Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nothing but the girl

Jestem łuszcykiem....

Polecane posty

mam już dość tego gówna!!!😡 sypiącego się "śniegu" na czarne ubrania...ciągłego pieczenia i swędzenia...:( a nie chcę brać sterydów! wiem,ze inni maja gorzej,w sumie to "mam szczęście",że to na skórze głowy...ale to tak bardzo już mnie męczy....😭 Już nie wiem co mam stosować?!

Gość psori
no masz szczescie. ja sie wlasnie zmagam- bo moje chorobsko sie znowu przypaletalo i duzo bym dala za tylko glowe. i tez mam serdecznie dosc :(

psori,a Tobie to wogóle znikło na jakiś czas???...u mnie jest bez przerwy,a w dodatku pojawiła się mała plamka na łokciu...:(...boję się że to się rozrośnie:( A na głowie...zaczęło się od 2cm plamki.....a teraz prawie już cała głowa...

Gość psori
Rozrosnac sie nie rozrosnie i powiem Ci naprawde nie masz tak najgorzej. Moze masz jakis stan zapalny, albo przedluzajacy sie stres? To niestety ma duzy wplyw. Hmmm jedna plama na lokciu, chcialabym tak ;).

Gość Apeironka
Ja też choruje, ale obecnie wysyp ograniczył się tylko do małych plamek na łokciach. Nie stosuje już sterydów, bo moja skóra się do nich za szybko przyzwyczaja. Jeśli pojawiają się jakieś nowe plamki to smaruje je kilka lub nawet kilkanaście razy dziennie. Dobre są kremy z mocznikiem. Polecam też kąpiele z dodatkiem oliwki dla dzieci. Ale przede wszystkim chorobowo zmienione miejsca musza być ciągle natłuszczane. No i pomagają też drożdże, które pije na skóre, włosy i paznokcie. Pozdrawiam ;)

Gość psori
A jakie kremy z mocznikiem mozna kupic? Napisz jeszcze jak przyrządzasz te drożdże. Pozdrawiam.

Gość Apeironka
Łyżeczke drożdzy zalewam gorącym mlekiem i wypijam, do smaku można przywyknąć. A co do mocznika to kupiłam w aptece krem KERMUREN 10 i jak dla mnie jest ok. Mocznik często występuje też w kremach do rąk i stóp.