nadiyah20 0 Napisano Marzec 13, 2006 Hej dziewczyny !!! Mam 1 raz w zyciu tabletk(tzn. po raz pierwszy zaczynam brać antykoncepcyjne tabletki ) to znaczy Diane 35 i mam jakies brzydkie upławy tzn plamienia jakieś brzydkie brązowo-krwawe tzn. po 10 tabletce to mam :/ Czy to jest aż tak normalne ?? Na ulotce i ginekolog twierdzą że tak ale ja nie wiem...... P.s. jeszcze jedno kiedy mogez zacząć \"NORMALNE\" czyli bez gumek i stresów życie seksualne ???? Proszę POMOCY jestem zrozpaczona myślałam że będzie lepiej ....... jestem dobrejmyśli ..... pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bezzębna_łachudra 0 Napisano Marzec 13, 2006 jezeli bierzesz diane 35 jako tabletki antykoncepcyjne, to radze zmienic i tabletki i lekarza:O a wracajac do odpowiedzi na Twoje pytania - zadnych plamien nie mialam, ale skoro na ulotce pisza ze to normalne to nie przejmowalabym sie, natomiast jesli chodzi o antykoncepcje, to poczekalabym do 3 opakowania, bo przeciez organizm tak od zaraz nie reaguje:) wiekszosc pewnie stweirdzi ze po 2 tygodniach czy 2 opakowaniu mozesz juz bezstresowo kochac sie, jednak ja jestem nieufna i sama dopiero przy 4 przestalam miec stresa:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pysiątko 0 Napisano Marzec 13, 2006 Kochana, nie bierz tego!!!!! Ja po trzech miesiącach strasznie przytyłam i potem długo się odchudzałam! Do tej pory stosuję metodę przerywaną, bo boję się każdych tabsów anty. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bezzębna_łachudra 0 Napisano Marzec 13, 2006 pysiatko, ja np przy diane 35 schudlam, kazdy ma inne dolegliwosci, faktem jest tlyko to ze te tabletki maja konska dawke i nie sa polecane jako srodek antykoncepcyjny:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pysiątko 0 Napisano Marzec 13, 2006 bezzębna łachudro (zajebisty masz ten nick!), być może, ale ja nie jestem pierwsza, która od tego przytyła. Tak przy okazji wyleczyłam sobie wprawdzie galopujący trądzik na dekolcie i plecach, ale dupa urosła i nogi już nie były takie same... Ale w ciążę nie zaszłam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bezzębna_łachudra 0 Napisano Marzec 13, 2006 ja tez mialam troche tradziku i sobie to wyleczylam, ale bralam diane przez poltora roku i od 4 miesiecy juz nie biore w zwiazku z czym boje sie ze to mi wroci:o pysiatko, stosunek przerywany to chyba nie ejst najlepsza metoda jak sie nei chce miec dzidziusia:) chyba ze chcesz:) pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pysiątko 0 Napisano Marzec 13, 2006 Wiem, ale mam uczulenie na gumki... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bezzębna_łachudra 0 Napisano Marzec 13, 2006 oł:) no to masz problem:( ale są jeszcze zastrzyki, plasterki czy globulki:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pysiątko 0 Napisano Marzec 13, 2006 No właśnie, zastrzyki, podobno od nich też się tyje. Wiesz coś na ten temat? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Balonówa 0 Napisano Marzec 13, 2006 hej na temat zastrzyków to nie radze moze i to jest wygodne bo bierze sie 1 zastrzyk na trzy miesiace i jest spokój.Jest tylko jeden problem on zatrzymóje miesiaczke poprostu jej niema ,wiem że to moze sie wydawac atrakcyjne ale wiadomo ze okres reguluje prace całego kobiecego organizmu. ja po 2 zastrzykach prze 6 miesiecy nie miałam miesiaczki a przez nastepne 2 lata lekarz miał problem żeby mi go wywołac .takze nie radze stosowac !!!!!!!a juz napewno u tych którzy planuja miec dziecko w niedługim czasie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bezzębna_łachudra 0 Napisano Marzec 13, 2006 no niestety, wiem tylko ze cos takiego istnieje:) masz uczulenie na wszystkie gumki czy tlyko na jedna firme albo rodzaj? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pysiątko 0 Napisano Marzec 13, 2006 O, dzięki balonówa. Bezzębna łachudro, na wszystkie gumki. Swędzenie, pieczenie itd. Po prostu nie mogę i już. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bezzębna_łachudra 0 Napisano Marzec 13, 2006 no to wspolczuje:( dla mnie tlyko gumki wchodza w rachube odkad pozegnalam sie z tabletkami, bo globulki - podczas czekania az sie rozpuszcza traci sie caly zapal:P zastrzyku tez bym nei chciala, a \"naklejkom\" nie ufam:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nadiyah20 0 Napisano Marzec 13, 2006 O KRW..... NAPRAWDE TAK JEST ?? DO \" bezzębna_łachudra\" ::::: te tabletki maja konska dawke i nie sa polecane jako srodek antykoncepcyjny NAPISAŁAS TAKIE COS CO JA MAM ROZUMEIC POD TYM WZGLEDEM ?????????????/ PRZECIEZ TO GIN MI DOBRAL TAKIE TABLETKI BO MAM TRADZIK I POWIEDZIAL ZE MAM SIE NIE BAC I PRZY 2 OPAKOWAIU MOGE NORMALNIE BEZ INNYCH ZABEZPIECZEN SIE KOCHAC ?? :> JA JUZ NIE WIEM PORADZCIE MI BOJE SIE O ZAJSCIE DOPIERO W PRZYSZLYM ROKU WYCHODZE ZA MAŻ I NIE CHCE DO TAMTEGO CZASU DZIDZIUSOW !!!!! pozdrawiam wszytskie kochane kobitki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bezzębna_łachudra 0 Napisano Marzec 13, 2006 o Dianie mowi sie, ze to taletki na cale zycie z przerwa a ciaze... nie wiem czy jeszcze w jakis krajach poza polska, sa one przepisywane:o poszukaj sobie w archiwum - bylo mnostwo topikow o dianie, dziewczyny opisywaly, jakie mialy problemy z cera po odstawieniu diane:( ja przez poltora roku czulam sie ok, ale potem zaczely dokuczac mi bole glowy i mdlosci, ochoty na sex juz nie mialam praktycznie wogole, bylam rozdrazniona i ogolnie zle sie czulam:o teraz nie bioore 4 miesiace i narazie nie mam nawrotu tradziku, ale ide niedlugo do gina i zaczne brac na jakis rok inne tabletki, bo boje sie ze za 3-4 miesiace, kiedy moj organizm powroci do normalnego stanu, znow dostane wysyp:( na tradzik rzeczywiscie pomagaja, ale przy okazji rozwalaja watrobe, bo to sa niestety szkodliwe tabletki:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nadiyah20 0 Napisano Marzec 13, 2006 no to ja nie wiem po co takie przepisują młodym dziewczynom jak wiedza ci popieprzeni lekarze ze sa tylko dobre jako przeciw syfkom a nie przeciw dzidziusiom :p hmm ?? ja juz nie wiem mam w ogole zmienic ginekologa i tabletki czy jak???? a ty jak kochalas sie bez przy dianie???? ja mam obecnie zalamke jestem w polowie 1 opakowania i nie wiem co mam zrobic ??? pomoz mi bezzębna_łachudra - o ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bezzębna_łachudra 0 Napisano Marzec 13, 2006 powiem Ci cos ale sie nie smiej:P ja przez caly czas kiedy bralam tabletki bez innego zabezpieczenia kochalam sie tlyko w poblizu okresu, w srodku cyklu zawsze byla jeszcze gumka:) wiem, to idiotyczne, ale panicznie balam sie ciazy - teraz juz sie tak nie boje;) moim zdaniem powinnas poradzic sie innego lekarza, posluchac innych opini, poczytac w jakis specjalistycznych gaetach itp. branie diane przez kilka miesiecy nie powinno byc niszczace dla organizmu, ale nie ma gwarancji, ze tradzik Ci potem nie wroci w nasilonej postaci:( przykro mi, ale kazdy organizm jest inny, ja nie ejstem w stanie Ci pomoc:( pozdraiwam serdecznie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nadiyah20 0 Napisano Marzec 13, 2006 Jesus ;((((((((((((((( prosze czy jakas inna kibitka moze mi poradzic co zrobic??? prosze o pomoc :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja mam diane Napisano Marzec 13, 2006 maiłam juz rózne tablety i wróciłam do diane Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NiooNiA 0 Napisano Marzec 13, 2006 A ja biore diane35 juz 6 miesiecy bedzie zaraz, i zmieniam, bo kuracja trwa do 8 miesiecy. ALe nie przytylam po nich..:( a szkoda, bo chetnie bym chciala z 3 czy 4 kg.:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nadiyah20 0 Napisano Marzec 13, 2006 kurcze nie wiem a moze bys cos wiecej napisała kobietko tzn \" ja mam diane \" na ten temat ;) hmm czekam i licze na pomocną dłoń ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość koraliczek smoczek Napisano Marzec 13, 2006 HYmmmmm ja brałam Diane 1,5 roku i jak wyżej ktos napisał podobnie, po jakims czasie spadek libido , agresja , drażliwośc , bóle głowy.JUż nie biore . Nie przytyłam,ale kochałam sie w trakcie ich stosowania juz od pierwszych kliku tabletek, bo już sie wtedy jest zabezpieczonym i nigdy nie stososowałam dodatkowych zabezpieczeń i nie zastanawiałam sie który to dzień cyklu . No i dzidziusia nie mam.Ale przemysl to czy chesz brać tą trutkę, bo w Stanach np nie wprowadzili jej do spzredazy ze względu na toksyczność, rozwala wątrobę. Poza tym to jest lek antyandrogenny wiec nie możan go stosowaćjako czystej antykoncepcji , no i tylko pzrez 6m-cy powinno sie stosować.Poza tym rzeczywiście niektórzy mają potem problemy z cera jeszce gorsze niż były. ja nie wiem bo od razu przestawiłam sie na Yaśmin i do dermatologa poszłam wiec to jest ok. Acha i słyszałam jeszce ,ze po odstawieniu Diane potem tzreba troche dł użej odzcekaćz dzidzią, acha i czasem niektórzy potem mieli problemy z okresem tzn długo sie nie pojawiał, alebo potem cały czas było nieregularnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Lady_in_black Napisano Marzec 13, 2006 DO BEZZĘBNA Łachudra...jakbym widziała siebie,dosłownie mam wszystkie objawy które opisujesz ''bole glowy i mdlosci, ochoty na sex juz nie mialam praktycznie wogole, bylam rozdrazniona i ogolnie zle sie czulam'' a najgorzej z sexem-raz na miesiąc to dla mnie za często :-/ mąż się krzywi itd itp...obecnie jestem 6 i ostatni miesiąc na Diane,ale nie stosuję jej jako antykoncepcję tylko androgennie bo mam PCO.....i cieszę się,że juz tylko do końca miesiąca i rozstane się z nią na dobre!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bezzębna_łachudra 0 Napisano Marzec 14, 2006 czasami nie ma wyjscia i nawet trutki trzeba brac:P ale chyba lepeij nie zaczynac od Diane bo moze inne pomoga, a przynajmniej sie tak nie rozwala watroby:) moj organizm zaczyna chyba wracac do normy po 5miesiecznym odpoczynku od Diane:o dostalam @ 5 dni po terminie:( niech mnie ktos kopnie w dupe bo nie moge sie zebrac zeby gina odwiedzic:( milego dnia zycze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nadiyah20 0 Napisano Marzec 14, 2006 kurcze witam wszystkie kobitki ;) hmmm piszecie że lepiej sie nie truć ale każde chyba trują jedne mniej drugie więcej ... :/ Ciekawi mnie fakt co mam w zamian zacząć stosować zamiast Diane ???????? Po tym co piszecie o spadku libido to chyba najlepiej nic :p :p :p hehe ... A miłe panie - (do wszytskich) co jeszcze stosowałyście w zamian Diane ?? Może Yasmin ?? Dość duża jest liczba kobiet stosujących go ;) Hmm ?? Czekam na wszytskie wypowiedzi ;) :D pozdrawiam :* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
oleńka233 0 Napisano Marzec 14, 2006 Słuchaj jakbyś nie wyjeżdzała z antykami to może byśmy zrozumiały a z resztą co za różnica co bierzemy i tak lekarz musi ci dobrać odpowiednie więc pytanie co kto i czemu nie ma sensu. A na marginesie to diane jest lekiem androgennym i można go brać góra pół roku, ale to już powinnaś wiedzieć skoro..... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nadiyah20 0 Napisano Marzec 14, 2006 Do : bezzębna_łachudra - y ;) i reszty kobietek :) Czy naserio tu są jakies podzialy \"topikowe\" ?/ :> Bo powaga zostałam zbesztana jak jakieś dziecko o to ża śmiałam zapytać o coś co było dane w temacie :/ szok mam nadzieję że teraz nie jestem właścicielką topiku??????? Ja nie wiem co tu się dzieje !! ?? Ale ja chciałam tylko o coś zapytac i tu już kapa \"wynoś sie i w ogóle nie chcemy cie tu !!! \" W ogóle szok !! co tu się dzieje?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
oleńka233 0 Napisano Marzec 14, 2006 Racz przeczytać co ci napisałam nie kazałam ci się wynosić tylko poradziłam abyś popytała na topikach które w temacie maja diane bo takie dziewczyny mogą ci pomóc w razie wątpliwości. Mimo wszystko pozdrawiam cie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość agresja po diane tak Napisano Marzec 14, 2006 i to stanowcza więc ...... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nadiyah20 0 Napisano Marzec 14, 2006 WITAM !! Proszę wszystkich o pomoc jak mam teraz postąpić ?? zmienić na inne czy zrezygnować w ogóle ?? aha nurtuje mnie tez pytanie jakie sa niebezpieczenstwa jesli w przyszlym roczku chce miec dzidziusa :D jesu jak fajnie nooo ale dopiero po slubie ;) co nie nieslubnego nie chce i naprawde za duzo chyba czytalam ze dziecko urodzi sie takie i owakie :/ hmmmmm prosze napiszcie cos na ten temat :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach