Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ole ole siabadaba

czy usunęłybyście ciażę jeśli...

Polecane posty

Jest to tylko mój pogląd. I w zupełności się z nim zgadzam >>chyba o to chodziło, bo ja też się uśmiechnęłam do tych słów:)

Gość jijijij

eee tak się tylko czepiłam delikatnie.. Napisałaś - Jest to tylko mój pogląd. I w zupełności się z nim zgadzam.- Jeżeli to jest twój pogląd to nie musisz pisać, że się z nim zgadzasz, bo to oczywiste. Widziałaś kogoś, kto by się nie zgadzał ze swoimi własnymi poglądami? Dlatego na pisałam, że to byłoby dziwne :D

Rafinka, i jeszcze tylko ostatni raz odniosę się do tematu zwierząt, bo nieco odbiegamy od sensu całego topiku \'Poza tym zabijanie zwierząt dla mięsa jest w jakiś sposób umotywowane - ludzie mięso jadali od zawsze i jadać będą. Z kolei zwierzęta zabijają inne zwierzęta - taka jest natura\' argument, że coś jest ok bo jest robione od zawsze jest przynajmniej dla mnie żałosny. Wskazuje na brak samodzielnego myślenia. No, ale od zawsze też dokonywano aborcji dla aborcji i zapewne dokonywana ona będzie w przyszłości. A zdanie, że zwierzęta zabijają inne zwierzęta ?! Doprawdy nie rozumiem co autor miał na myśli

\'Jest to tylko mój pogląd. I w zupełności się z nim zgadzam\' -aaa to, to jest cytat, autora nie pamiętam. Strasznie mi się te słowa spodobały. I jakoś nie mam problemu z ich zrozumieniem tudzież dochodzeniem ich dosłowności ;)

zirytowana ... a Ty w tej liczbie mnogiej występujesz jako rozdwojona osobowość czy jako \'głos ludu\' ?! ;)

Myślałam, że się domyślisz, ale mogę wytłumaczyć. :) Nie słyszałaś o łańcuchu pokarmowym? My też w nim uczestniczymy od zawsze, po prostu. Jesteśmy częścią przyrody. Ale przyroda nie przewiduje zabijania dla przyjemności. To już jest morderstwo.A aborcji nie robi się od zawsze, tylko od kiedy człowiek zaczął być wygodny. A co to wszystko ma wspólnego z samodzielnym myśleniem, to już zupełnie nie rozumiem. Chyba Ci argumentów zabrakło. A ten cytat to jest nielogiczny. A ja lubię logikę. Dlaczego , jeśli rozumiesz nielogiczny cytat , nie rozumiesz moich logicznych wypowiedzi?

Rafinka, wytłumacz mi to jak dziecku, bo choć na biologię chodziłam, z logiką też nie mam specjalnie kłopotów ale Twojego wpisu po prostu nie rozumiem: Co ma: łańcuch pokarmowy + zabijanie dla przyjemności + morderstwo do usuwania chorych płodów czy do aborcji w ogóle?! Tylko proszę wytłumacz mi to jak czterolatkowi ;) \'A aborcji nie robi się od zawsze, tylko od kiedy człowiek zaczął być wygodny\' - czyli od zawsze bo człowiek był zawsze wygodny. Ale może jak Joanna Szczepkowska o słynnym zakończeniu takTy ogłosisz nam tą datę - od kiedy to człowiek zaczął być wygodny ?! A ja nie lubię logiki. Logika zabija życie

Nie chce mi się tłumaczyć, jak do tej pory nie zrozumiałaś to już nie zrozumiesz. I wcale mi na tym nie zależy. Jeżeli z jednej strony piszesz, że z logiką nie masz kłopotów a z drugiej, że jej nie lubisz bo zabija życie...Myślę, że większość ludzi jednak rozumie moje wypowiedzi.

buhahahahaha, jasne Rafinka, że Ci się nie chce tłumaczyć bo tego się nie da wytłumaczyć - zaplątałaś się w tej swojej pseudologice przeogromnie ;) Uwielbiam takie argumenty a właściwie ich brak. A kiedy już ich brak to: \'Nie chce mi się tłumaczyć, jak do tej pory nie zrozumiałaś to już nie zrozumiesz\' ;)

Gość YES YES YES
Rafinka Ustosunkuję się do polecanych przez Ciebie fotek. Znam się trochę na grafice komputerowej, obróbce zdjęć. Mam w domu Photoshopa. Podeślij mi zdjęcie dowolnego dziecka lub płodu a przerobię je w ten sposób, jakby to dziecko zostało trafione shotgunem albo padło ofiarą nożownika-rzeźnika. Wystarczy odrobina wiedzy na temat obróbki zdjęć, pomysłowość i ... determinacja. I mamy wspaniałe zdjęcia płodów porozrywanych na kawałki przez mordercze szczypce w czasie aborcji. Pokazujemy to znajomym, kobietom na forum - wszyscy wyobrażają sobie, że są to prawdziwe zdjęcia z aborcji. Jest STRAAAAASZNIE. Odsyłam więc do jakiejś fachowej literatury na temat aborcji, bo rozumiem że przeciwniczki aborcji trzymają się z dala od takiego plugastwa. Ale może gdybyś się pofatygowała i poczytała trochę na ten temat dowiedziałabyś się, że 9 TYGODNIOWE PŁODY SĄ USUWANE METODĄ FARMAKOLOGICZNĄ I PRÓŻNIOWĄ! Nie ma żadnych urywanych rączek i nóżek... Jeśli nadal będziesz się czepiać, że pokazywane przez ciebie zdjęcia są prawdziwe proponuję ci wejść na dowolny serwis internetowy poświęcony ciąży. Zazwyczaj jest tam dział poświęcony rozwojowi płodu ludzkiego - poczytaj sobie. 9 tygodniowy płód nie ma jeszcze tak ukształtowanych rączek, paluszków jak te na tych zdjęciach. W swoim czasie po necie krążył spam o kotkach trzymanych w butelce. Zbulwersowani internauci przesyłali sobie jeden do drugiego zgryw, którego autor wymyślił bzdurną historyjkę o małych kotkach, które wpycha się do butelek, później muszą mieszkać w niej cale życie i tak są sprzedawane turystom. Choć na różnych forach trąbili, że mail to prowokacja, nie ma w tym krztyny prawdy, wojownicy o prawa kotów spamowali swoich znajomych dalej tym mailem. Robiąc z siebie totalnych idiotów, z resztą nie tylko moim zdaniem. Wklejanie przerobionych w Photoshopie zdjęć na forum publicznym i twierdzenie, że są to zdjęcia prawdziwe moim zdaniem niezbyt dobrze świadczy o autorce takich postów. Ale już kończę, bo jeszcze ktoś mi zarzuci, że komuś przypadkiem ubliżyłam.

Gość YES YES YES
To jeszcze raz ja :) Wyczytałam jeszcze jedną fajną wypowiedź Rafinki, do której się ustosunkuję. "Nie słyszałaś o łańcuchu pokarmowym? My też w nim uczestniczymy od zawsze, po prostu. Jesteśmy częścią przyrody. Ale przyroda nie przewiduje zabijania dla przyjemności. To już jest morderstwo." Jak zapewne zauważyłaś, topik ten jest poświęcony aborcji płodów upośledzonych. Może o tym nie wiesz, ale 1/3 płodów jest samoistnie poraniana. Matki bardzo często nawet nie orientują się, że były w ciąży. Natura sama pozbywa się wadliwych płodów. Jak już kiedyśtam pisałam (ach, zacytuję samą siebie). Większość dzieci z zespołem Downa rodzi się z BARDZO POWAŻNYMI wadam wrodzonymi: nerek, serca itp. Większość z nich w ciągu pierwszego roku życia jest poddawana operacjom i zabiegom ratującym życie. Wniosek? Ano taki, że gdyby nie osiągnięcia współczesnej medycyny pewnie z 70-80% dzieci z zespołem Downa nie dożyłoby do wieku dojrzewania, wcześniej umarłyby na niewydolność układu krążenia lub inną chorobę. Powołujesz się na przyrodę, więc ci odpowiadam. Natura sama eliminuje słabsze jednostki. To my ludzie, sztucznie sprawiliśmy, że wszystkie te upośledzone dzieci mają szanse przeżyć. Więc to podtrzymywanie upośledzonych genetycznie ciąż, utrzymywanie przy życiu ciężko upośledzonych dzieci jest Z PUNKTU WIDZENIA PRZYRODY SZTUCZNE. Nienaturalne. Gatunkami rządzi selekcja słabszych osobników. Nie słyszałaś o tym, że ptaki wyrzucają z gniazda słabsze pisklęta, by nie odbierały pokarmu tym silniejszym, mającym większe szanse na przeżycie i spłodzenie własnego potomstwa. Nie słyszałaś o kukułkach? To, że zwierzęta nie zabijają dla zabawy to też jest bzdura. Bardzo wiele zwierząt jest okrutnych - drapieżniki bawią się ofiarą, którą mają pożreć. Samce niektórych gatunków małp zabijają zwierzęta dla zabawy, by popisać się przed innymi samcami. Więc skoro, jak piszesz, jesteśmy częścią przyrody powinniśmy traktować aborcję czysto biologicznie, nie rozważając względów duchowych i moralnych. Z biologicznego punktu widzenia nie ma nic zdrożnego jeśli samica pozbywa się osłabiającej ją ciąży, która zagraża jej zdrowiu, życiu lub wie, że ma się urodzić niepełnowartościowe potomstwo. W zasadzie nawet gdy po prostu termin ciąży jej nie odpowiada, mogłaby ją usunąć i poczekać na dogodniejszy moment do ciąży. (oczywiście zwierzęta nie mają prawa wyboru w tej kwestii).

Ja też chcialabym sie dopisać sie do tego co zostalo tu napisane. Po pierwsze nie wiem czy \"yes yes\" zdaje sobie sprawę ze aborcja to po prostu morderstwo i nie wazne czy dziecko ma już nóżki czy nie. Po drugie metoda też nie jest ważna. Czy uwazasz że jak komuś podasz cyjanek to nie będzie zbrodnia a jak wbijesz nóż to będzie??? Zastanów się co piszesz. Jesli jesteś taką znawczynią aborcji i uważasz ze masz racje to używalabyś czarnego nicku a nie pomarańczowego, Rafinka ma przynajmniej odwage. No i jeszcze jedno skad wiecie ze cielatko bardziej czuje ból niż dziecko w 9 tygodniu?? Bylyscie kiedyś cielątkiem , a pamiętacie co czulyście w 9 tygodniu życia?? To czemu wypisujecie glupoty??? Ja tez jestem przeciw zabijaniu zwierząt, a jeszcze bardziej przeciw ich traktowniu na tych wszystki olbrzymich farmach.Ale ne widzę sensu porównywania tego. Kiedyś myślano ze niemowleta po urodzeniu nie czują bólu wiec kluto je iglami i robiono szereg zabiegów bez znieczulenia. A potem okazalo się że czują ból i to jeszcze bardziej niz dorosly czlowiek bo mają cienszą i delikatniejsza skórę i sa wrazliwsze na ból.

I jeszcze jedno jak pewnie co poniektóre znawczynie aborcji sie orientują jest ona w Polsce nielegalna więc większość zabiegów jest wykonywana pokątnie w byle jakich gabinetach i nie ma tam mowy o nowoczesnych metodach. Poza tym większość dziewczyn która decyduje sie na aborcje nie ma pięniędzy wiec szuka kogoś kto to zrobi jak najtaniej. A raczki i nóżki u 9 tygodniowego plodu są jak najbardziej wyksztalcone nawet mają już paluszki.

Jezu dziewczyny jak mozecie pisać ze aborcja to nie morderstwo czy uwazacie ze jak nie widzicie kogo mordujecie czyli nie trzymacie noza i nie wbijacie go komuś to już jesteście zwolnione z odpowiedzialnosci???? Kto dal Wam prawo o decydowaniu czy inna istota ma żyć czy nie???????? Dzieci nie sa niczyją wlasnościa.

YES YES YES: Wklejanie przerobionych w Photoshopie zdjęć na forum publicznym i twierdzenie, że są to zdjęcia prawdziwe moim zdaniem niezbyt dobrze świadczy o autorce takich postów. Ale już kończę, bo jeszcze ktoś mi zarzuci, że komuś przypadkiem ubliżyłam. Ales ty madra... srednia krajowa nie zauwazy czy zdjecie bylo upgradeowane photoshopem czy nie. A bez dostepu do metadaty nikt nie powie czy to prawdziwe czy nie. Faktycznie wydawalo mi sie ze taki zarodek jest mniejszy, ale moim zdaniem to prawdziwe zdjecia... niby sie nie robi tego wykrawaniem.. ale kto wie... moze w tym przypadku bylo lyzeczkowanie bo cos tam cos tam. Poza tym - tez sie zajmuje photoshopem i chetnie zobacze jak mi zrobisz takie zdjecie - bo to wcale nie jest takie proste. Prosze bardzo :-P Bo moim zdaniem nie jestes w stanie tego zrobic dobrze tym programem. To obraza Rafinke ze niby zle o niej swiadczy ze wkleja takie sztuczne zdjecia. Bo ONA tego NIE WIE tak jak i ty nie wiesz. A jest to strona oficjalna, na ktora mozna sie powolywac. Te fotki sa prawdziwe, tylko musze sprawdzic, czy wiek zarodkow sie zgadza, choc mysle ze tak...

Aha aha - jeśli chodzi o autentyczność zdjęć nie będę się tłumaczyć, bo to nie moje zdjęcia - załączam komentarz ze strony (jeśli znasz angielski). These photographs are real and untouched, depicting the brutal reality that daily occurs behind sterile clinic doors. Until you see what abortion does, you will never understand what abortion is. It is a common tactic of abortion supporters to claim that abortion photos are a fake. This is the same tactic that Holocaust deniers use. Photographic evidence is hard to argue with so those who think abortion is a good thing, will try and discredit the evidence. The Center for Bio-ethical Reform (CBR), the organization which secured these abortion images, addresses such claims on their website, and includes the following quote from Anthony P. Levatino, M.D., J.D., who is both a physician and attorney: I, the undersigned, having performed induced abortions earlier in my career, have examined the photos depicting the aborted human embryos and fetuses used by The Center For Bio-Ethical Reform in their public education projects (www.abortionNO.org). It is my professional opinion that the photos depict aborted human embryos and fetuses and that the depicted aborted human embryos and fetuses are accurately captioned as to age, in weeks since fertilization. There are many other former abortionists (and some current abortionists) who will corroborate Dr. Levatino\'s statement. Tammy Sobieski, who works at a Florida abortion clinic, said on television, in response to the abortion pictures on CBR\'s trucks, \"What\'s disheartening for me is the lack of trust they have in women, that they think women don\'t know that that\'s the reality of abortion.\" Almost no one in the abortion industry is as honest as Ms. Sobieski, and this a statement she likely wants back. From her own mouth, referring to the same abortion images seen on this website she says, \"that\'s the reality of abortion.\" As to the age of the embryos and fetuses pictured, that is verifiable through any of the prenatal teaching texts listed in the \"Medical Testimony\" section, or through prenatal websites such as. http://embryology.med.unsw.edu.au/wwwhuman/Stages/Stages.htm http://www.visembryo.com/baby/index.html Finally, there is the common sense question of motivation. Why would anyone make these photos up? If these pictures were all a big hoax, if abortion wasn\'t really destroying tiny little people, why would so many people sacrifice huge amounts of time and money to oppose abortion? It just doesn\'t make sense. Abortion advocates have a significant financial stake in abortion\'s continued availablity. It\'s easy to see why they argue the pictures are fake. The pro-life community, however, doesn\'t make money in opposing abortion. We lose money. Why would we do that in defense of a hoax. The pro-life community exists because these pictures are real, because abortion does kill people, and that\'s a hard reality to argue with.

Obejrzyjcie tydzien 7-11 Moim zdaniem zgadza sie - tzn rozmiary zarodka sa b. male ale jest juz one tak wyspecjalizowane ze mozna zobaczyc wszystkie paluszki Zdjecia z aborcji to dobrej jakosci tzw. makra - dlatego sa tak dokladne. Ewidentnie prawdziwe.

czarna31 nigdy nie byam cielątkiem, przynajmniej tego nie pamiętam i absolutnie nie pamiętam co czułam w 9 tygodniu życia-ciązy - więc nic nie twierdzę. Dla mnie cielątko jest już urodzonym stworzeniem, istotą a 9 tyg. płód jest dla mnie PŁODEM. Sensu porownywania nie ma, bo z osobą, dla której wartość życia człowieka jest wartością ważniejszą niż życie zwierzaka \'bo tak zawsze było\' dialogu nie ma. A jeśli już uderzasz w taki ton - płód 9 tyg. odczuwa ból, tak ?! A nieuleczalnie chore, urodzone dziecko go nie odczuwa czy jak ?! W Polsce (teoretycznie) legalna jest aborcja przy ciężkich wadach wrodzonych - pomyśl czasem jak coś napiszesz \'Jezu dziewczyny jak mozecie pisać ze aborcja to nie morderstwo\' - raz jeszcze powtarzam: dla mnie aborcja nie jest morderstwem \'Kto dal Wam prawo o decydowaniu czy inna istota ma żyć czy nie\' - to jest święte prawo kobiety, która ma takie dziecko urodzić i potem przez całe życie wychowywać

no i mysty>>zdecydowanie nie ma płaszczyzny porozumienia miedzy nami, jeśli życie zwierzęcia jest dla Ciebie równe zyciu człowieka:O

aha aha nie wymądrzaj się tak. Oczywiście , że masz rację, jeśli chodzi o poronienia samoistne - natura eliminuje osobniki słabsze - ale jeśli któregoś nie wyeliminowała, to ma szansę przeżycia. Oczywiście , że poprawiamy przyrodę - człowiek jest inteligentny i to wykorzystuje. Leczymy ciężkie choroby - jeszcze niedawno na zapalenie płuc się umierało. Ale robimy to dla dobra ludzkości!!! Podtrzymujemy zdrowe ciąże kobiet, którym brakuje hormonu, mają złą budowę itp. A nawet chore ciąże - bo można leczyć płody. Jesteśmy coraz mądrzejsi. Coraz dojrzalsi. Czy aborcja idzie w z tym w parze? Po to ratujemy jednych, żeby zabić innych? To tak ma być? Na tym ma polegać postęp? Badania prenatalne? dobrze, że są, bo wiele dzieci się wyleczy. Ale na niektóre jest to wyrok. A końcówka Twojej wypowiedzi - nie będę oceniać. Oprócz tego, że jesteśmy częścią przyrody, jesteśmy przede wszystkim LUDZMI. I mamy ludzkie uczucia. I sumienie. W moim sumieniu aborcja się nie mieści.

zirytowana ..., jest to przenajświętsze prawo każdej kobiety \'zdecydowanie nie ma płaszczyzny porozumienia miedzy nami, jeśli życie zwierzęcia jest dla Ciebie równe zyciu człowieka\' wiem, ale nie odczuwam z tego powodu smutku. Bynajmniej :D

Po pierwsze nie twierdzę ze życie dziecka jest wazniejsze niż zwierzęcia, dla mnie sa tak samo wazne.Każde życie jest wazne. Po drugie wiem ze w wyjatkowych wypadkach aborcja jest w Polsce dozwolona, ale chyba zdajesz sobie sprawę ze ilość aborcji legalnych jest w Polsce jest niewielka w porównaniu z tymi nielegalnymi. Po trzecie absolutnie nie masz żadnego prawa decydować o czyimś zyciu, nie Tobie oceniać co będzie lepsze dla dziecka śmierć czy życie - bo nie jesteś tego w stanie sprawdzić. Skoro którakolwiek kobieta nie ma sily lub czuje się zbyt wygodna na to zeby wychowywać dziecko nawet chore to moze je zostawić w szpitalu bez konsekwencji. a aborcja to morderstwo i twierdzenie ze nie jest zwyklym oszukiwaniem siebie i usprawiedliwianiem zabicia innego czlowieka. Plód to też czlowiek to ze nie ma wyksztalconych w pelni cześci ciala to nie znaczy ze nim nie jest. Jak stracisz nogę to też już nie będziesz czlowiekiem bo nie masz nogi?? Będzie Cię można zabić???

Aha i jeszcze jedno skoro uwazacie ze jak przyroda eliminuje osobniki slabsze to my możemy zabijać dzieci które mają jakąs chorobe?? a jakby sie okazalo ze któraś z Was ma np zanik mięsni albo niewydolność serca to najlepiejby bylo was zabić bo jesteście osobnikami slabszymi i należy Was wyeliminowaćbo po co macie się męczyc??? Czyż wg Waszego rozumowania tak nie powinno byc???