Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ajajaja

Pytanko-Czy karmiąc piersią mozna jesc truskawki??

Polecane posty

Gość ajajaja

Słysze co raz to inne opinie na ten temat,od takiej,ze mozna i nic nie stoi na przeszkodzie po takie,ze nie wolno absolutnie bo silnie uczulaja,jak to więc jest?..

Gość jesli nie
uczulaja twojego dziecka to mozesz;-)

truskawki to silne alergeny, wbrew opinii poprzedniczki/ka nie ryzykowałabym, ponieważ nie jesteś w stanie przewidzieć jaką reakcje u Twojego dziecka wywołają, moja znajoma która jest lekarzem widziała już na dyżurze dzieci przywożone ze wstrząsem własnie po truskawkach, dlatego odradzam

zjedz parę sztuk i przez kilka dni poczekaj na reakcję - jeżeli nie będzie żadnej to możesz.

Gość jesli
twoje dziecko nie jest alergiczne to mozesz najpierw ostrożnie spróbować , ja osobiście karmiłam 2 dzieci i nigdy nie miałam po truskawkach zadnych nieprzyjemnych historii

Gość iwonaaaa
a czy jecie nabial sery i jogurty bo slyszalam ze nie powinno sie tego jesc ja za miesiac rodze i chcisalabym wiedziec czego trzeba unikac karmiac piersia

Gość up............................
POwinas teraz jesc nabiał sery --zawiwraja duzo wapnia i białka. Niktore dzieci maja tzw, skaze biłakowa i wtedy nie zaleca sie spozywania tych produktów.

Gość ajajaja
uff...mam nadzieje,ze i w moim przypadku truskawki będa nieszkodliwe,jestem strasznym"truskawkożercą"i nie wyobrazam sobie bez nich zycia...No,chyba ze dla dobra córci..

Gość julli
nie zgadzam sie z opinia zjedz pare i poczekaj na efekt to krzywdzisz tym dziecko. Truskawek nie wolno jeśc kiedy się karmi to wielkie ryzyko, chyba że wcześniej odciągniesz wystarczającą ilość mleka i przez następny dzień nie bedziesz karmić piersia

Gość Nieuczulająca truskawka
Z tymi alergenami to też nie jest tak, że nie wolno. Jeśli ktoś zupełnie nie może sobie wyobrazić niejedzenia np. truskawek, to powinien spróbować. Decyzja należy do mamy - czy chce narażać dziecko na ewentualne \"atrakcje\" no i na ile to dziecko jest maleńkie. Takiemu noworodkowi bym nie fundowała wysypki czy biegunki. Ale 10-11 maluchowi pewnie bym zaryzykowała. Oczywiście pod warunkiem, że rzeczywiście bez tych truskawek nie mogłabym się obejść.

:D to 10-11 odnosi się do 10-11 miesiąca życia. Sorrki :)

Gość aśka72
Pomidory też bardzo uczulają, a dobę po porodzie dostałyśmy w szpitalu kanapki z pomidorem, a na drugi dzień zupę pomidorową. Koleżanka jadła truskawki karmiąc dziecko. Rodziła 30 maja, więc zaraz potem był sezon na truskawki. Ja osobiście bardzo uważnie układałam swój jadłospis karmiąc synka.

Cześć Aska, tu Józinka :) Teraz muszę lecieć do Warty, ale jak wrócę, to się do Ciebie odezwę.