Gość nomonka55 Napisano Marzec 14, 2006 jeżeli nie masz problemow z cera odradzam diane! to w sumie nie jest nawet środek antykoncepcyjny!!!moja koleżanka(mlodziutka 25 lat) brala diane przez 1,5 roku i od roku nie moze zajśc w ciaze. lekarze mowia że jej organizm musi sie oswoic z zyciem bez zatruwania przez to swinstwo! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nadiyah20 0 Napisano Marzec 14, 2006 ee jak to nie jest nie jest nawet środek antykoncepcyjny!!! ?? nie rozumiem inne kobiety stosują go jako środek anty i się nawet kochają bez innego zabezpieczenia ... wiec jak?? ja czegos tu nie rozumiem :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bezzębna_łachudra 0 Napisano Marzec 14, 2006 najprosciej jak mozna to wytlumaczyc, to Diana jest lekiem na zaburzenia hormonalne, trądzik, hirsutyzm; dzialanie antykoncepcyjne to jakby efekt uboczny.. dlatego jesli ktos chce tlyko antykoncepcji, to powinno sie brac cos innego, diana ma leczyc a nie chronic przed ciaza:) ja juz inaczej wytlumaczyc nie umiem;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nadiyah20 0 Napisano Marzec 14, 2006 grasias senioritas ;) p.s a jakie proponujesz w zamian diane ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bezzębna_łachudra 0 Napisano Marzec 15, 2006 hehe:) nie wiem bo sama jak narazie tylko diane bralam:) ale jak juz pojde do gina i dostane cos innego to bede pisac jak na mnie dzialaja:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nadiyah20 0 Napisano Marzec 15, 2006 oooooo czyli ty brałaś Dine :D to dobrze a jak sprawy łóżkowe ?? kochaliście się bez innego zabzpieczenia po Diane ?? ?? ?? odpisz prosze :) w końcu mam taką osóbke ktoa stosuje/wała Diane ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bezzębna_łachudra 0 Napisano Marzec 15, 2006 przeciez od poczatku pisalam ze bralam diane:o poczytaj sobie moje posty na tym topiku bo bez sensu zebym pisala kolejny raz to samo:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mała blondi 0 Napisano Marzec 15, 2006 brałam Diane rok ale mam dość te ciągłe migreny były nie do zniesienia a jeszcze gorsze ciągłe doły psychiczne .Cera bez zarzutu włosy też w porządku zero nadwagi ,libido prawie zerowe ale chyba po wszystkich środkach antykoncepcyjnych zdecydowanie obniża się.może ktoś mógłby polecić jakieś naprawde dobre tabletki antykoncepcyjne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość monikamonika Napisano Marzec 15, 2006 logest i novynette - moim zdaniem najlepsze z tych najmniej szkodliwych dla organizmu. moj ginekolog twerdzi ze jedne z najlepszych na rynku:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nadiyah20 0 Napisano Marzec 15, 2006 Hmm no logest i novynette i yasmin i regulon i ........................... można by tu wymieniać ich calę gromadki ale mi chodzi o to czy Diane są dobrymi tabletkami jako środek antykoncepcyjny ?????????????????? pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sosik Napisano Marzec 15, 2006 Hej jeśli chocd o zabezpieczenie to czy Diane , czy Regulon , czy Logest, to maja podobie - czyli zabezpieczaja-współczynnik perla-nie wiem jak sie pisze wszedzie podobny- rózni sie dziesiatymi częsiami.Róznica między tymi wszystkimi tabsami jest w dodatkowym dzialaniu itd w zaleznosci do czego jeszce maja być.Wiec jak je bierzesz to jesteś zabezpieczona nie wazne w gruncie rzeczy jakie. Ważne ,ze Ty możesz jedne toerować, innych nie.To lekarz powinien dobrac. Ale np. Microgynon lekarz pzepisuje jak sa obfite okresy , Femoden raczej dojarzałym kobietom ,Logest , harmonet - mają najmniejsza dawkę hormonów i zwykle od nich lekarze zaczynają, Diane- jak ktos pisal to lek antyandrogenny - dlatego jest refundowany, a dodatkowo dziala antykonepcyjnie. Wiekszość refundowanych zresztą tab anty jest dodatkowo stosowanych leczniczo , dlatgeo są one tańsze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość MuOdA89 Napisano Marzec 27, 2006 zagląda tu ktoś jeszcze?...mam pare pytań,ale nie bede pisać bez sensu;p halo.. ;> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość l.o.v.e. Napisano Marzec 28, 2006 Słucham ....słucham ?? pytaj ktos napewno odpowie ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Muoda89 Napisano Marzec 28, 2006 dziękuje slicznie L.O.V.E. ;]* Mam 17 lat i mój dermatolog zaproponował mi Diane..nie mam ropnego trądziku,tylko wyskakują mi takie białe pryszcze co po wyduszeniu wydostaje się z nich taka zbita biała kaszka i ciut krwi. Mam iśc do ginekologa i to on ma podjąć ostateczną decyzję.Zastanawiam się czy podjąć się takiej kuracji bo czytalam,że ten lek mogą brac osoby po 20 roku życia..a ja mam zaledwie 17..mam brać 6 m-cy z 2 m-czą przerwą.Nie ukrywam,że sie troche boję,ale ogólnie jestem pozytywnie nastawiona do Diane.Nie mam tendencji do tycia,a wszystkie inne badania przede mną. Do tego mam chodzić na MIKRODERMABRAZJE (czy któraś sie poddawała?:)) ***POMÓŻCIE CO DO DIANE,CO SĄDZICIE O DECYZJI MOJEGO LEKARZA? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Muoda89 Napisano Marzec 28, 2006 mój problem to właśnie coś takiego(znalazłam fote w necie,bo to nie moja buźka oczywiście:)) https://courses.washington.edu/otcpharm/images/Acne.jpg i dokładniej: http://www.medic8.com/healthguide/images/acne2.jpg HELP;* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
red_woman 0 Napisano Marzec 28, 2006 biore diane od roku głównie leczniczo na trądzik i jak najbardziej mi pomaga tylko że też niestety mi się przytyło i to bardzo szybko... a swoją drogą może chciała by któraś sprzedać Diane ? jeżlei tak to prosze o kontakt red_woman@o2.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość l.o.v.e. Napisano Marzec 28, 2006 Hey ! No jeśli masz problemy i to takie jak na załączonym obrazku to nic dodać nic ująć tylko Diane ja używam pół roku i jest rewelka ja też miałam takie problemiki i już po nich :p jest naprawde dobra i pomimo tego że masz dopiero 17 lat to bardzo dobry wiek na poprawianie wygładu przecież teraz jesteś nastolatką ja już nie :( a szkoda gdybym wiedziała kilka lat temu że istnieją Diane to używałabym ich napewno :) pozdrawiam P.s pytanie do red_woman i sosik -ka czy wy też stosujecie Diane jako środek anty tzn czy kochacie się "bezzzz"???? Bo ja chciałabym wierzyć w ich działanie poza leczniczym działaniem tzn tym zamierzonym :( Jak narazie nie wierzę za dużo mam przeciw Dianie jako anty po prostu jeśli one leczą to nie wiem jak mogą chronić przed zajściem w ciążę???????????????????? prosze odpiszcie papatki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Muoda89 Napisano Marzec 28, 2006 do L.O.V.E. buziak;* co do twojego pytania(fakt,że nie do mnie ,ale sie wypowiem;p) czytałam na innych topikach,że panie jak najbardziej kochają się "bezzz" ;D ale niektóre przesądne robią to tuż przed lub tuż po miesiączce.Jak sie znam też bede tak na początku robić;)poza tym,na ulotce pisze,że antykoncepcja to skutek uboczny i znam przypadki,gdzie moim koleżankom ginekolog przepisywał to jedynie jako środek anty,bo nie miały żadnych problemów z cerą ani nic. Dziękuje za odp;* A tak wogóle..nie żebym liczyła na to konkretnie po branieu Diane..ale;p po jakim czasie zaczął Wam( o ile wogóle) powiększać się biust? ;]] byłabym wdzięczna za odp.;* buziaki;* (i czy Dianka leczy też blizny po wypryskach?????) buziam papa;* w kwietniu zaczynam kuracje..bede zdawać relacje;* pozdrawiam cieplutko!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość l.o.v.e. Napisano Marzec 28, 2006 Hehe mój chłpoak twierdzi że powiększyły mi się z "B" na "C" więc wiesz ... ;) tzn do staniczka sie nie mieszczę :/ powiem szczerze zależy jakiej dziewczynie spasują ;) może i Tobie spasują ;) powodzonka czekam na linki które potierdzą że moge bez gumki ;) heh ciekawa jestem :p Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sosik Napisano Marzec 28, 2006 Oki to odpowiadam- Ja brałam Diane przez 1.5 roku i w tym czasie nie stosowałam zadnych dodatkowych zabezpieczeń , kochałam sie już przy pierwszym opakowaniu, a potem zawsze kiedy tylko mielismy ochote- nie ważne czy na początku czy w srodku cyklu. I dzidziusia nie mam.Tak to nie jest typowy lek anty- co sugerują nawet wskazania- nie jest w nich tak jak w innych napisane -doustna antykoncepcja, co nie znaczy ,ze SŁAbiej działają.Po prostu octan cyproteronu-jeden ze składników działa antyandrogennie etc, a estrogen w kombinacji z octanem lub bez działa antykoncepcyjnie. Dlatego lek ten może jednoczesnie leczyć i skutecznie jak inne zabezpiecza przed ciążą- nie mniej nie wiecej. Bo mechanizmy działania anty sa wszędzie podobne. Co za śdo tego ,ze raczej nie zaleca sie go stosować tylko w celach anty-tzn gdy nie ma trądziku, hirsutyzmu, etc to dlatego ,ze jest on dosyć toksyczny zwłasza dla watroby. Ja nie biorę już Diany- zmieniłam na Yaśmin bo sie naszperałm w necie wiele rzeczy i doszłam do wniosku ,że czas z nią skończyć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość anka1008 Napisano Marzec 30, 2006 Do sosik A przytylas po Diane?? Jak dlugo bierzesz Yasmin?? Jak Twoja waga po Yasmin?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
novinexa 0 Napisano Marzec 30, 2006 brałam dianę 6 miesięcy. przytyłam w ostatnie dwa... około 4 kilo :( trudno, na seksie sie straci ;) właśnie wróciłam od gina, mam receptę na inne. jeśli ktoś chce- mam na zbyciu 1 op. diany . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malowanalala 0 Napisano Marzec 30, 2006 Również brałam Dianę 6 miesiecy i schudło mi sie prawie 5 kg!!!Każdy organizm jest inny i dobór leku to indywidualna sprawa-nie każdemu pasuje ta sama tabletka i vice versa...trzeba sprawdzić na sobie żeby się przekonać jak to działa...ja akurat o Diane mogę powiedzieć same zalety,a np przez Hormonet wylądowałam prawie w szpitalu...ktoś ma odwrotnie.tak więc nie można z góry zakładać ,że coś jast dobre a coś złe... pozdrawiam serdecznie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sosik Napisano Marzec 30, 2006 Ja w przeszłości brałam Cilest-6 m-cy, Diane-1.5 roku i teraz YAsmin -5 m-cy. Po żadnym z nich nie przytyłam, może nieco schudłam a le to kwestia 1-2 kg. Praktycznie wszystke dobzre tolerowałam. Mysle ,ze to kwestia predyspozycji do tycia lub nie przy braniu tabsów , tak samo jak to czy w trakcie ich brania powiększą sie piersi. U mnie niestety po żadnych nic takiego nie zauwązyłam a troche by sie przydało-hhehheheeh. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Muoda89 Napisano Marzec 31, 2006 hmm..mogłybyście mi napisac jakie badania powinien zalecić ginekolog przed kuracją Diane? Żeby póxniej nie było jakichś problemów:(..buźka;* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość l.o.v.e. Napisano Kwiecień 1, 2006 ...No mój chłopak twierdzi że teraz jak biore tabletki mam zrobić sobie badanie wątroby i w ogóle wnętrzności jak mówi :) ale nie wiecie ile to kosztuje i czy trzeba koniecznie prywatnie ???? Czekam na odp Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość niugiu Napisano Kwiecień 1, 2006 Brałam Dianę przez 2 lata az się dorobiłam bardzo poważnej choroby układowej Colitis Ucelarosa tj.wrzodziejace zapalenie jelita grubego więc nie polecam i co mi z tego ze mam piękna skóre jak teraz faszeruja mnie takimi lekami ze ledwo na nogach stoję taka jestem zmęczona i osłabiona!!WIĘC DIANIE STANOWCZO DZIĘKUJĘ!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość upuupuupu Napisano Kwiecień 2, 2006 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malutka84 0 Napisano Kwiecień 3, 2006 Ja brałam Diane 2,5 roku - to sporo, ale byłam zadowolona. maja duza dawke hormonow i sa polecane osobom ktore mja problemy z cera, przetluszczajacymi sie wlosami, nadmiernym owlosieniem i innymi zaburzeniami, podwyzszonym poziomem testosteronu. Oprocz tego sa srodkiem antykoncepcyjnym.Powinno sie je brac jesli sa wskazania inne niz antykoncepcja!! Ja przestałam brac 2 miesiące temu i eraz czekam na okres a on nie chce przyjsc:( No ponoc po nich ma sie takie problemy:( Lepiej brac cos innego jesli mozna:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość anka1008 Napisano Kwiecień 6, 2006 Do Mouda-lekarzkoniecznie musi Ci zlecic badania watrobowe bo bardzo silne tabsy i szkodliwe na watrobe. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach