Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pestka__

jak wygląda 4 miesiąc?

Polecane posty

Gość pestka__

witajcie, mam pytanie do wszystkich was, które mogłyby mi podpowiedziec odnośnie zmian jakie zachodzą w czwartym miesiącu - przypuszczam że mogę byc w ciaży, ale przypuszczenia moje zaczęły się dopiero niedawno, do tej pory byłam przekonana że brak miesiaczki, dolegliwosci brzuszne, nieduze problemy ze skora - to wynik stresu teraz podejrzewam ze moge byc w ciazy, do moich objawow doszlo zmeczenie, niezbyt bolesne klucia w podbrzuszu, i w ogole troche zmienil mi sie ksztalt brzucha nie przytylam, schudlam nawet (ale nieduzo) mimo ze prowadze podobny do wczesniejszego tryb zycia i dieta ta sama; nie mam tez mdlosci wspolzylam ostatnio niecale 4 miesiace temu, od tamtej pory raz mialam okres (trudno to nawet nazwac okresem) tylko raz, i zaobserwowalam zmiany samopoczucia chcialabym wykluczyc lub potwierdzic ciaze do ginekologa pojde najwczesniej w przyszlym tygodniu, wiec jeśli ktoras z was moglaby mi teraz podpowiedzoiec to bede wdzieczna :) pozdrawiam

Gość tez urodze
4 miesiac = przebarwienia, wzrost brzucha, nasilone oddawanie moczu...

Dziewczyno zrób test, to sie ode razu dowiesz, w 4 miesiącu wykaże na 100%. Pozdrawiam i gratuluję :)

jestem właśnie w 4 miesiącu i nie mam ani przebarwień ani częstszego oddawania moczu ani tak naprawdę żadnych \"porządnych\" objawów ciąży :) zrób więc test, bo tylko on ci ciążę wykluczy lub potwierdzi.

ja obecnie jestem w 7 miesiacu. na poczatku ciazy schudłam, bo własnie sie chudnie na poczatku, w 4 miesiacu, niemiałam mdłosci wymiotów, czasem w podbrzuszu cos kuło, raz mocniej raz słabiej, ogólnie ja brzucha niemiałam w tym miesaicu, wyszedł mi dopiero pod koniec piątego. Ale pamietam ze pod koniec miesiaca, jak wciagnełam brzuch i spojrzałam na niego na dół to widziałam taką malutka wypukłosc, w lustrze raczej tego niewidziała, tylko jak wciagnełam brzuch i spojrzałam na niego, stałam i spósciłam głowe jakbym na stopy patrzała, a co do skóry to ja miałam strasznie suchą na łydkach i mniej sucha na rekach, i włosy mi wylatywały z głowy jak oszalałe. A humor w 4 miechu u mnie był raczej normalny, no moze troche bardziej zywa byłam, i cieszyłam sie z faktu ze mam w sobie malenstwo i wogóle, bo w pierwszych 3 miesiacach to koniec swiata co sie ze mna działo :P, ale wiesz co naprawe radze ci kupic test, jeden z tanszych kosztuje 12 zł "bobo test" :) powodzenia zycze i pamietaj ze ciaza to nie tragedia :) jesli okaze sie ze jestes w ciazy, pomyslisz ze swiat ci sie zawalił, ale jakis czas później stwierdzisz ze wieksze szczescie cie spotkac niemogło, bynajmniej tak było w moim przypadku, mimo ze mam 19 lat :) powodzenia zycze !! papa

ja tez nie mialam zadnych objawow ciazy poza brakiem miesiaczki i chudnieciem w pierwszym miesiacu...zero przebarwien,wymiotow,do toalety zaczelam czesciej chodzic dopiero w ostatnim miesiacu. zrob test i tyle.na bank wykryje ciaze. i nie zwlekaj z wizyta u lekarza,przeciez to nic strasznego:) z gabinetu wyjdziesz tylko spokojniejsza...

Gość babatek
spróbujcie zrobić test nawet w 9tym miesiącu ciąży.....pokaże , że ciąży nie ma! Dziwne? no cóż , ale prawdziwe.Testy ciążowe reagują tylko na pewien zakres hormonu ciążowego , więc kiedy ciąża jest większa (np . cztero- czy dziewięciomiesięczna) to hormonu jest dużo powyżej tego zakresu i paradoksalnie dziewczynie z brzuchem , czującej już ruchy płodu , test pokazuje , że nie ma ciąży.Dlatego nie doradzajcie tej dziewczynie , żeby zrobiła test , bo na bank wyjdzie ujemny.

ale badanie USG na 100% da pewnośc czy ciaza jest czy jej nie ma:) Ja jestem w 4 miesiacu, mam malutki brzuszek ktorego pod ubraniem nie widac, mdlosci juz przeszly, powiekszone piersi, waga stoi w miejscu.