Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bajkowa_babeczka

Do kobiet w ciąży - proszę odpowiedzcie!

Polecane posty

Gość bajkowa_babeczka

Czy w czasie ciąży możliwe jest abym miała śluz?? Okres mi sie spóźnia chodzę ciągle śpiąca a rano jak zawsze jadłam śniadanie tak teraz na samą myśl chce mi sie wymiotować. Wiem, że może mi się wydawać ale chciałabym wiedzieć, czy to, że mam śluz (obecnie zrobił się taki papkowaty baardo gęsty jak gęsta kaszka dosłownie) czy to jest śluz przedmiesiączkowy? Przede wszystkim czy wogóle w czasie ciąży ma się śluz taki jak "poza ciążą"

Gość didkol
taki sluz moze swiadczyc o infekcji pochwy ,grzybicy, a nikoniecznie o ciazy, najlepiej zrobic test. Ja zaczełam od testu, zeby sie przekonac.

Gość bajkowa_babeczka
kobietki od razu mówię, że nie jestem jakąś małolatą która schizuje. Planujemy dzidzię ale jeszcze nie teraz, niemniej jednak kochamy sie bez zabezpieczenia (wytrysk na zewnątrz) bo i tak bylibyśmy szczęśliwi gdyby było dzieciątko. Ja mam do zażywania obecnie tabletki i czekam na okres, żeby upewnić się, że nie jestem w ciąży. Jak do przyszłego tygodnie nie dostanę okresu zrobie test jednak pytanie o ten śluz bardzo mnie nurtuje.

Witaj! Ja jestem obecnie prawie w 6 tygodniu ciąży i mam taki biały śluz, papokowaty i ciągnący się. U mnie test już wykazał 3 marca że jestem w ciąży, Był to dzień, w którym powinnam dostać miesiączkę. Powodzenia

Gość bajkowa_babeczka
didkol tylko czy śluz występuje w ciąży jeżeli tak to jaki, bo z moich domysłów to nie zmienia sie tak jak w czasie owulacji na płodny - rzadki i nie płodny-gesty tylko jest jakaś jedna stała wydzielina tylko jaka?? ale moze sie mylę ;)

Gość bajkowa_babeczka
Iwono a ja mam papkowaty ale nie ciągnący się :( poprostu taka gęsta papka i zero jakiegokolwiek "ciągnięcia"

Gość bajkowa_babeczka
acha jeszcze jedno pytanie - pół roku temu odstawiłam tabletki :) teraz dziwnie zgrubłam, nie mogę dopiąć sie w żadne spodnie.. ale nie chcę robić testu, znowu się rozczaruje :( może to poprostu przedmiesiączkowe napuchnięcie heh, zresztą coś mnie tam pobolewa, kłuje... ale piersi nie bolą jeszcze ..

Gość julli
Teraz jak masz ta wydzielina i myślisz że jesteś w ciąży może ci sie zacząć wydawać że nic nie jest takie jak zwyklw: bolą cie plecy, chce ci sie spać, boli cie głowa, piersi...ale to tylko pewnie przypadki. Najlepiej idz do ginekologa bo może to byc grzybica ma ją bardzo dużo kobiet. Jest ona spowodowana np. kosmetyków do higieny intymnej ,podrażnienia , stosowaniu antybiotyków itd. Nie przejmuj sie, A może to jednak dzidzia będzie?? ;) nie wiadomo powodzenia!!!

Gość bajkowa_babeczka
Julli możez miesiac temu byłam u gin i powiedziała, że wszystko w porządku. Następnym razem wybieram się prywatnie... ta babka była niedelikatna!! ale to już inny temat ;)

Gość do iwona22
A czułaś, że dostaniesz okres a jednak nie dostałaś czy nie miałaś żadnych objawów zbliżającej sie miesiączki???

Piersi bolały mnie jak zwykle przed @, brzuch mnie pobolewał od czasu do czasu, ale nie za mocno jak na @. Szczerze mówiac, dość długo staraliśmy się z mężem o dzidzię i w końcu dałam sobie spokój z tą ciażą, a tu niespodzianka. 3 marca powinnam dostać @ przy 28-dniowych cyklach, ale w czwartej już 2 marca serce mi mówiło żebym kupiła test i zrobiłam go w piątek rano i wyszły dwie, dość grubę i prześliczne kreski. Poza tym przygotowałam sie wyjątkowo w tym miesiącu do @, bo kupiłam sobie i podpaski i tampony na zapas, no i proszę, poleżą trochę

Gość julli
Powinna ci zrobić badania , a wiem coś na temat delikatności ginekologów kobiet----:(

Gość bajkowa_babeczka
Iwonko dziękuję i gratuluję!! Ciekawe co ze mną będzie ??? Julii wiem, że powinna zrobić badania, szczególnie, że dawno nie byłam a ona nic - jeszcze wciskała mi tabletki anty ( za ponad 50zł! 😡 ) mimo, że mówiłam jej że w sierpniu przestałam i nie chce wracać.. co za... KOBIETKI PONAWIAM PYTANIE JAK TO JEST Z TYM ŚLUZEM W CIĄŻY JEST CZY NIE MA?? JEŻELI TAK TO JAKI ON JEST, JAKA KONSYSTENCJA, CZY DUŻO ITP.

Gość bajkowa_babeczka
znowu mi niedobrze jestem głodna ale przechodzą mnie takie fazy że aż mi gorąco... boże ja mam chyba jakieś omamy :( :( :( Właśnie się dowiedziałam, że koleżanka już urodziła bliźniaki ale za wcześnie i sa w b.cięzkim stanie :( przeraża mnie ro wszystko

na początku biały prawie przezroczysty, duże ilości. Potem o konsystencji budyniu i o żółtawym zabarwieniu. Najlepiej kup test bedziesz miała pewność.

Gość bajkowa_babeczka
wiem :o tak chyba zrobię

Gość bajkowa_babeczka
dalej nikt nie chce chyba mnie uswiadomic jak z tym sluzem... u mnie mija 34 dzien... ale to u mnie normalka :o jeszcze poczekam do nd. sluz zrobił sie rzadszy, lejacy :o

ja miałam taki biały sluz i jestem w ciazy...ale jeszcze pzred zrobieniem testu miałąm taki śluz wiec ciaza ejst mozliwa,ale moga byc tez inne przyczyny wiec zrób test ;)

Wiesz co bajkowa, jestes niepowazna.Rozwodzisz sie tu nad kolorem , zapachem, konsystencja...bez przesady.Mamy 21 wiek, zrob test albo idz do lekarza.

Gość bajkowa_babeczka
Wiesz co Mo.nika chyba nie zauważyłaś o co tak wogóle ciagle pytam. Może przeczytaj potem krytykuj. To co się ze mną dzieje (śluz) jest tylko dodatkową informacją do mojego pytania) Jakbyś Ty test co m-c robiła i wychodziłby negatywnie to raczej byś też sie nei śpieszyła z jego kupnem. To tyle.

Gość mamusia razy dwa
W ciąży miałam biały aczkolwiek dosc rzadki śluz. Zrób test :)

Gość gusia141177
oj ak dziewczyny czytam te wasze wypowiedzi i stwierdzam ze chyba najlepiej zrobic test i bedzie wiadomo...ja sama teraz czekam na okres i mam wielka nadzieje na ciaze dlatego obserwuje sie ze wszystkich stron:-)

Gość gusia141177
jest tam ktos, pierwszy raz jestem na takim forum

Gość batris
Cześć wszystkim.Ja mam takie pytanie,ponieważ jestem w 7 tygodniu ciaży,i od paru dni mam ciemny śluz,wygląda jak kawa z mlekiem.Pytałam się siostry i koleżanek co to może być,to powiedzieli mi że mam się niepokoić bo one też tak miały...Siostrze to nawet wkładkę pokazałam i powiedziała mi że miała taki sam,a nawet więcej niż ja....Miała tak któraż z Was????proszę czekam na odpowiedż

nie koniecznie musi byc to ciaza . ale ja obecnie jestem w 5mc i mam podobny sluz ale nie duzo

Gość batris
ale ja robiłam sobie CHG ciażowe i testy i jestem w ciąży na początku u7-tygodnia.Mój lekarz jest na urlopie i na wizycie jeszcze nie byłam.Ale mam zrobioną morfologię krwi i mocz oraz te Chg ciażowe.Tylko mnie niepokoi ten ciemny śluz...Proszę poradż mi??czy mogę czekac do 23 września aż mój lekarz wróci z urlopu czy mam iść gdzie indziej??choć wolałąbym iść do niego....Czekam na wiadomość

witam. dzis mija 6-sty dzień po stusunku i dopiero teraz zaczął sie pojawiać śluz na początku koloru biało-przeźroczystego a po około 5 godzinach zrobił się lekko żółtawy. wcześniej - 1 dzień po stosunku zaczeły się zawroty głowy (tj. kręciło mi się w głowie, zemdlałam), i miałam zmienność humorów. Kręci mi się w głowie już od 5 dni a tet ciążowy nic jeszcze nie wykazał ani wczoraj (po 5 dniach) ani dzisiaj. po 6-ciu dniach test powinien być pozytywny, czyż nie? to oznacza że nie jestem w ciąży? :( proszę o odpowiedź !!!

Gość piistaacjaa
Ostatnio byłam u ginekologa, miałam ciemno-brazowy śluz. Gin. powiedziala, ze to normalne przed miesiaczka... Mialam dostac okres w tym dniu co bylam u gin. ale od tego czasu minelo juz 13 dni i dalej okres sie nie pojawia... :( Dlaczego???

Gość sandiana
Okres spóźnia mi się juz 2 miesiące:( Zrobiłam 2 testy i wyszły negatywne. Mam bardzo gęstą i białawą wydzielinę o łagodnym zapachu. Ogólnie piersi ani brzuch mnie nie boli, tylko lekka zgagę mam:( Z narzeczonym współzyłam z prezerwatywą, ale wiem nigdy nie ma 100% pewności:/ nie przeżyłam też zadnych stresów ani chorób aby mi sie tak spóźnił:/ do gina nie moge isc bo wyjezdzam ok 300 km od domu i wróce dopiero za 2 miechy. Co mam zrobić???? jak przyśpieszyć okres i czy ten biały śluz może oznaczać ciąże mimo ze test wyszedł negatywny:(

Gość martulka269
witajcie ja tez mam problem ogolnie miesiaczkuje regularnie az do tego miesiaca powinnam dostac okres teraz jakos 20-21 i niepowiem brzuch boli jak bym miala dostac sluz mam taki gesty lepiacy praktycznie przezroczysty powoli zmienia sie na zoltawy robilam test wyszedl negatywny ale malo tego cos podobnego do okresu dostalam 10go wiec 11 dni szybciej.niewiem co sie dzieje.czy za szybko by test wykryl?