i byc oszukiwana czy stawic czolo sytuacji, ze maz ma inna kobiete i podjac jakies kroki. Nie wiadomo co Twoja mama woli, czy zyc udajac, ze nic sie nie dzieje? Czy wolalaby poznac prawde? Jezeli Twoj ojciec pije, to moze warto najpierw poczytac o chorobie alkoholowej? Czesto towarzyszy temu pobudliwosc seksualna niestety :( Osoboscie nie chcialabym zyc w nieswiadomosci, oszukiwana przez meza. Ale to moje zdanie.

trudna sytuacja i ciezko cos radzic bo kazdy jest inny osobiscie uwazam ze lepiej wiedziec ze jest sie zdradzanym - mozna wtedy samemu zdecydowac co sie chce robic i jak chociaz oczywiscie bol jest ogromny. wiem co mowie przeszlam zdrade i zanim sie dowiedzialam to czulam to , bo to sie czuje z zachowania faceta wiec jestem zdania ze twoja mama sie domysla i nie pokazuje tego po sobie. z drugiej strony jesli wie to mozesz ja postawic w niezrecznej sytuacji bo jesli wie to cierpi w milczeniu i stara sie was jakos przed tym cierpieniem chronic. jesli powiesz jej wprost to ja to zaskoczy i nie wiadomo jak zareaguje. ale jesli nie mowisz to tez ja oszukujesz. i tak zle i tak niedobrze. mysle ze powinnas jej powiedziec albo moze starac sie dac do zrozumienia delikatnie i zobczysz jak zareaguje. wtedy bedziesz wiedziala co dalej. kontaktowanie z kochanka odradzam. ona zaraz powe tatuskowi i bedzie sie na tobie wyzywal. lepiej chyba faktycznie smsy z netu do niej albo skontaktowac sie z jej mezem i mu to uswiadomic (anonimowo). a z mama moze zacznij rozmawiac na powazne tematy uczucia zdrady itp i wybadaj czy kocha ojca bo moze wiadomosc o zdradzie faktycznie by pomogla jej podjac decyzje o odejsciu. czasami to jest taki katalizator i nagle znajdujemy w sobie sily nawet jesli myslalysmy ze jest beznadziejnie. bo kobiety czesto sie boja odejsc ale potem radzimy sobie swietnie bo mamy duzy potencjal. zreszta twoja mama i taka sama sobie radzi a jeszcze do tego ma pasozyta i gnojka na glowie.

Gość smutna zaba
dziekuje Wam za rady:) postanowilam ze na razie chyba nie powiem mamie bo z zewnatrz jestesmy porzadna normalna rodzina ale co sie dzieje w domu tak naprawde to nikt nie wie:( na razie nie powiem nikomu a do meza tej kochanki nie mam nr tel wiec nie moge do niego napisac a co do kochanki to macie chyba racje jak jej napisze to sie domysli a ojciec moze sie na mnie wyzywac a chlopakowi nie bede zawracac glowy bo u niego w domu to jego mama i tata bardzo sie kochaja,pomagaja sobie,maja do siebie szacunek i to okazuja na kazdym kroku nie to co u mnie :(

Gość nie poddawaj sie
ciezka sytuacja- faktycznie ja bym nie miala pojecia co zrobic..nie wiem, ile masz lat...ale ja uknulabym jakis plan, zeby go wyslac z domu... przepraszam za slowo- ale "zabaw" sie w detektywa i zbierz dowody na zdrade.... to moze w jakis sposob pomoc w sadzie w razie gdyby chcial sie wyprzec i odgrywac na Was i mamie...dobrze by bylo miec drugi telefon i nagrac jego rozmowy jesli gada ze stacjonarnego...zrobic zdjecie jakiejs schadzki...wiem ze to okropne co pisze, ale zemsta bylaby dla mnie podstawa.. poza tym sprobuj po nazwisku dowiedziec sie jaki kochanka ma domowy numer - moze ci sie przydac ... mamie chyba faktycznie na razie nie mow... kochance w zadnym razie- zrobi z siebie biedulke i wy bedziecie poszkodowane .... na razie nie wiem, co dalej za malo jestem w temacie...