Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co mi jest

wysypka nad kością ogonową

Polecane posty

Gość co mi jest

od trzech dni mam nad posladkami wysypkę, jakies 15 krostek skupionych tak na 2-3 cm ciała. to nie jest obtarcie ani pokrzywka. krostki maja bąbelki i plyn w srodku. cale miejsce bardzo swędzi. w ogole to nie znika. wiecie moze co to? pomożcie. dodam ze od tygodnia boli mnie w okollicach nerki lewej, i boje sie troche. chociaz za bardzo nie lączę tych dwóch spraw. :( :(

Gość co mi jest
nie bylam. to troche przypomina opryszczke :( ale przeciez to nie jej miejsce :S

Gość co mi jest
nikt nie miał czegos takiego? pliiiis pomozcie. swedzi okropnie i nie wyglada jakby mialo zniknac :( a czy w takim miejscu zaczynaja sie jakies choroby zakazne? ospe mialam

Gość twoj chlopak zarazil cie
jakims paskudztwem hihi:)

Gość co mi jest
wlasnie chodzi o to ze to samo z siebie :/ chlopaka zobacze za 2 tyg :(

Nie chcę Cię straszyć, ale to może być półpasiec -objawy się zgadzają. I to,że podobne do opryszczki-półpasiec tak właśnie wygląda. Idź jutro jak najszybciej do przychodni ! Bywa,że półpasiec wcześnie leczony można przejść właściwie bezboleśnie, ale to dość niebezpieczna dolegliwość i możliwe są bardzo niebezpieczne dla zdrowia komplikacje ! Więc nie lekceważ tego absolutnie

w sumie masz rację, ja miałam półpaśca na lopatce, myślałam że umieram, idź jutro koniecznie do lekarza, leczenie takie samo jak przy ospie.

Gość co mi jest
nie zartuj . ta choroba zaczyna sie wlasnie w takim mejscu? znasz inne objaawy? pliiiiiis

Gość Doktor Dorn
Może to ptasia grypa?Konieczne badania.

to mur beton półpasiec- rok tasmu dama miałam, tyle ż ena ręcę... obrzydliwe te krostki były, ale da się wyleczyć, tylko że bywa że boli cholernie... Idź koniecznie do lekarza, to nie jest byle co jak katar co po tygodniu przejdzie. Pozdrawiam, trzymaj się ciepło:) ps. wg wikipedii: Zmiany skórne: pęcherzyki i pęcherze surowicze na podłożu rumieniowym są zgrupowane lub rozsiane w obrębie zajętego segmentu; pomiędzy nimi mogą istnieć poletka skóry nie zmienionej. Zmiany skórne sa zwykle poprzedzone swędzeniem, mrowieniem i dokuczliwymi bólami, które mogą się utrzymać w ciągu całego okresu trwania choroby ( 2-3 tygodnie). U osób starszych neurobóle mogą się utrzymywać przez wiele miesięcy po ustąpieniu zmian skórnych ( tzw. neuralgia popółpaścowa) a mogą mieć charakter nawrotowy, nawet po wielu latach od zachorowania. Niekiedy występuje złe samopoczucie, zmęczenie, rzadziej bóle głowy i gorączka.

możesz mieć na pośladku, ja miałam na prawej łopatce i tylko w tym miejscu tj. na lewej łopatce nic nie było

Gość co mi jest
wlasnie tez sprawdzilam na necie objawy. pojde jutro do lekarza. przestraszylam sie nie na zarty. dzieki za pomoc

Gość co mi jest
no i mam go :/