Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam watpliwosci

pytanie o diane 35

Polecane posty

Gość mam watpliwosci

chodzi mi o inne zastosowanie tego leku, postanowilam sprobowac go na tradzik... nic za bardzo mi nie pomaga, a slyszalam, ze duzo osob go bierze i leczy nim tradzik, wiem, ze moze powrocic, ale chcialabym sie zapytac jak to u Was bylo z tradzikiem przy zazywaniu diane 35... jakie sa skutki uboczne? (wiem, ze wsyztsko pisze na ulotce i ja przeczytam, ale chcialabym sie dowiedziec jak to u innych bylo) i jeszcze jedno, slyszalam, ze dzieki niemu powiekszaja sie piersi... jak bylo z tym w Waszym przypadku? czy po odstawieniu diane 35 wrocily do swojego rozmiaru i przez to staly sie mniej jedrne? a moze masaze by pomogly utrzymac gp w dobrej kondycji? tak po prostu chce wiedziec czego sie spodziewac po tym leku, z gory dziekuje za odpowiedzi, beda mi bardzo przydatne:)

Gość neni
hej:) :) :) ja bralam diane przez 8 miesiecy i naprawde czulam sie po niej dobrze :) nie bylo zadnych plamien, zawrotow glowy itp itd. :) jedyny problem jaki mialam przez pewien czas podczas stosowania diane to problem z suchoscia pochwy :( nie wiem czy to wina diane ale problem sam zniknal po jakichs 3 tygodniach :) noi strasznie humorzasta sie zrobilam, ale to juz gdzies okolo 6-7 miesiaca :) jesli chodzi o cere to polepszyla sie napewno, ale troche to trwalo niestety a pod koniec tego 8 miecha i tak nie bylo idealnie choc poprawa byla napewno:) niestety diane nie mozna brac dluzej, moja gin powiedziala ze max 8 miechow. aaa jesli chodzi o biust to na poczatku stosowania gdzies przy 2 opakowaniu powiekszyl sie ale trwalo to moze miesiac i poznie znowu wrocil do stanu poprzedniego :D;P po skonczeniu z diane nie robilam zadnej przerwy tylko zaczelam odrazu brac yasmin ale to juz ze wzgledow czysto anty :) moja gin powiedziala ze one rowniez wplywaja korzystnie na cere przy okazji i nie mylila sie :) przyznam sie szczerze, ze biore te tabsy niecaly miesiac a cera jest lepsza niz przy 8 miechach diane :):):) tyle, ze na kazda kobiete tabsy moga dzialac inaczej wiec.... w kazdym badz razie zycze powodzenia :) pozdroofki :)

Gość kinga2
mi przeszedł tradzik ale nasiliły sie migreny wiec znich zrezygnowałam pozdro nie polecam

Gość danis
właśnie skończyłam przyjmować diane 35 a dostałam yasmin od 3 dni kręci mi się w glowie nie mogę wykonywać gwałtownych ruchów też tak miałyście

Moja przyjaciólka bierze diane juz kilka ładnych lat. Też zaczęła, bo miała kłopoty z cerą. Jej diana bardzo słuzy. Chwali ją sobie i mówi, że na żadną inną nie zamieni. Za jej namową tez zaczęłam brac diane, ale niestety mi na trądzik nie pomogła:( a w dodatku bardzo źle się po niej czułam:( Bóle głowy, nudności, bóle piersi, spadek libido do zera:( tak więc jak ktoś zauważył branie tabletek to bardzo indywidualna sprawa.

Gość sosik
A ja brałam ok 1.5 roku , piersi nic a nic mi sie nie powiekszyłąy , nie przytyłąm , dobzre sie czułąm, cera sie polepszyła. Minusy- mniejsza ochata na seks , drazliwość jak cholera ,ze nie wiedziałam co sie ze mna dzieje, juz po roku stosowania zaczeły mi wsykakiwać na powrót pryszcze, włosy przetłuszczały sie tak ,ze rano myłam a wieczorem juz były przetłuszczone. Zmieniłam na yasmin , bo za duzo złego o Diane słyszłam. na yasmin tez czuje sie ok , w sumie nie odczuwam ,ze je biore-skóra to cięzko powiedzieć, bo chodze jednocześnie do dermatologa wiec jest ok, libido większe, mniej dziwnych nastrojów , włosy tak sie nie pzretłuszczaja.

ja biore diane dopiero od 2 tyg, na poczatku miałam wysyp, teraz juz lepiej i oby tak dalej:) skutkow ubocznych narazie nie mam, włosy troszke mniej sie przetłuszczaja i cera tez, wiec mysle ze bedzie ok, aha no i narazie nie przytyłam

Gość Maleńtas
Diana na każdą kobietę działa trochę inaczej.leczyłam się nią jakieś 6 lat,bo mój lekarz nie był łaskaw przedstawić mi faktu,że to groźne.teraz wiem,że nie wolno jej brać więcej niż 3 lata.byłam bardzo zadowolona z jej działania,schudłam i uregulowałam sobiemiesiaczki.ale jednocześnie doszczętnie rozregulowałam sobie organizm,mam guzy na wątrobie,problemy z krążeniem itp.jedyne co mogę ci poradzić, to bierz je nie dłużej niż 3 lata,rób co pół roku badania wątroby,bo te tabletki bardzo ją obciążają i nie przywiązuj się do nich tak jak ja.a swoją drogo słyszałam,że na zachodzie są wycofywane.pozdrawiam

witam dziewczątka :) a czy wy stosujecie Diane jako środek anty ????????? i czy kochacie się po stosowaniu Diane bez innych środków antykoncepcyjnych ?? prosze o odpowiedzi :) czekam i pozdrawiam :)

Gość xxxxxk
CZesc!!!Mam pytanie, czy po odstawieniu Diane 35 pojawiaja sie jakies skutki uboczne czy wszystko wraca do stanu przed braniem???

Gość siwusek
To ptawda - urosły mi piersi z rozmiaru B na D. Nie biorę już około 1,5 roku i troszkę rzeczywiscie zmalały, ale dalej są C :) Moze dlstego ze zaczelam brac w okresie kiedy sie rozwijałam. Co do trądziku to rzeczywiście już nie miałam tak duzych problemów. Niestety po pół roku prawie wpadlam w depresje - bez powodu. Przez tabletki oczywiście. Trzeba uważać.

Gość pluralka
ponoc po odstawieniu na ogol wraca, wiec nie wiem jaki jest sens, ale biore.

Gość yennefer22
Odradzam z calego serca brac Diane 35.Ja rownie zaczelam brac ja na tradzik, na poczatku bylo super po paru opakowaniech cera sie poprawila, wyregulowal sie okres,bylam caly czas zabezpieczona przed wpada,normalnie wydawalo mi sie ze to jest rozwiazanie wszystkich moich problemow.Po 2 latach przyjmowania postanowilam zrobic sobie przerwe.I tu zaczely sie klopoty.Brak okresu a niby USG wporzadku(moj gin-debil nie skierowal mnie na zadne dodatkowe badania a ja myslalam ze to wystarczy),cera pogorszyla sie strasznie,zaczely mi wyskakiwac ogromne pryszcze,przetluszczaly mi sie wlosy itp, nie mowiac juz o tym ze podczas brania mialam nawet ujemne libido:)po 3 miesiacach meczarni postanowilam isc na latwizne i wrocilam znow do Diane bralam ja 6 misiecy ale az mi sie rzygac chcialo jak patrzylam na to male swinstwo.Niestety branie pigulek jest nalogiem( co u niektorych) i nie tak latwo przestac je brac.Zaczely sie bole glowy itp.lekarz zmienil mi je na Logest.Przyjelam tylko jedno opakowanie i postanowilam rzucic te tabletki.Juz nie biore i lepiej nawet psychicznie sie z tym czuje.Dodam tylko ze podczas brania w sumie nie mialam rzadnych skutkow ubocznych,wszystko moze wyjsc pozniej ale oczywiscie nie musi.To indywidualna kwestia,ale ja radze po prostu w to nie wchodzic.Pozdrawiam

Zgadzam sie z yennefer22!!!! U mnie bylo tak siamo, tylko ze miesiaczke mam normalnie:) Pzdr

Gość agata---
ja biore diane 35 jestem pod opieka bardzo dobrego lekarza, powiedzial ze diany nie mozna brc dluzej niz rok, dlatego niedlugo zaczne brac yasmin ale dodam ze teraz gdy biore diane sa same plusy:) nie dosc ze mam zabezpieczenie, to nie mam tradziku , piersi sie powiekszyly:) ale wiem ze kiedy pzrestnae ja brac sytuacja sie pogorszy dwa lata temu bralam ja i gdy przestalam to tradzik wrocil, piersi zmalaly, zabezpieczenia tez nie bylo hihihi;):)] samopoczucie mam teraz bardzo dobre:)

Gość yennefer22
mi rowniez powiekszyly sie piersi ale kiedy odstwailam wrocily do poprzedniego rozmiaru, staly sie przez to malo jedrne a co najgorsze cale w rozstepach.Kremy troche pomogly ale juz nie sa takie jak wczesniej./Ja teraz wychodze z zalozenia ze nawet najlepiej dobtrane tabletki po naprawde dluzszym czasie stosowania zostawiaja ,,cos" zlego w naszym organizmie.To jest tylko moje zdanie a ja tez kiedys bylam wielka zwolenniczka tabsow.Branie czy nie jest indywidualna sprawa kazdej z nas, ja teraz odstwailam i czuje sie lepiej i fizyczne i psychiczne.

Gość MuOdA89
ja Biore Diane i teraz skonczyłam drugie opakowanie.Strasznie mnie wysypało..czy to tak ma byc?????????? licze na poprawe cery o 180 stopni bo w tym celu biore te piguły.Nie mam skutków ubocznych oprócz plamień przez cały pierwszy miesiąc brania;p ale przy drugim opak. to przeszło całkowicie.napiszcie o wysypie i nasileniu sie trądziku przy diane:( bo mnie to właśnie dotknęło;(

ja ją stosuje ze wzgledu na tradzik i anty ... przez pierwszy mieisac plamienia,bole głowy, nudnosci.... przez drugi misiac nietolerancja soczewek kontaktowych... teraz mam 7 dniową przerwe i okres jest w porzadku. a tradzik jest ale sie zmniejszył niz na pocztaku, jednak wyskakują nowe, takze czekam az sie wylecze z niego całkowicie bo odczuwam wielki dyskomfort psychiczny z krostami na twarzy :/

Gość MuOdA89
ja też się czuję mniej komfortowo z taką buźką..i rozumiem wszystkie kobietki,które przez stan swojej cery nie chcą sie ruszać z domu.Teraz też mam 7dniową przerwe,ale krwawienie dopiero jutro,zobaczymy..mam nadzieje,że przy trzecim listku wszystko ładnie poschodzi.pozdrawiam

Gość yennfer22
dziewczyny ja dopiero po 5 opakowaniu zauwazylam jakas wieksza poprawe cery.Na poczatku tez mi sie nasilil bodajze po 2 opakowaniu ale to jest normalne bo wszystko sie reguluje i to po prostu widac na zewnatrz.Trzeba je troche pobrac zeby bylo widac efekty, ale nie radze brac za dlugo.Ja teraz odstwilam i niestety twarz obsypana syfami, jutro jade do derm ale juz pigul brac nie bede.Nie zawsze dochodzi po odstawieniu do nawrotu choroby ale jest tak w 70% .Ja akurat w 70% jestem.Takze radze leczyc sie inaczej a jezeli juz w ten sposob to robic sobie badania na poziom hormonow i czesto kontaktowac sie z DOBRYM ginekologiem.Pozdrawiam

Gość MuOdA89
byłam dzisiaj u mojego sexi dermatologa i powiedział,że mam brać tetralysal na ten wysyp podczas brania Diane..troche sie zdziwiłam..antybiotyk plus hormony?? hmm..ale w koncu lekarz nie?..co o tym sądzicie?stosowała któraś to razem?

Witam ...Ja brałam Diane-35 od półtora roku.Rzuciłam to cholerstwo jakieś półtora miesiąca temu. Teraz mam jeszcze gorsze problemy z cerą niż wcześniej, włosy niezmiernie mi się przetłuszczają. Po prostu katastrofa. To są skutki uboczne odstawienia. A jeśli chodzi o czas zażywania Diane. Cóż -miałam idealną cerę, włoski też w nienagannym stanie, fakt, że musiałam na to czekać ok.6 miesięcy ale gdy już były efekty wiedziałam przynajmniej że trądzik spowodowany jest zaburzeniem hormonów w moim organiźmie . Odstawiłam, bo myślę że 1,5 roku trucia już wystarczy .Zrobiłam przerwę, jakoś przeżyję z tymi wulkanami na twarzy :( A potem spróbuję czegoś nowego ...Zastanawiam się nad :Regulon, Valette, Yasmin. Dodam, że u mnie trądzik jest bardzo nasilony, dochodzą również zaburzenia miesiączkowania itp ...Może któraś z Was poradziłaby, na które tabletki zmienić Diane?

Gość martunia 81
Cześć ! Miałam okropny trądzik. Postanowiłam brać Diane. Po poprawie stanu cery brałam jeszcze z 2 miesiące i odstawiłam. Po jakimś czasie wszystko powróciło :( Okresu nie miałam przez pół roku, włosy wypadały garściami. Teraz mam 25 lat i wciąż walczę z tym świństwem. Cera tłuści mi się niesamowicie. Nie biorę żadnych tabletek hormonalnych, ponieważ boję się skutków ubocznych po ich odstawieniu...(nie chcę przechodzić przez to drugi raz). Zastanawiam się nad zbadaniem poziomu hormonów. I jeżeli badanie to wykaże, że np. jednego hormonu jest za mało, albo za dużo, to czy istnieją takie leki, które wpływają tylko i wyłącznie na unormowanie pojedynczych hormonów? Bo np. jeśli jeden hormon powoduje zły stan mojej cery, to powinnam jakimś lekiem oddziaływać tylko i wyłącznie na ten hormon i jeśli badanie wykaże, że jest go za mało w organizmie, to powinnam "uzupełnić" jego brak i zażywać go, a nie truć się jakimiś ogólnymi tabletkami anty.

Gość caome
witam ja również diane zaczęłam stosować początkowo na cerę a teraz stosuje antykoncepcyjnie i naprawdę rewelacja nie czuję żadnych skutków ubocznych od trzech lat jest OK:)

Gość ritajean
ja rowniez stosuje Diane35 - jako anty i jako regulator miesiaczek itd.. to moje 3 opakowanie i czuje sie nie najlepiej. Budzie sie w nocy i mam nudnosci, jestem bardzo drazliwa, placze sobie bez powodu i co najgorsze - mam zerowe libido.... :((( bralam juz wiele roznych tabletek i chyba kazde mialy akies minus. Na szczescie nie mam zadnych migren itd, ale brak ochoty na seks jest straszny,wiec niestety na tym opakowaniu chyba zakoncze przygode z Diane...

Gość ja biore
juz 4 opakowanie diany, dostalam na tradzik i uregulowanie hormonow, piersi mi urosly z rozmiaru c na d i wcale sie nie ciesze, w przerwach miedzy opakowaniami zdarza mi sie migrena ale po drzemce przechodzi a tak ogolnie ok, czasami mam humory ale cera sie poprawia na szczescie, na poczatku mialam plamienia ale po tygodniu sie uregulowalo wszystko, moja przyjaciolka bierze yasmin i po niecalym miesiacu juz przytyla

Gość nova87
cześć wszystkim, mam 19 lat i nigdy jeszcze nie brałam tabletek antykoncepcyjnych, po waszych wypowiedziach zaczynam się poważnie bać:/ lekarz przepisał mi diane35 dodając że dla tak młodej osoby będzie w sam raz, hmm teraz to nie jestem pewna;( a czy można zmienić tabletki po jednym opakowaniu na inne?? i jeśli tak, to jakie byście polecały?? będę bardzo wdzięczna za odpowiedź:) pozdrawiam

Gość strzyga...
ja jutro zaczynam brac 4 opakowanie diany... gin przepisala mi je jako antykoncepcje i dodatkowo srodek mial mi pmoc na cere i hirsytyzm...( zadnych zmian posd tym wzgledem...).. przez 1 m-c prawie nic nie jadla.. kompletny brak apetytu... 2 m-c juz zaczynalo sie 'zajebiste samopoczucie... bole glowy, silne bole brzucha, skurcze w zoladku, bolace piersi( aczkolwiek urosly znacznie! ;p) , dodatkowo suchosc pochwy do tego stopnia ze musze sobi epomagac zelami no bo ile moze chlopk piescis ! on tez moz e sie zmeczyc a poza tym jak bym ja go piescila pol godziny i nie widzialambym zadnych "efektow" to tez stracilabym ierpliwosc... a co najsmieszniejsze mam duza ochote na sex.. jetsem podnieona, ale ... sucha.. nie umiem tego wytlumaczyc zawsze myslalam ze o idzie raczej w parze..;/ troszke mi si eprzytylo ale dasie przezyc.. bole miesiaczkowe zmnijeszyly sie znacznie za to okres mam bardzo obfity... dolow ani depresji strasznej ni zauwazylam( to milam juz i tak od dawna ;p) ale stalam sie niesamowicie placzliwa... lzaiw nawet jak widze slicznego kota w reklamie..;/ bylam u gin.. przepisla mi cilest jakbym juz chciala zmienic.. al ewezme jeszcze to 4 opakowaie... zobacze jak sie tera zbede czula.. najwyzej skoncze z tym.. boje sie tylko skutkow po odstawieniu...;/

Gość broomstick_ona
ja kiedys brałam Diane 35 przez 3 miechy i było super. teraz znowu chce ale lekarz mi powiedzial wyraznie ze NIE DŁUŻEJ NIŻ 3 MIESIĄCE!! po ok pol roku brania zwieksza sie bardzo prawdopodobienstwo raka. Po tym co przeczytalam zastanawiam sie jednak czy wykupic recepte bo ja chce tylko antykoncepcje...