Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mam juz dość tego świństwa

Czy trądzik można raz na zawsze wyleczyć?

Polecane posty

Gość łojotok jak cholera
Nesti - a może są nieśmiali/nerwowi właśnie dlatego że mają ten p.i.e.rd.o.l.o.n.y trąd???? wiesz z mojej skory smiali sie juz w podstawowce

Gość MuOdA89
Łojotok jak cholera:) -> a przez ile stosowałas Diane?

Gość ksksks
ja biore czwarte opakowanie Diane 35 i musze przyznac ze jest duzo lepiej z cera, wyskocza niekiedy jeszcze jakies syfki ale rzadziej, mam troche przebarwien ale to juz mozna jakos ukryc. Nie chce wam polecac ani odradzac diane powiem tylko ze u mnie nie ma skutkow ubocznych, nie przytylam, piersi urosly gora 2 cm w obwodzie, pozatym bez zmian. Jak tu juz ktos wspominal, na kazdego tabletki dzialaja inaczej. Zdaje sobie sprawe, ze po odstawieniu moze byc nawrot ale wtedy albo zmienie tabletki albo bede sie leczyc dermatologicznie. Narazie jednak daze do czystej cery, bez krostek i mam nadzieje ze bedzie coraz lepiej:) powodzenia w walce!!!

Gość ksksks
aha dodam jeszcze ze skora mniej sie przetluszcza i wlosy rowniez wiec pozytywne strony diane sa napewno;)

Gość MuOdA89
ksksks-> dzięki za info:) ja dzisiaj pożarłam trzecią tabletkę i jestem taka niecierpliwa,że już dopatruje się efektów..które i tak wystąpią może po 2. opakowaniu:( ale na wakacje mam nadzieje,że się wyrobię!Bo chce jechac nad jezioro i z mejkapem nie bede do wody włazić!!ani sie opalać!!wszystko zaraz spłynie;p.. pozdrawiam;*

Gość obważankaaa
mi Diana nic nie pomagła, teraz biore IZOTEK ( ten silny lek) i nie mam już pryszczy! Po 2 miesiącach leczenia już sie nie wstydziłam swojej twarzy. teraz po 4 miesiącac jest super. Już nie pamiętam co to trądzik.. :)

No oby można, oby można. Bo jak nie...... Tfu, tfu, odpukać, splunąć... i tak dalej.

Gość a z tym moczem
a pijecie mocz? pomoglo komus? na picie to raczej sie nie przemoge ale mozena przecieraniem wacikiem sie skuszę

Raz byłam tak zdesperowana i naczytałam się tylu pochopnych opinii na temat moczu, jego cudownego działania i tak dalej, że się skusiłam. Pomagało początkowo, nie powiem... było lepiej. Ale po jakimś czasie wszystko szlag trafił, taki miałam wysyp, że matko kochana. Powiedziałam sobie, że już podziękuje i odstawiłam ten mocz w cholerę i nie wracam. I nawet nie chce. Ot, moja przygoda z moczem. No ale inny twierdzą, że im pomaga, więc może coś w tym jest? Może po prostu trzeba ciągle się tym świństwem smarować?

o matko święta, heheheheheh, POCHLEBNYCH miało być, a nie pochopnych ;) Tak to jest jak człowiek się śpieszy.

Gość Maciejka 13
Najgorszy trądzik można wyleczyć.Podstawa to używać tylko ręczników jednorazowych.Żaden lekaż ani kosmetyczka o tym nie mówi.Natomiast niezawodna jest serja kosmetyków z aktywnym srebrem.Od wieków srebro jest znane ze swojego bakteriobójczego działania. Szukajcie AcneBlocker na stronie www.atw.warszawa.pl

Gość stosowałam to i nic
wiec nam tu nie wmawiaj na wszystkich topikach z tym atw. S*******

ja mialam kiedys straszny trądzi,ale dermatolog wyleczyla mnie! przepisala mi garsc tabletek i masci strasznie drogich ale bardzo skutecznych. Niestety mało jest dobrych dermatologow,ja trafilam na najlepsza specjalistke w Lublinie-dr Szlendak. mialam cale plecy zsypane,dekolg,ramiona twarz szyje..cos okropnego ale Ona mnie wyleczyla!!

Gość a jakie leki stosowalas
powiedz proszę

Gość Woodpecker
bu... ja się wyleczyłam :]

Gość cichy_88
witam wszystkie dziewczyny. widze ze ten portal jest dla kobiet, ale jesli chodzi o ten glupi tradzik to kazde DOBRE rady sie przydadza. jestem chlopakiem i wiem ze dziewczyn doslownie brzydzi ten tradzik na twarzy u chlopakow- mam tu na mysli chlopakow w wieku ok. 18 lat, takim jak ja (18). ze mna chyba nie jest jeszcze tak najgorzej, nie mam tego g**a na calej twarzy tylko miejscami, takimi 'grupkami' -najwiecej na dlugosci dolnej szczeki ktore co najgosze jak by sie "rozrastały", lub jakies pojedyncze swinstwa na czole. Aktualnie na codzien uzywam mydla "PROTEX herbal" i co wieczor przemywam twarz tonikiem. No ale co mi z tego, kiedy jedne 'syfy' bledna, juz znikaja, a pod palcami czuje (kiedy myje sie wspomnianym mydlem) jak juz spowrotem cos sie rodzi. Zaczyna mnie to wkurzac, bo kiedys uzywalem tylko toniku wieczorem i bylo wszystko ok, czasami jakies male obrzydlistwo wyskoczylo, no ale 3 dni i sladu nie bylo. Do dermatologa nie pojde (mam swoje powody) ale ida wakacje a ja scicialbym miec jak kiedys gladka skore na twarzy! czy mozecie mi cos doradzic - od razu mowie ze nawet nie bede ryzykowal prob z moczem ( o ktorym po raz pierwszy tutaj uslyszalem, czy chodzil na jakies solarium). Moze po prostu polecicie mi jakis dobry tonik, albo inne 'cus' czym nalezy przemywac twarz. bede bardzo wdzieczny. tak wogole to nie myslcie ze jestem jakims lalusiem czy cos, ale zalezy mi na wygladzie, to chyba dobrze prawda :) ?? pozdrawiam - Cichy

Gość nie rozumiem-dziwny jestes
jakie masz powody zeby nie isc do dermatologa? :O jak dla mnie to dziwne, jakby ci zalezalo na wygladzie to bys poszedl :P

Gość co ty myslisz
ze tonik wytarczy? pryszczy tak latwo nie zlikwidujesz i jak nie chcesz ich miec wiecej to zacznij stosowac jakąs maść. jest ich cale mnostwo,nie będę wymianiać. idź do dermatologa. slonce,lub solarium tez pomaga ale nie mozna przesadzac bo to pogorszy sprawę. z moczem ja zaczynam probowac, na poczatku nie moglam sie przemoc ale nie jest zle,ja zrobie wszystko by ładnie wyglądac, ty tez to kiedys zorzumiesz, na razie jesrtes mlody i głupi

Gość cichy_88
młody to jestem - ale zaraz glupi ?! zreszta niewazne ;/ jesli chodzi o dermatologa to po prostu w moim miescie nie ma dobrego ! wiem ze wydaje sie to dziwne, ale moi znajomi poszli juz do roznych 3 w moim miescie i wierzcie mi zaluja tego! Poszedł bym jesli tylko znalazl by sie jakis naprawde dobry. Mozna powiedziec ze pogorszyc sparwe potrafie sam, a nie jeszcze mam komus za to placic. czekam na dalsze wypowiedzi... pozdro Cichy

Gość cichy_88
a pozatym, skoro widzicie ze jestem raczej zielony jesli chodzi o zwalczanie tego paskudztwa to moze wykazaly byscie sie wyrozumialoscia i udzielily jednak uzytecznych informacji ?! ja dopiero zaczynam z tym powaznie walczyc, a niektore z was z tego co widze prowadza juz nieco dluzsza "batalie" o dobry wyglad swojej twarzy. cichy

Gość masz tylko 3 dermatologow
w miesice?? popytaj, na pewno przyjmuja prywatnie jacys a lbo pojedz do sasiedniego wiekszego miasta. ja mieszkam w baaardzo malym miescie a dermatologow tu jest chyba z 10 i welu przyjezdza w innych miast zeby przyjmowac prywatnie, wiec nie wierze ze nie amsz tam wyboru. nie upieraj sie tak tylko idz, a poza tym nie patrz na znajomych, bo co jednym pomaga to innym szkodzi i na odwrot, a to jest przeciez specjalista i wei wiecej niz my, on zobaczy twoja cere i oceni jaki to rodzaj trądziku, bo jest ich wiele

Gość MuOdA89
Cichy-> z tego co piszesz wynika,że nie masz powaznego problemy z trądzikiem,ale rozumiem,że chcesz sie go jak najszybciej pozbyć;) Wakacje,iprezy,nowe znajomości;p napisałeś,że nie pójdziesz do dermatologa,więc przydałby sie lek bez recepty:) BREVOXYL.Używałam,pomógł już po 2 tygodniach stosowania.Ma ładny zapach i nie wysusza skóry,kupiłam go rok temu i pomógł mi góownie na wypryski na czole,miałam gładziutkie,bez ani jednej grudki.Potem przestałam stosować bo mi lekarz cos tam przepisał innego i musiałam wypróbować,oczywiście sie pogorszyło;( a teraz używam Diane 35 od tygodnia i też licze na super efekty do wakacji:) Możesz też spróbować kosmetyki z serii Garniera,Nivea Visage Young czy Ziaja.Ja teraz ich bym nie kupiła sobie,bo mam już rozwinięty trądzik i wiem,że mi nie pomoże,ale Tobie?kto wie..możesz też zakupić jakieś tabletki(np.Vit.PP) lub pić codziennie herbate z bratka. Jest naprawde wiele sposobów,nie wiem jaki masz typ trądzika ani jak to u Ciebie wygląda,dlatego strzelam:) na początek jak mówiłam,wypróbowałabym BREVOXYL.pozdrawiam i zycze wyleczenia do wakacji;)*

Gość najlepszy jest
Lysanel active

Gość szkoda ze to wycofaliO
skoro bylo dobre to bez sesnu:O zapytam w swoim miescie

Gość do tych od Diane
biorac ten lek nie wolno sie opalac! najlepeiej uciekac przed sloncem, a jesli juz wychodzicie to nakladac krem z duzym filtrem ostatnio dowiedzialam sie tego od dermatologa, bo ginekolog nic na ten temat nie wspomniala; Diane nie jest dobrze stosowac w okresie letnim, gdyz operujace slonce powoduje przebarwienia [w miejscu dawnych pryszczy] i blizny; no, ale podobno lato tego roku ma byc chlodne ;) ja jeszcze zastanawiam sie, czy zaczac juz brac, czy moze dopiero od wrzesnia; czy ktos uzywal IWOSTINu i DIFFERINu i moglby sie wypowiedziac na temat ich skutecznosci?

Gość pisac pisac

Czytałam ostatnio artykuł w Twoim stylu na temat cery tradzikowej, gdzie wypowiadał sie dermatolog, który powiedział, że jeśli nie leczy się cery tradzikowej, to trądzik sam z siebie nie zniknie. a leczeniem na pewno nie jest przyjmowanie tabletek anty typu diane, czy inne tam. Proponowano tam leczenie zabiegami z kwasu migdalowego, ktore wykonuje się oczywiście u dermatologa. widziałam ten kwas migdalowy na allegro, ale nie wiem czy warto samemu ryzykować.

No właśnie. Leczenie tabletkami anty, to żadne leczenie. Trądzik znika tylko na czas brania tych tabletek, a potem prędzej czy później powraca, bo przecież organizm przestaje dostawać dawkę hormonów, które dostawał w trakcie brania tabletek...