Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

moherowy beret jadzi

Płacicie abonament RTV ???

Polecane posty

W nowym mieszkaniu nie chcę rejestrować teleodbiornika :P Płace tyle lat i żadnej kontroli nie miałam i w ogóle nie słyszałam aby takowo chodziła. :o Znajoma męża nie płaci abonamentu 20 lat i też nikt ją nie nawiedził z poczty :P Jeżeli chodziłaby kontrola, to jakie sankcje mi grożą ;) ?

oblicza prawdopodobienstwo posiadania odbiornika w latach, pomnoza przez 12 misiecy + odsetki i jeszcze kare dopie..... ale nie martw sie nie jestes sama :o

jasne, że nikogo wpuszczać nie trzeba:-p ja używam telewizora jako podstawka pod kwiaty:-p

Gość przedwiosnie
nie masz

Gość przedwiosnie
a telewizor nie puszczaj oknem,bo moze komus krzywde zrobic i dopiero bylaby sprawa;-)

Gość sjkalcbaC
ja nie płace niewiem ile lat ale długu mamy jakieś 600 zł ;) czasem bardzo rzadko przyjdzie upomnienie kto jeszcze nie płaci?

upomnienie? ale wcześniej ktoś sprawdził, że 1 masz telewizor, 2 używasz go? Bo jeśli nie, to to upomnienie można ... (cenzura:-p )

caly problem w tym ze placi sie za posiadanie i nie wazne czy go uzywasz czy nie ...bardzo krzywdzace

za posiadanie sprawnego odbiornika się płaci:-p a jeśli nikogo nie wpuszczę do domu, to i tak nie będzie wiadomo czy on sprawny:-p

Gość sjkalcbaC
nie żadnej kontroli nie było... raz na jakiś czas moze dwa razy do roku przyszło upomnienie i tyle

wystarczy ze kontroler bedzie w towarzystwie funkcjonariusza i wpuscic trzeba miedzy 6 -22 niestety

ja nie place bo nigdy nie rejestrowalem wiec nie mam problemów

Nomad... mało prawdopodobne w tym kraju żeby kontroler z funkcjonariuszem chadzali sprawdzać kto ma telewizor w domu;-)

Gość sjkalcbaC
nomad gówna prawda jakoś do tej pory nic takiego nie miało miejsca... zresztą to chyba nie jest do końca uregulowane prawnie

A ja bym nie wpuściła. Powiedziałabym, że się boje, jestem sama w domu i niech przyjdą jak wróci mąż:) A skąd miałabym pewność, że to nie przebrani oszuści?? Czasy są dziś niebezpieczne.

Gość ja nie płącę
to chore mam kilka TV... na jednym moje dziecko oględa cartoonnetwork, innych Tv używam głównie... mojej pracy na kompie... i za co niby mam płacić?

Gość ja nie płącę
do podglądu- wyników mojej pracy- tego co stworze na kompie :) miało być

sjkalcbaC>> to zarejestruj i nie plać czekaj...oni tez czekaja, im wiekszy dlug tym dotkliwsza kara haakon maracje po pierwsze nie rejestowac

Gość ja nie płącę
ja też nie rejestrowłam, w nowym mieszkaniu... i nie mam zadnego długu

TV nie zarejestruję a jeżeli wpadnie kontrola [chociaż nie wiem po co, bo skąd niby mają wiedzieć, że mam TV] , to rzeknę im słodkim głosem :P że własnie wczoraj kupiłam TV i miałam iśc na pocztę rejestrować :classic_cool:.

Gość a jesli mam tv z kablowki a
nie rejestrowalam nigdzie indziej to tez moga przyjsc na kontrole??????/

moherowy beret jadzi>>> i o to wlasnie chodzi... :) cholera to byla moja wymowka co ja teraz powiem jzkprzyjda do mnie?? :o

Gość ja nie płącę
a ja nie wpuszczam nie umówionych ludzi... do domu... mało to przypadków... że kogoś okradli... na kontrole np z gazowni... jak jakiś polecony... o i tak awizo dostaje i mogę sobie odebrać na poczcie... albo i nie...

*angela* sorrki opuscilem jeden post pewnie ze nie chodza sprawdzac oni chodza wreczac kary a policjant nie jest od sprawdzania tylko od tego by zapewnic wejscie kontrolerowi

W moim starym mieszkaniu bedzie mieszkała teraz moja mama. Zgłosiłam 2,5 roku temu, że nie chce kablówki. napisałam do nich odpowiednie pismo, które przyjęli, opieczętowali etc. A kablówki nie wyłączyli :D teraz się boję, że może im się coś przypomnieć, że mieli wylączyć, a nie wyłączyli mi miałam za friko tyle czasu kablówkę :o Mam nadzieję, że nie wpadną jakieś "miśki" do mojej mamy :o ostatnio strachliwam ;)