Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yanna

Krem p-cellulit. z algami w ciazy???

Polecane posty

Gość Yanna

W ciazy zrobil mi sie paskudny cellulit. Niestety dowiedzialam sie w ciazy nie wolno stosowac retinolu, kwasow owocowych i kofeiny. We wszystkich prawie kremach pojedrniajacych i anty cell. jest kofeina, ale udalo mi sie znalezc jeden bez. Dove anti cellulit, w tubce - z wyciagiem z alg. Czy mozna go stosowac??? Smarowalam sie nim juz kilka razy w 8 miesiacu (teraz jestem w 9.) Jakie moze byc ryzyko? Jedni mowia ze jest ok, inni ze algi przenikaja do krwi i sa rownie grozne jak retinol i spolka. Pozdrawiam

Gość tez
słyszałam ze algi moga zaszkodzic....

Gość Yanna
no wlasnie ale w jaki sposob i dlaczego algi?? przeciez to tylko algi... co jest w tych algach... :-( nie moge miec pupy jak slon

rozmawiałam wczoraj z koleżanka, która z racji zawodu doskonale zna sie na kosmetykach i dowiedziałam się, że kosmetyków na cellulit nie powinno uzywac się w ciąży w ogóle, ponieważ działają one w ten sposób, że dostają się do krwioobiegu. Zmartwiłam się, bo też mam z tym proble. Dosyć skuteczne są codzienne masaże np kremem na rozstępy ale zwykłym balsamem. No i nie wolna zapominać, że należy pić dużo wiody mineralnej (na co nawiasem mówiąc w ogóle nie mam ochoty :-))

Gość tez
szczerze mówiąc.... nie powinnaś sie teraz tym przejmować...prawdziwe problemy zaczną się dopiero jak urodzisz :O Spadek wagi, stres, zmęczenie - wtedy dopiero jest sie czym martwić.... i wtedy będziesz mogła pozwolić sobie m=na stosowanie kremu na nieduzych powierzchniach ;) Tymczasem łączę sie w bólu ;) 🌻

Gość Yanna
dziekuje :-)) czyli przy karmieniu tez odpada... to straszne... ale zobacze co da sie zrobic szorstka rekawica..

Gość yanna
oj sorka , to ja tak sobie glupio napisalam, bo mi sie wydawalo... czyli przy karmieniu mozna w tylek wcierac sobie kofeine i algi i wszystko mega niszczace cellulit?? :-)

Gość Ika92
a ja pokazałam lekarzowi mój preparat na celulit, obejrzał jego skład i stwierdził,że nie widzi przeciwskazań ( tam tez sa algi kofeina)

Ja pokzalam wczorej gince DOVE bez kofeiny z algami (8mies.c) algi, elastyna - i powiedziala, ze tez nie widzi przeciwwskazan