Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mikaaaa77

sucha cera ! ratunku !!!!!

Polecane posty

Gość mikaaaa77

Nie mam pojęcia co poczać z tą moją buzią - mam bardzo suchą skóręi nic nie pomaga - miejscami mam aż płatowate przesuszenia - co jest koszmarem przy zrobieniu i późniejszym wyglądzie makijażu. Polećcie proszę jakiś krem - nivea, iwostin na półce - nawet smaruję przesuszenia kremikiem miodowym z oriflamu - NIc koszmar !!!!

Cześć Miko, miałam taki problem z buzią, bo używałam troszkę za słabych kosmetyków. Niestety pora dla naszej cery jest okropna. Przesuszona od centralnego ogrzewania, troszkę smagana wiatrem i mrozem, a do tego wiele godzin przed komputerem...Napięta, łuszczaca się do tego stopnia, że gdy nakładałam make-up po dwóch godzinach zaczynał sie łuszczyć, straszne... I znalazłam kosmetyki dla siebie właśnie w Oriflame. To różowa seria Swedish Care dla cery suchej. Po pierwsze przestałam uzywać żelu do demakijażu. Rozcieńczanie go z wodą i zmywanie buzi w ten sposób jeszcze bardziej ją wysusza. Mieszkam w Warszawie, a tu woda w kranie jest wyjątkowo \"niełagodna\" dla skóry. Tak więc do demakijazu polecam mleczko, potem tonik i wymiennie krem na noc i na dzień. Wprawdzie zainwestujesz może troszkę wiecej na poczatek, ale zwróci się w naprawde ładnej i zdrowej cerze. Jak możesz zrób od czasu do czasu peeling i połóz po nim maseczke odzywczą. Wiosne lepiej przywitać ładną i zadbaną buzią, prawda?:)

Gość mikaaaa77
DZIĘKI WIELKIE za dpowiedz ale co do tej różeowej serii mam małe opory piling ok, krem na dzień ok na noc nie miałam, tonik ok, ale kiedyś kupiłam mleczko i choć data była ok to zawartość miała lekko przeterminowany zapach

Gość roxi1980
Cześć też mam podobny problem. Te "suche placki" na skórze u ciebie (tak jak u mnie) mogą wskazywać na łojotokowe zapalenie skóry. Żaden kosmetyk do suchej skóry mi nie pomagał. W tej chwili używam żel-tonik z Avonu do mycia cery suchej. A co do kremów to polecam PITYVAL (ok. 40-50 zł / 50ml) z La Roche-Possay (sprawdź pisownię, bo mam wątpliwości) lub również z La Roche - Lipikar Baume (teoretycznie jest to balsam do ciała, ale SUPER efekty mam używając go zamiast kremu). Jest go 200 ml - za ok. 52 zł. CZyli jeżeli będziesz go używała tak jak ja - do twarzy - to masz jakby 4 kremy po 50 ml. Zobacz na necie całą serię Lipikar np. na www.kosmetykionline.pl. Warto zapłacić - ceny dość wysokie, ale wydajność również. Pozdrawiam

Przeterminowany? Czy ktos sprzedał Ci taki kosmetyk? A poinformował Cie przy tym, ze zawsze masz mozliwość reklamacji? Dlaczego masz byc niezadowolona? W Oriflame tak naprawedę może Ci nie odpowiadac nawet kolor opakowania i zawsze kosmetryk możesz zwrócic i dostaniesz 100% ceny. A mleczko (nieprzeterminowane) ma przeciez zapach jak cała seria:)

Gość roxi1980
La Roche Lipikar baume balsam natłuszczający do ciała 47,00zł Zapobiegający podrażnieniom- skóra sucha i podrażniona u dzieci i dorosłych. Bez środków zapachowych. Wskazania: Skóra bardzo sucha i podrazniona u dzieci i u dorosłych. Właściwości: Lipikar Baume natychmiast i na długo łagodzi skórę bardzo sucha i podrażnioną. Duza zawartośc masła karite (20%) nadaje mu właściwości gojące. Lipikar Baume nie zawiera środków zapachowcyh i parabentów, a jego wyjatkowa tolerancja została potwierdzona zarówno u dzieci, jak i u dorosłych o skórze podrażnionej i atopowej. Rezultat: natychmiast koi i odżywia skóre, pozwalając odzyskać uczucie komfortu. Sposób uzycia: Stosowac 1 raz dziennie na osuszoną bądź wilgotną skórę według zaleceń dermatologa.

Gość Doktor Dorn
Ograniczyć mzsturbację,wybrać się do dermatologa.

Gość traffo
ja mam podobny problem, dodatkowo mam cerę naczynkową. U mnie sprawdza się kredm półtłusty do cery suchej AA Oceanic + nawilżający podkład - na dzień, a na noc nawilżający krem Iwostin lub półtłusty Eris do cery naczynkowej. Twarz zmywam mleczkiem Garnier do suchej cery, ale zawsze potem myję twarz wodą (jeśli masz beznadziejną wodę w kranie spróbuj wody żródlanej lub mineralnej). Raz w tygodniu stosuję peeling drobnoziarnisty DaxCosmetics, który usuwa mi suche skórki. Poza tym radzę nawilżać powietrze w mieszkaniu - naprawdę pomaga. Gdy skóra jest wyjątkowo sucha dobrze raz na parę dni zastosować na noc krem tłusty. Sucha skóra w zimie wymaga natłuszczenia.

a ja jeszcze dorzucę mgłę ujędrniającą z ATW- bo można ją ze soba zabrać do torebki i siedząc w pracy przed komputerem po prostu spryskać twarz (ma atomizerek). Nie rozpuszcza makijażu, a świetnie odpręża i ujędrnia, zawiera kojący wyciąg z miłorzębu japońskiego i nie jest droga. Można obejrzeć na:http://road4.xip.pl/atw/product_info.php?cPath=24&products_id=96&osCsid=fdebc342a0c10eb07e594cca24818d86

Gość mikaaa77
dziękuję pięknie za odpowiedzi - dziwne bo to mleczko z oriflamu miało właściwą datę ważności ale poprostu "zalatywal" przeterminowaniem, więc ciężko byłoby to udowodnić -

Miko, szkoda, że osoba, która Cię obsługuje nie powiedziała Ci tego, że nic nie musisz udowadniać. Ja mogę (i oczywiście każda konsultantka Ori) na formularzu gwarancyjnym napisać\" klient rozmyslił się\" i z głowy. Najbardziej chciałabym miec zadowolonych klientów więc nie przejmuj się, czy udowodnisz, czy nie. Rozumiem, że to były pieniądze wyrzucone w błoto, tak? Il dwadzieścia pare złotych! Domagaj sie swoich pieniązków i praw. Spytaj nastepnym razem konsultantkę, czy możesz wymienić kosmetyk, albo zwrócić, jesli powie, że nie, radzę najpierw ją zmienić:)

mika, jeśli Twoja dieta jest uboga w ryby, to koniecznie kup sobie w aptece jakiś preparat z omega 3 i wit. E.

Gość a najlepiej
To kup sobie oliwke dla dzieci i co wieczor smaruj buzie, To moj najlepszy sposob, ostatnio sama mialam "te placki suche" i pomoglo:) wiec polecam

Eh te problemy z cerą. jestem ekspertką. kup sobie żel arnikowy za 6 zł w każdej aptece jest ten z Flos-leku najlepszy,żaden krem się do tego nie równa. wypróbuj,a nie pożałujesz.jest w 100 % naturalny:)

Ziaja - maslo kakaowe. Uzywam go na noc, bo to tlusty krem , ulga natychmiastowa, rano buzka jak marzenie - nawilzona, o ladnym kolorycie..