Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kkkkkkk

Nalot na jezyku

Polecane posty

Gość kkkkkkk

Mam prosbe,obejrzyjcie swoje jezyki i napiszcie,czy tez macie nalot na jezyku? To dla mnie wazne,czy to objaw choroby?

Gość jja mam
robiłam badania żadnego choróbska nie mam - lekarz powiedział, że to od żołądka - nic groźnego. Ale proponuję zrobić badania mikrobiologiczne (mykologiczne i bakteriologiczne). Wtedy będziesz wiedziała na 100% czy wszystko jest ok, czy trzeba coś z tym zrobić. Pozdrawiam

Gość Agniecha11111
Ja mam straszny biały nalot. codziennkie sciagam go szczoteczką do zębów. Lekarz przepisał mi ranigast i zobaczymy, choc poprawy nie widzę, podobno to od żołądla i mam płukac buzię rumiankiem i szałwią. No i nic nie pomaga. pozdrawiam

Gość Doktor Dorn
Żądać od partnera, by mył narrządy płciowe.

Gość taka jedna ona
u mnie tak objawia sie spadek hemoglobiny od kiedy biore zelazo w tabl.jest o wiele lepiej przerabiałam to wiele razy Sprawdz w laboratorium poziom zelaza na czczo i morfologie napisz co ci wyszło moze tak jak u mnie ---ogromny niedobór zelaza bede tu zagladac pa

Gość kkkkkkk
U mnie morfologia jest dobra ,w przeciwienstwie do Ciebie mam zawsze nadmiar zelaza.

Gość giaa
no proszę, temat akurat dla mnie, bo też zwalczam to cholerstwo na języku:/ Najpierw leczyłam się u lekarza rodzinnego, dostawałam leki przeciwgrzybiczne typu Flumycon, potem Nystatynę do smarowania. Nic nie pomogło:/ Nalot raz się zwiększa, raz zmniejsza, jakby niezależnie od leków. poprosiłam o pomoc stomatologa (rodzinny mnie wysłał), kazał mi brać vit.B complex, nalot zniknął w przeciagu 3 dni prawie całkiem!! Już byłam prawie pewna, że to wszystko to wina niedoboru wit.B, bo właśnie takie są objawy, niestety nalot wrócił mimo że vit.B nadal biorę:/ Nie wiem od czego to jest! Ostatnio stomatolog naświetlał mi to azotem, jeżeli to bakteryjny nalot, to ma pomóc, ale według mnie jest jeszcze gorzej:/ Powoli zbieram się z wizytą do dermatologa, w koncu od czegoś robi sie ten nalot, żebym tylko wiedziała od czego! Teraz mam to od jakichś 3 miesiecy. Rok temu było to samo, ale trwało tylko 2 tygodnie i samo nagle znikło!! Ską to się bierze??? :/ ps. żelazo biorę codziennie w kompleksie witamin.

Gość nalot
to moze byc objaw kandidy albicans,czyli grzybicy ukladu pokarmowego

Gość RYMCIA
pogarsza sie po nabiale...i co to oznacza?

Gość rfdggfv
mam problemy z zoladkiem (mialam zapalenie, poza tym refluks - obecnie zaleczony) i non stop taki nalot. to nie bakterie. zoladkowcy tak maja, niestety.

Gość RYMCIA
ale jak z zolądkiem ok? nie boli ani nic? moze to byc alergia na nabial? bo mam katar tez czesto

Gość a jaki macie kolor
bo u mnie ten nalot jest taki żółto-brązowo-zielony, czasem jaśniejszy czasem ciemniejszy :o Z Z tego co słyszę to masa ludzi ma z tym problem a lekarze w ogóle nie zwracają na to uwagi. Już nie wiem co o tym myśleć

Gość oj znam to
ten nalot jest cholernie paskudny:O ale u mnie to on jest odkad go pamietam:O do kogo najlepiej z tym isc?do stomatologa czy dermatologa?

Gość aguuuguuu
Ja też z tym walczę :) żołądek mnie nie boli, ale bardzo często mam zgagi, lekarz powiedział, że to właśnie od żołądka i że nie ma się czym martwić...Raz jest lepiej a raz gorzej, tak samo jak u Was.

Gość sfrsdfg
nic sie nie da z tym zrobic - jesli jest od ukl pokarmowego, zoladka. po prostu zaakceptowac i ewentualnie codziennie czyscic.....

Gość RYMCIA
przetarlam platkiem kosmetycznym jezyk i byl zolty - a nalot wygladal na bialy potem powhachalam i zalatywal jak od zmywaka albo gąbki do mycia naczyn hmmm to chyba jednak zolądek