Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mlodsza siostra21

moj BRAT ma chyba anorexie....

Polecane posty

Gość mlodsza siostra21

moj jedyny, starszy brat (26lat) chyba ma anorexie.. oboje nie mieszkamy w Polsce (on mieszka ok 50mil ode mnie) zadko sie widujemy, bo mamy swoje sprawy poza tym nie mam za bardzo czasu jechac tyle drogi, ale to nie powstrzymuje mnie od bycia jego siostra.. kiedys jadl normalnie, sniadanie obiad kolacja.. teraz on chyba sam nie pamieta kiedy ostatnio jadl normalny posilek.. calymi dniami je ryz, jakies gotowane ziela, pije duzo wody, a to wszystko tlumaczy tym, ze jak byl malym dzieckiem to nasza mama zle go karmila i teraz musi oczyszczac organizm z toksyn, ktore mu sie nazbieraly przez wiele lat.. poza tym on uwaza, ze jedzenie jest niezdrowe, wiec ogranicza spozywanie pokarmu jak tylko moze.. marwie sie o niego.. bo jest wysoki (ok 182cm) i wyglada jak kosciotrup.. mowi, ze musi sie oczyszczac i ze ja tez powinnam.. ma bardzo odpowiedzialna prace, dobrze platna, wiec potrzebuje energii zeby myslec i normalnie funkcjonowac.. ale obawiam sie, ze on tylko wyciecza swoj organizm..! nie wiem jak z nim rozmawiac.. co mowic.. jak wytlumaczyc... macie jakies pomysly?? bo ja juz sama nie wiem jak z nim rozmawiac..

Gość ja myślę
że mam ten sam problem co ty. Mój brat ma 25 lat, 170 cm, i....50 kg wagi. Uważa że jest gruby i że musi się odchudzać.... paranoja........

Gość mlodsza siostra21
.... Twoj brat mysli ze jest gruby, moj ze jedzenie jest niezdrowe..

Gość dziewczyny zadbajcie
o swoich braci bo mezczyzni przechodza anoreksje 3 razy gorzej niz kobiety :(

Gość mlodsza siostra21
ale on nikogo nie chce sluchac..... tak mi go szkoda, on jest strasznie chudy.. jak sie na niego patrzy to normalnie mozna sie poplakac....

Gość podnoszeohjfiejfe

Gość siora
i moj starszy brachol ma problem z anoreksja-jego zycie kreci sie tylko wokol jedzenia..skonczyl studia, siedzi w domu, nie pracuje, nigdzie nie wychodzi bo przeciez ma zaplanowany posilek i cwiczenia..nie czuje sie dowartosiowany i zbyt dobry by podjac prace..musi ciagle cos w sobie poprawic--a to sylwetke, a to doczytac jakies ustawy..ale uwaza sie z 2giej strony za pana swego losu i wszystkich za 'cieniasow' nie potrafiacych nic osiagnac.. a on jest panem zycia..tyle, ze jakiego zasyfialego zycia?.. w chacie napiecie..bo facet po platnych studiach, finansow przez rodzicow siedzi juz rok w chacie i zbija baki..wiem, ze ma problem..ale ja bylam w jeszcze wiekszym bagnie i potrafilam sama z tego wyjsc i zaczac normalnie zyc.. rece opadaja..koszmar dolaczam sie do apelu-moze ktos poda droge do uleczenia

Gość mlodsza siostra21
tak to z nimi jest...... eh sama juz nie wiem co robic..

ortoreksja - obsesja na punkcie zdrowego zywienia. polega na tym, ze z jadlospisu wyklucza sie coraz to kolejne \"niezdrowe\" produkty. w koncu je sie tylko kilka produktow czesto wlasnorecznie wychodowanych dla pewnosci, ze nie zawieraja nic szkodliwego