Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mila1755

Czy moge byc w ciazy??

Polecane posty

Gość mila1755

Od 2 dni nie mam miesiaczki. Prawie zawsze mialam okres co 28 dni. Lecz kiedy bralam tabletki antykoncepcyjne okres dostawalam co 28-30 dni. Od ponad miesiaca jush nie zazywam pigułek. Jednak w koncowych dniach ostatniej miesiaczki kochalam sie z partnerem bez zabezpieczenia. Ale koncowe dni okresu sa nieplodne przeciez i stwierdzilismy ze jednak nic nam nie grozi. Moj partner bardzo uwazal i jestem pewna ze wszystko bylo ok. Ale jednak teraz mam obawy - nie mam zadnych objawow miesiaczki ( bole brzucha ) tylko mam male bole w okolicach sutkow. Pozatym jestem przeziebiona i zazywam antybiotyk. Czy przeziebienie moze takze wplynac na opoznienie miesiaczki? Prosze was pomożcie ja nie chce teraz byc w ciazy!! jestem za mloda!!!

Gość mila1755
18 niepelne:/

Kochana już lece z pomocą:) Musisz pamiętać ,że tabletki antykopcepcyjne hamują pracę jajników są one jakby ,,uśpione\'\',usypiają przysadkę wytwarzające hormony Folitropinę(FSH) i Lutotropinę(LH),szyjka macicy jest równierz niedostępna dla plemików..One powodują ,że nie możesz mieć normalnych cyklów miesiączkowych a jeśli pojawiają sie one to są przeważnie krótkie i nie wyglądają na normalny okres ,trwają bardzo krutko.. No nie zalecałabym aby kierować się okresami płodnymi i niepłodnymi :) To nie zabezpiecza w 100%,niestety a po odstawieniu tabletek kobieta jest bardziej poddatna na ciąże,tak samo jak po porodzie.Jajniki szaleją,więc należało zachować WIELKĄ OSTROŻNOŚĆ.. Jednak nie panikuj,zachowaj spokój,może nic sie nie stało.. Mogłabyś się martwić jak bys nie miała już miesiąc miesiączki a 2 dni to jeszcze o niczym nie świadczy:) Wiadomo,że okres może się spóżnić nawet tydzień!!! I też można uznać to za cykl regularny:D Bóle sutków przeważnie występują w 2 fazie kiedy dominuje progesteron..ale bez obaw..Tak przeziębienie równierz wpływa na opóżnienie miesiączki,tak samo jak silne zdenerwowanie... Wniosek: Takie spóżnienie 2 dniowe jest jak najbardziej normalne i nie świadzczy że JESTEŚ NAPEWO W CIĄŻY:D Ja też miałam takie cykliczne spóżnienia. Leki ,zdenerwowanie wpływa równierz na spóżnienia miesiączkowe,a pisałaś że brałaś antybiotyk,więc nie masz się co martwić..narazie:)BĘDZIE DOBRZE:)

Gość mila1755
Kochaniutka dziekuje troszke sie uspokoilam ale nadal mam pewne obawy:( A moge wiedziec....Jestes lekarzem?? Czy powinnam jednak zrobic sobie test ciazowy?

Gość mila1755
Dostalam :D