Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kijanka......

Malowanie brwi

Polecane posty

Gość Kijanka......

Dziewczyny mam pytanko, czym i jak malujecie, podkreślacie brwi ? Ja mam strasznie jasne włoski na brwiach i nawet po zrobieniu henny wymagają korekty bo na dodatek są bardzo rzadkie. To mój odwieczny problem, a złotego środka na ich podkreślenie nie znalazłam. Pomóżcie :)

Gość Kijanka......
Ej no nie wierzę że tylko ja mam z tym problem. ;)

A jakiego koloru używasz cieni do powiek? Bo ja np. używam trzech, albo czterech (brązy i beże) i tym najciemniejszym odcieniem podkreślam też brwi, chociaż nie wiem jak w Twoim przypadku by się to sprawdziło, skoro pizesz, ze masz jasne brwi. Ja radziłabym Ci zrezygnować z robienia henny, bo po pierwsze osłabia brwi, a po drugie stają się one potem coraz jaśniejsze. Lepiej przemęcz się i poczekaj aż odrosną Ci brwii naturalnego koloru i wtedy coś kombinuj. Drugi sposób to smaruj brwi codziennie, nawet i z 3 razy jak masz czas oczywiście, olejkiem rycynowym, bo on przyciemnia i jeszcze dodatkowo Ci odżywi.

Moja rada =zrezygnuj z henny Kup ołówek do brwi dość miękki dobrej firmy,żeby się nie rozmazywał. Nie wiem jakie masz włosy,ale najlepiej kupić średni brąz i leciutko robisz na całym łuku takie maleńkie kreseczki,a póżniej posiągasz po brwiach husteczką higieniczną,też lekko. Jak Ci się chce możesz jeszcze zastosować taki bezbarwny nabłyszczacza jednocześnie usztywniacz do brwi.Wygląda to jak tusz tyle ,że bezbarwne. Ja jestem szatynką i stosuję taką kredkę i szarą-też nieżle wygląda Stanowczo odradzam czarną.

Gość Kijanka......
A więc tak: oczy mam zielone, włosy raczej bardzo ciemny blond i delikatne jasne pasemka, cieni używam raczej delikatnych: beże, szrości, ciemne zielenie. Więc chyba powinnam użyć szarego ołówka. No z henny to już raczej zrezygnuję. Pytanko do Alanki 37: poleciłabyś mi jakiś dobry ołówek do brwi? Jakiej firmy? I pytanko do Malamii: gdzie mogę kupić taki olejek? Dzięki dziewczyny za rady :) 🌻

olejek rycynowy kupisz w każdej aptece, kosztuje ok 5 zł. I nie zdziw się jak przeczytasz na opakowaniu, ze jest to olejek na przeczyszczenie :-) A poza tym mozesz nim malować sobie jeszcze rzęsy, tylko nie za dużo, żeby do oczu Ci nie naleciał.

Gość ayhaa
o kurwa malowane brwi wygladaja wiesniacko:o

Gość Kijanka......
Nikt tu nie mówi o tandetnie narysowanych dwóch krechach. ;)

Gość Kijanka......
Będę tu zaglądać :)

Gość Lenka3210
Hej dziewczyny mam tez problem z brwiami tez musze je niestety malować (przyciemniać) bo jestem naturalną blondynka i moje nrwi sa bardzo jasne, prawie niewidoczne.Chciałam prosić o rade czym dobrze malować brwi-prosze o konkretne nazwy kredek do brwi no i oczywiście jaki kolor bedzie wygladał naturalnie.Prosze o pomoc