Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ....***

Pytanie do chodzacych na solarium

Polecane posty

Gość ....***

Mam jasna karnacje i w dodaktu rumience na policzkach ... chciałabym sie troche opalic ... latem opalam sie dosc ciezko i w dodaktu najpierw na czerwono ... dopiero pozniej opalenizna ciemnieje ...zastanawiam sie jak długo bede musiała chodzi na solarium zeby było widac opalenizne ... nie chce byc brazowa tylko delikatnie opalona ... no wiec moznecie mniej wiecej powiedziec jak czesto i na ile musze chodzi zeby był rezultat o jaki mi chodzi //

Ja też mam jsną karnację, ale po miesięcznej przerwie zaczynam od 10 minut. I jestem wtedy trochę czerwona. Za dwa dni idę znowu na 10 minut, a potem już raz w tygodniu na 15 minut. I starczy.

Gość DOBRARDA
codziennie na 30 min TURBO!!

Gość ...***.....****
DOBRARADA --> trzeba było sobie darowac ;/

ja jestem bardzo blada tzn bylam dlatego pierwszy raz poslzam na 5 min przyzwyczaisc skore, drugi raz poszlam juz na 15 ale na slabsze łożko i na twarz wylaczylam lampy juz po 6-7min po 5 dniach znow na 15 min na slabsze lozko i po 10 wylaczylam lampy na twarz jestem super opalona , bylo juz widac po 2 razie ale kazdy ma inna skore w kazdym solarium sie inne lampy ja poslzam na 15 ale na takie slabsze lampy ktore znam bo to solarium kolezanki, teraz robie przerwe pojde moze za 10 dni bo nie chce wygladac na mocno opalona tylk taka zarumieniona fajna juz tkai efekt byl p o2 razie po 3 juz jest za mocno jak dla mnie nie chce wygladac sztucznie dlatego ze w mojej pracy wyglaad bardzo sie licyz, gdybym byla biala jak sciana to byloby zle, ale spalona jak murzyn to juz fatalnie pozdr :-)

Gość yyyyyyyy
Niecaly m-c temu bylam na solarium pierwszy raz na 10 min,bardzo sie spalilam,nie moglam sie dotknac.Jutro chcialabym isc znowu,ale nie wiem na ile minut.Na 10 czy na 8???

To zależy, jakie lampy. Bo może były świeżo wymieniane, ja się tak załatwiłam w sylwestra. Zapytaj babkę w solarium, które łóżko jest słabsze.

Gość yyyyyyyy
to na slabsze jakbym poszla na 10 to nic mi nie bedzie?? Bo az sie boje :O

Słuchaj, są różne łóżka i różne lampy. Z reguły w solarium są trzy łóżka, może być ich więcej. U mnie np. najdroższe jest najskuteczniejsze, opalenizna wychodzi od razu. Ale są też inne, które nie dają efektu na pierwszy rzut oka, opalenizna wychodzi po kiku godzinach albo na drugi dzień. Też opalam się najpierw na czerwono, a po dwóch dniach jestem już zabrązowiona. Zapytaj babkę w solarium, ona Ci powie, na które łóżko masz się położyć, żebyś się nie zjarała od razu.

Gość dzieki za rady

jeśli masz rumieńce, to masz prawdopodobnie cerę naczynkową, a opalanie skodzi takiej cerze. lepiej kup sobie samoopalacz lub krem brązujący, teraz jest taki wybór...

Gość coscos
ja tez mam jasna cere i chodze codziennie na solarke zeby byc ciemna bo mam niedlugo bal i boje sie zeby nie isc biala;/ ale nie radze ci chodzic codziennie bo ja teraz ledwo na dupe siadam!! radze ci chodzic co drugi dzien 1 raz na 5min-na zwylke potem na 10min na zwylky a potem po trochu mozesz zaczynac na turbo zeby sie nie sapic

Gość Cheers
Sa rozne solaria i lampy najlepiej wybierz takie ktore nie ma zbyt mocnych lamp a przed opalniem posmaruj sie balsamem lub olejkiem firmy SOLEO sa to specjalne balsamy do opalania sie w solraium np COFFEE SUN---->Effect