Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aniapaniahania

tipsy-dlaczego sie trzymaja pare dni?

Polecane posty

Gość aniapaniahania

robie wszystko dobrze odtluszczam dokladnie i smaruje primerem.jednak one sie odpazaja i szybko sie odklejaja.czy ktos wie dlaczego?

Gość aniapaniahania
hehe no costy nie nie.

Gość g_b
moze po prostu masz je zle zrobione...? jest tez takie prawdopodobienstwo, ze masz mało podatne paznokcie i takie rzeczy sie zdarzają

Gość nie nie nie
idz na kurs tipsów

Gość żelowa amatorka
a czy masz wszystkie preparaty tej samej firmy??? Calkiem mozliwe ze akryl badz żel rozlal Ci sie na skorki i podchodzi powietrze a tips odpada. Albo druga przyczyna to źle opiłowana płytka przy skorkach (jest tam wowczas odrobinka tłuszczyku i zel lub akryl nie chce sie przyjać) Napewno jest jakas przyczyna, bo tipsy nie mają prawa odpadac po kilu dniach

Gość aniapaniahania
do zelowej amatorki: akrylu raczej nie nakladam na skorki ale moze zle przygotowuje plytke paznokcia:/ ale jesli zle to jak to jest dobrze????

A czy \"przejechałaś\" pilnikiem płytkę paznokcia? drobnoziarnistym, albo blokiem polerskim (lepiej) - płytka musi być \"zmatowiona\" by tips się trzymał. I nie przycinaj zbyt krótko kieszeni tipsa, pilnuj też by przy przyklejaniu go na paznokieć nie pojawiały się pod tipsem (pod powierzchnią przyklejaną do paznokcia) pęcherzyki powietrza. Końcówki paznokcia muszą być też przycięte jak najkrócej. Te wszystkie rzeczy też mają wpływ na trwałość tipsów

Gość aniapaniahania
ja robie na szablonie plytke matowie pilnikiem i rowniez blokiem polerskim odtluszczam i smaruje primerem i nie wiem dlaczego sie odpazaja i odklejaja:(

Gość stylistka paznokci
pierwsza sprawa to żle zmatowiona płytka paznokciowa!!! Po drugi to moze masz potliwe dlonie i chocby nie wiem jakbys je odtluscila to moga odpasc, po trzecie to zalane skorki zelem badz akrylem!! wtedy malo trzeba aby podeszlo powietrze moga po kilku dniach odpasc!!!!!!!!1 a uzywanie jednej firmy jest konieczne bo w przeciwnym wypadku moga sie preparaty nie zgrac poniewaz maja inne proporcje skladnikow

Gość stylistka paznokci
pierwsza sprawa to żle zmatowiona płytka paznokciowa!!! Po drugi to moze masz potliwe dlonie i chocby nie wiem jakbys je odtluscila to moga odpasc, po trzecie to zalane skorki zelem badz akrylem!! wtedy malo trzeba aby podeszlo powietrze moga po kilku dniach odpasc!!!!!!!!1 a uzywanie jednej firmy jest konieczne bo w przeciwnym wypadku moga sie preparaty nie zgrac poniewaz maja inne proporcje skladnikow

Gość aniapaniahania
kurcze to ja juz nie wiem jak przygotowac ta plytke.jak wy matujecie???a i jeszcze jedno dlaczego po sciagnieciu akryli paznokcie sa czerwone z krwinkami takimi jak papier miekkie i bola!!!

Popieram stylistkę, bo też zakładam tipsy. Słuchaj, jak nie masz wprawy, a koniecznie musisz je sobie zrobić sama, to nie rób na szablonie, tylko na sztucznym paznokciu. Szablon jest dla zaawansowanych, a i tak staram się tego unikać. Masz za krótkie paznokcie pewnie na szablon.

I ściachałaś sobie paznokcie. Akrylu się nie zrywa, tylko ściąga płynem albo ściera pilniczkiem. Nie mogłaś iść do tipserki na założenie?

Gość aniapaniahania
nie no ja sama sie nauczylam i cwicze poniewaz chce zakladac.z wygladu sa one sliczne jestem staranna i mi wychodzi wszystko ok tylko te odpazanie jest najgorsze a niby robie tak jak mi daja wszyscy wskazowki.:)

Gość Cawa
hey! moim zdaniem odpadają ponieważ twoja wlasna płytka paznokcia nie trzyma tego tipsa.Ja zakładam również i gdy robie to sama sobie lub ktos mi robi kompletnie nic sie nie dzieje nigdy nie zdazylo mi sie zeby mi odpadl tak dobrze trzymaja choc czasem robiac sobie sama powietrze dochodzi ale i tak trzyma natomiast jak zakladam komus to zdaza sie ze klienta przychodzi co chwile bo jej jakis odpadl żel a drugoej nic sie tez nie dzieje choc wykonuje tak samo wydaje mi sie ze zalezy to jednak od plytki paznokcia indywidualnej osoby.Zdaza się również ze osobie trzymaja sie akryle a zele wogole wiec tu mozna dyskutowac.... ppzdrawiam PS: jesli dziewczyna mowi ze piluje dobrze i robi wszystko tak jak piszecie to nie wpierajcie jej ze tak nie jest poprostu widac jej plytka nie jest tak wytrzymala i nie trzyma tego tipsa ....

Gość agusia1408
kto mi w koncu dobrze zrobi tipsy za normalna cene :D?? jestem z warszawy a dokladniej z zoliborza... czakam na propozycje

Gość gratulacje
gratulacje przepilowanej plytki i paznokci miekkich jak bibulka. popiluj jeszcze troche, moze sie do mieska dopiujesz. dobrze ci radze, nie zabieraj sie za cos czego nie rozumiesz, bo tylko sobie krzywde zrobisz. juz zrobilas.

Gość ehehhee
baby to sa kurwa wredne ....

Gość anita07
Mi tez wydaje sie ze duzo zalezy od plytki paznokcia bo nieraz mam klientke ktorej trzymaja sie 1,5 miesiaca i nie dzieje sie nic a druga przyjdzie bo powietrze podeszlo...kuzynce robilam dwoma zelami i jednym jej podchodzilo powietrze a po drugim nie kazdy zel jest inny...

Gość pala
Hej może ktoś wie jak się ściąga tipsy na klej? odpiszcie na mój e-mail pala140@wp.pl czekam na odpowiedzi papa

Gość ...Perełka....
Witam!!!!Mam do was dziewczynki pytanko...Jaki żel do Tipsów jest najlepszy i jaki odtłuszczacz??? Proszę doradzcie mi..Czekam na wasze opinie...

Gość PAZNOKCIE WARSZAWA
Witam,od kilku lat zajmuje sie przedłuzaniem paznokci metodą akrylowa i żelową.Wszystkie chętne Panie zainteresowane pięknymi paznokciami zapraszam na w/w przedłużanie paznokci lub utwardzenie naturalnej płytki żelem.proponuje paznokcie klasyczne-naturalne,klasyczny french,paznokcie z wtopionymi ozdobami-hologramy,brokaty,siatka,koronka,folia,kruszona muszla...French-kolorowy,brokatowy...paznokcie zdobie ozdobami"sypkimi"jak i posiadam bardzo duży wybór wzorów z lakierów.proponuje równiez uzupełnienie,manicure biologiczny i cązkowy.Usługi wykonuje w salonie na Warszawskim Żoliborzu.dla wszystkich klientek z Kafeterii niższe ceny! szczegóły odnośnie konkretnych cen po wysłaniu zapytania na sandrus10@buziaczek.pl< /a>< /a> proszę o dopisek Kafeteria.Pozdrawiam i Zapraszam.Asia

nie chce sie wtrącać, ale swoje, lub nie daj boże czyjeś paznokcie nie sa dobrym materiałęm testowym dla dziewczyn które nie mają wprawy, jak chcesz ćwiczyć kup sobie lepiej specjalną dłoń do ćwiczeń(lub palec)mają je firmy ktore maja prep. do pazn.

Gość Moja Siostra Śpi Jak Bocian
Napukane wszytskie na tych waszych zakutych deklach nic ino sztyc te tipsy tipsiary jakies solarium i wygladacie jak potwory wysmarowane błotem albo jakimś łajnem czy tez sraczką! na deklu macie napukane i tyle wam powiem! Pa!

Gość MADALAENKA
SŁUCHAJCIE JESTEM PO KURSIE STYLIZACJI PAZNOKCKCJI ROBIĘ WSZYSTKO TAK JAK MNIE UCZONO A POD TIPSEM JEST POWIETRZE

Gość Gabarytna
Hej nieprzejmus się tym ja też jestem po kursie stylizacji paznokci i też mi sie zdarza że powietrze podejdzie ale się trzymaja ,powiem ci jeszcze że wczesniej robila mi paznokcie już doświadczona kobieta i wcale jej dłużej się nie trzymaly :) pozdraiam

Gość qwert43
a mi tez sie robi czasem powietrze pod żelem ale od strony skórek -tips sie trzyma ogolnie ale wkurza mnie to powietrze bo juz nie wiem czy cos zle robie,wszystko wg mnie jest dobrze robione.Mozliwe zbym zel miala kijowy? nie wiem czy to od jakosci zelu bedzie zalezec.czy ktos zna jakies dobre zele za niewielka kwote tak do 50zl?

Gość liniaumiechu
Cyz nie lepiej wybrac sie na kurs... o wiele lepiej i inwestycja w siebie, zawsze inaczej, tylko pamiętaj o tym by wybrać dobrego szkoleniowca z fachowym zapleczem:-) powodzenia