Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Onaxxx

Tabletki anty, test, ciaza !!!!

Polecane posty

Witam Panie. Mam pytanie a zarazem problem. Otoz biore tabletki po raz pierwszy (nazwa RIGEVIDON) wlansie jetsem w trakcie 7-mio dniowej przerwy. Biorac te tabletki zle sie czulam myslalam ze to przez nie. Kolezanka poradzila mi zebym zrobila test ciazowy dla pewnosci. Test wyszedl POZYTYWNIE!!! Przed stosowaniem tabletek nie bylam w ciazy na 100%. Test powtorzylam na drugi dzien i wynik ten sam.... Tabletki bralam systematycznie. Raz zdarzylo mi sie zapomiec ale po 4 godzinach ja wzielam (na ulotce jest ze do 12 godzin) No i co mnie teraz dreczy to to ze mialam 3 dniowa biegunke!!. Czy to mozliwe ze mimo brania tabletek jetsem w ciazy? Wybieram sie do lekarza ale glupio mi jest powiedziec ze mimo tabletek test wyszedl pozytywnie. Bardzo prosze o Wasze opinie. Moze ktos z Waszych znajomych lub rodziny zaszedl w ciaze podczas stosowania antykoncepcji doustnej? Z góry dziekuje i pozdrawiam.

Gość mika22
jesli zeczywiscie jestes w ciązy to prez tą biegunke własnie..idz do lekarza jak najszybciej!!

Jasne ze pojde. Chyba nawet jutro. Przyznam sie ze strach towazyszy mi przez caly czas:( Dziekuje Ci za odpowiedz. Tak to wlasnie jest madry Polak po szkodzie...teraz sobie skojarzylam ze biegunka...ale wczesniej nawet mi to przez mysl nie przeszlo.

Gość honoratka2112
oj, faktycznie możesz być w ciązy.a miałąś okres w czasie tej przerwy?bo ja chyba jestem w podobnej sytuacji

Niestety jeszcze nie dostalam okresu!! Dzis jest moj 5 dzien przerwy a okresu nie widac:( A czy ktos z Twoich znajomych wpadl stosujac tabsy??

Gość honoratka2112
nie , nie słyszałam o takim przypadku .też jestem po pierwszym opakowaniu tabletek antykoncepcyjnych.mam takie pytanie.czy podczas tego jak kochałaś się ze swoim partnerem, doczodziło do wytrysku spermy wewnątrz Ciebie?

Tak. Konczyl we mnie i wlasnie dlatego sie boje:( Jutro ide do gina i mam nadzieje ze sie dowiem:) Po wizycie napisze co i jak. No i zapyatm czy czeste sa takie przypadki.

Gość Kaka22
oj moze za szybko zdecydowalas sie na stosunek do konca...ja dla bezpieczenstwa odczekalam do 2opakowania no ale coz...co do biegunki,mysle ze to jest glowny "powod" pozytywnego wyniku testu...pozostaje mi tylko pogratulowac Dzidzi:)

Gość honoratka2112
Onax trzymam za Ciebie kciuki !!!!Mam nadziejeę, ze wszystko będzie dobrze.Ja jutro kupuję test i go zrobię.zobaczymy jaki będzie wynik.jak zechcesz to odezwij się do mnie moj nr gg 3159366.Onaxx ile masz lat?

echh, jeżeli w trakcie stosowania pigułek miałaś trzydniową biegunkę, to nistety jest bardzo duże prawdopodobieństwo, że jesteś w ciąży. tym bardziej, że nie dostałaś jeszcze okresu a test wyszedł pozytywnie.

a nikt cie nie ostrzegal,ze jeszcze orzez 1 opakowanie lepiej uważac? nie martw sie tylko ciesz,że bedziesz mamusia:) pogratulowac tylko:D

no nie wiem czy jest czego gratulować :o ja osobiście bym nie była zadowolona w takim wypadku :P i to nie jest kwestia pierwszego opakowania tylko tej biegunki. jeżeli nie ma żadnych przygód typu zapomniana tanletka cz6y dolegliwosci żołądkowo-jelitowe to pigułki działają od pierwszego opakowania. w tym wypadku, jeżeli test nie kłamie to wpadka jest spowodowana nie tym, zęto było 1. opakowanie, a tym, że była biegunka i dziewczyna sie nie zabezpieczała dodatkowo w tym czasie

Gość ożeszkurde
: na ulo0tce doczytałaś o tych dopuszcalnych 12 godzinach, ale o postep;owaniu w przypadku pominięcia tabletki ub wystapienia właśnie wymiotów lub biegunki to juz nie???

Witam wlasnie wybieram sie do gina. Tak czytalam ze w razie nieprzyjecia tabletki... ale widzisz czytalam tylko to. Dalej juz nie:( To jest moja wina i moje gapulstwo. Nawet jesli ja tego nie przeczytalam to normalna sprawa jest to ze jesli sie ma biegunke to zjedzony posilek wczesniej sie wydala i tak samo jest z tabletkami. To jest tylko i wylacznie moja wina. Pozdrawiam.

Nie martw się:) Napewno wszystko się ułoży:) Jeśli nie jesteś w ciąży to super, a jeśli będziesz mamusią yto napewno dasz sobie radę:) Pozdrawiam serdecznie i życze powodzenia:)

Gość honoratka2112
zrobiłam test , po trzech minutach wskazał negatywny wynik, a po kilku nastepnych zdawało mi się , że zaczynam dostrzegać drugą kreskę:( ja wcześniej robiłąm pre-test to było podobnie, a w ciązy nie byłam.jakie ja mam schizy straszne.jak tam wizyta u ginekologa Onaxxx?

Gość taka_sama
Test odczytuje sie po 3 minutach, później nie warto patrzeć, bo reakcje chemiczne zachodzą, tak przynajmniej pisze na ulotce. ;)