Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość .........................ala

mam problem,prosze o rady

Polecane posty

a konkretnie chodzi o to że nie moge założyć tampona:( odczuwam poprostu ból,jakoś wcześniej nie próbowałam bo nie mam obfitego okresu,a nawet powiem że jest dość skoromny(2,góra 3 dni)i teraz chciałam sie przeżucić na tampony,wiem że jestem "wąska" no ale chyba nie aż tak!dodam że jestem dziewicą,ale nie wiem czy ma to jakieś znaczenie...

Gość mlodzik
ja jak bym byla dziewica nie wciskalabym sobie tam niczego!!

Gość wiem cos o tym...............
nie przjmuj sie!! ja mialam taki sam problem jak pierwszy raz chcialam uzyc tamponow...okazalo sie ze jak na pierwszy raz tampomy o"normal" sa troszeczke za duze i trzeba zaczac od "comfort"..ponad to moglas sie zdenerwowac,czy cos w tym stylu i to utrudnilo "zainstalowanie" tampona:) jakich tamponow uzywalas?? moze nastepnym razem sprobuj sie rozluznic,nie denerwowac i moze sie uda;) 🌻

ob ProComfort i to mini:(

Gość KAROLCIA29...
SPRÓBUJ TAMPONÓW Z APLIKATOREM,SĄ ŁATWIEJSZE W UŻYCIU.

ojojoj....no to w takim razie to pewnie kwestia zdenerwowania...naprwade sprobuj nie myslec jak to robisz...nie wczytuj sie w instrukcje,po prostu stan tak jak ci wygodnie(nie jak tam pisza,bo ja np.nie wyobrazam sobie jak mozna wlozyc sobie tampona majac noge oparta na wannie) i zaufaj instynktowi:):P;). ale przede wszystkim luz;);)na pewno nie jestes az tak" waska" zeby nie moc umiescic tampona;)to chyba kwestia wprawy;)🌻

o tak albo sprobuj z aplikatorem:)

dzięki za rady🌼,zaraz wejde po prysznic i ponownie spróbuje:)

Gość pusia121
witam. dziewczyny mam pytanko jak myślicie na pierwszy okres w rzyciu mam urzyc tamponu( jakiego) czy podpaski (jakiej) bo ja jeszcze nie dostalam pierwszej miesiączki i chcialabym być przygotowana:):D prosze o pomoc

Gość stilla
pierwsza miesiączka bedzie bardzo skąpa i bezsbolesna:) ja sugeruje wybor podpaski i to na kilka pierwszych okresów bo tampon po pierwsze bedzie Ci trudno włożyć a po drugie poźniej wyjąc w związku z tym ,że bedzie mało krwi. Przy skąpym krawawieniu, zawsze trudniej wlożyc tampon, dlatego np OB ma tampony z otoczką silk są one pokryte mięciutkim materialem i mają ostro zakończoną końcówkę ,zeby było łatwiej wprowadzić - te proponuję na pierwsze tampony kiedy Twoj okres zrobi sie bardziej obfity. Co do podpasek to najfajniejsze są cienutkie ze skrzydełkami ktore chronią boki bielizny.

Gość hihih..........
ja też miałam taki problem ! Najlepiej jak sobie kupisz tampony TAMPAX z plastikowym aplikatorem, te co reklamują jak sobie dziewczyny jadą samochodem :P hihi problem znika ! mówie ci, ja innego nie moge włożyć ! :)

Gość Tampony RULEZ
ja tam jestem dziewica i uzywam juz od 4 lat bezprzerwy tamponow i nie wyobrazam sobie zeby mogla uzywac podpasek ! ja nie mial problemow z zkladnie tamponow , a te z aplikatorem to mi nie odpowiadaj bo tak jakos za glebko sie aplikuja ... a mnie kiedy bolalo jak wyciagalam tampon ... nawet jak byl przesiakniety ... ale to bylo dawno a teraz jest juz git ;D

Gość Tampony RULEZ
i tez sobie nie wyobrazam jak mozna sobie wkladac tampon z noga na wannie :P

Gość dfffff
a jak to robisz? Bo ja jakos nie moge tamponu umiescic, moge tam włożyć palec, a tampona, ktory jest cienszy - nie.

Gość ja zakładam siedząc na
sedesie i odchylajac się do tyłu

Gość ja aplikuje na stojąco

Gość Tampony RULEZ
no noramlanie biore go i wkładam , tak poprostu , prawie tak jak jest na instrukcji tylko ze zamiast z noga na wanie to tak na wpolsiedzaco wpol stojaca , tak podnosze sie nad sedes ... no i sie wkłada =) to moze sproboj te OB z otoczka SilkTouch

Gość do normalna czyli inna
jak tampon posmarujesz wazeliną to jak potem ma on cokolwiek wchłaniać ? Pomyśl a potem radż !