Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trąądzikowa

kapsułki dalacin C na trądzik, kto uzywal? jakie efekty?

Polecane posty

Gość sdd
tragedia. zaczełam brac i nie wiem co teraz. przeraziliscie mnie

Gość goniaZ
Witam, ale czy na zatoki i gardło komuś pomógł???

Gość goniaZ
ja leczę się na zatoki i nic nie pomaga;(

Gość nastyyyyyyyyyyyyyy
ale dlaczego to na tradzik? mi po prostu przepisno izotek i teraz jest dobrze...dobrze,ze mi nikt nie chcial tego wcisnac,pewnie i tak bym sie nie dala :) a na tradzik sa tez lzejsze antybiotyki przeciez

Gość anuska2008
czytam Wasze opinie i mi szczena opada :/ ludzie poczytajcie troche o grzybach i pasozytach.... dalacin c to silny antybiotyk, zabija cala flore w jelitach (i dobre i zle bakterie), powstaje pelno toksyn, a to zatruwa organizm, jak tam ktos napisal ze mu w szpitalu powiedzieli ze dalacin mu organizm rozwalil - nic bardziej bzdurnego dawno nie slyszalem - trzeba bylo duzo pic, zeby toksys sie szybko pozbyc a nie gadac ze antybiotyk to swinstwo (w wielu przypadkach antybotyk ratuje zycie) trzeba koniecznie brac cos oslonowego, pic jogurty (ale najlepiej naturalne a nie jak niektorzy jakies swinstwa danony czy inne badziewia) , i wazne jest tez malo slodyczy, wszystkiego co zawiera sztuczny cukier, czyli tez napoje typu sprite czy cola, bo.... inaczej dostaniecie grzybice czy plesnie - dlaczego? bo skoro antybiotykiem zabiliscie i dobre i zle bakterie to ciekawe co ma chronic wasz organizm przez najazdem roznych pasozytow.... szkoda tylko ze lekarze bardzo rzadko o tym wszystkim wspominaja, natomiast na sieci mozna sie wszystskiego dowiedziec, pozdrawiam i zycze szybkiego powrotu do zdrowia

Gość violettka
a od kiedy to sie bierze antybiotyk na trądzik?

Gość BrosPo
Hej czy te kapsulki trzeba otweirac i brac proszek czy wystarczy ją połknąć ?

Gość Aaaś
czytam Was i prawdę mówiąc jestem przerażona. czy lekarze przepisujący Wam dalacin nie wspominali o tym, że leki osłonowe należy brać co namniej godzinę po antybiotyku? ja brałam dalacin niejednokrotnie i wszystkie objawy o których piszecie są mi obce.

Gość goofi
witam wszystkich borykających sie zskutkami ubocznymi dalacinu, na początku września miałam zapalenie okostnej od zęba 6, poszłam do dentysty zapisał dalacin ale bez żadnych leków osłonowych, ja sama zmagam się z problemami żołądkowymi od 3 lat, nadzerka, silna nerwica układu wegetatywnego itd... w trakcie kuracji było znośnie, natomiast od ponad tygodnia błagam kogos by mnie dobił, silne wodniste biegunki ze śluzem, czasem sam śluz o kolorze żółtym, nie schodzę z toalety praktycznie, do tego okropne przelewanie w jelitach, burczenie, wzdęcia, nudności i niesamowite bóle w podbrzuszu i okolicy pępka, czy ktoś z Was przechodził tak silną reakcje na ten antybiotyk, jak myslicie, czy to dalacin mógł mi rozwalic tak jelita/ albo spowodować jakaś grzybicę/// dodam że od dzisiaj pojawiło mi sie coś dziwnego na podniebieniu... juz sama nie wiem co robić proszę o jakąś odpowiedź, trzymam kciuki za wszystkich cierpiących

Gość gregor44
Użyawam Dalacinu po wyrwaniu zęba już drugi raz w tym miesiącu 2tabletki co 6 godzin przez 4 dni. Po za lekkim osłabieniem nie odczułem żadnych skutków ubocznych. Dentystka przed zażyciem zalecała picie jogurtu.

Gość agataagata
mi dentystka zaleciła brać leki osłonowe na dwie godziny przed dalacinem. staram sie jesc jogurty, kefiry, ale niestety po przyjeciu antybiotyku mam silną zgagę (chyba dopiero teraz poznałam pełne znaczenie tego słowa). biorę lek od trzech dni, narazie nie widzę żadnej poprawy

Gość Grzesiek/
JA biore dalacin C 300 trzeci dzien lekarz zapisał mi branie tego antybiotyku i nic nie mówił o żadnej ochronie rzołądka czy jakiś kefirkach Dodam że jestem chory na angine ropną i nie powiem bo coś pomaga ale..... takie syfy mi na twarzy wyskoczyły że szok !!!! ja sie rano budze a tu cała twarz w jakiejś okropnej wysypce oby tylko sie tego więcej nie pokazało A podobno lek przepisywany na zmiany trądzikowe -Śmieszne!!

Gość apteka natury apteka ....
ponawiam

WITAM BYLAM DZIS U DENTYSTY MIAL WYRWAC MI CHOLERNEGO ZEBA DAL MI ZNIECZULENIE NADAL BOLALO I TAK BYLO DO 4 ZNIECZULENIA POKI NIE ZOBACZYL ZE SILNY STAN ZAPALNY ZEBA MAM I ZADNE ZNIECZULENIE NIE ZADZIALA WIEC ZATRUL MI NERWA I PRZEPISAL DALACIN C 150 I ZE DZIS MAM PO 3 TABLETKI BRAC CO 8 GODZ A POTEM PRZEJSC NA 2 NIE DOSC ZE DZIASLO MAM POROZRYWANE TO BOLI JAK JASNA CHOLERA MOZE WIECIE KIEDY PRZEJDZIE TEN BOL

Gość arletta27
rusałka współczucie. U mnie na szczęście za każdym razem znieczulenie działa prawie od zaraz - tzn bardzo szybko. Ale za to boli mnie jeszcze ponad tydzień po wyrwaniu ostatniego zęba "8". ;/ Pozdrawiam

Gość karii26
ja tydzien temu skonczylam 10dniowa kuracje Dalcinem C. Od dwoch dni ledwo zyje, mam straszne bole brzucha i wodnista biegunke. a caly czas jak bralam dalacicin pilam jogurty i zazywalam rangigast. widac to chyba nic nie dalo. ide dzis do lekarza o ile dozyje. to pewnie skutek brania tego antybiotyku, poniewaz wczesniej tak strasznie sie nie czulam.

Gość emmi5
o matko,jestem w szoku... a ja myslałam że to jakieś słabe badziewie... ja od tygodnia umieram z powodu bólu zęba 6,byłam u dentysty ten spojrzał na me go zęba i stwierdził że da się go uratować,,,zrobił mi w nim krater,przeciskał igłą kanały,płukał wodą utlenioną,wkońcu zakleił mi go z wacikiem pomoczonym wodą utlenoną,-robił mi to rzy końskiej dawce znieczulającej,męczył mnie ze 2 godziny,poczym wysłał na zdjęcie,nie zapisując mi nic -żadnego leku na cierpienie,po 4 godzinach jak znieczulenie przestało działac zaczła się jazda,,z bólu nie widziałam na oczy!dzwonie do gośćia od zęba a ten mi mówi że mam se ten fleczer wydłubac!! obryczana szkubałam w tym zębie igłą ale i tak mi nie wyszło to najważniejsze ten tampon z wodą utlenoną tam został,gęba mi zaczła puchnąć ,gorączka,i bół- na szczęscie miałam -dalej mam tabletki przeciw bólowe ketanol-forte zjadłam 2 co 4 godz,,i na drugi dzień pobiegłam se zrobić te zdjęcie tego wstretnego zęba,,lece do tego dentysty.a on mi jeszcze wyrzuty że,niewyczyściłam go dokładnie i z tąd ten ból i ta opuchlizna,otworzył mi go całkowicie zostawił taką dziure jak berlin przepisał mi DALACIN C co 6 godzin,no i tabletki przeciw bólowe, zerknoł na zdjęcie poczym stwierdził iż w korzeniu jest stan zapalny z ropą,i trzeba go usunąć ale dopiero za 5 dni, i tak mnie wypuścił z tą dziurą,,bolącą jak szlag,, Biore co 6 godzin już 6 raz,ale dalej mnie boli;(i dalej mam spuchniente;( musze brac ketanol biore 1 co 4 gdz,wiem że to silne ale ja musze być aktywna jakoś bo mam 4 miesięcznego syna . Narazie mi Nic nie jest po tym DALACINIE C-300MG, jakby nie działał na tego zęba ;(

Gość czarownica z portobelloo
ja używałam dalacinu jak miałam torbiel na zębie i spuchłam. :o

Gość dalacin C
biorę teraz na zakażenie pępka. Z głupoty (nie zdezynfekowałam kolczyka), pępek strasznie spuchł, kolczyk się nie mieścił. Biorę 4 dzień 3x1 kapsułce i opuchlizna zeszła. Nie biorę żadnych leków osłonowych, nie piję jogurtów i czuję się dobrze.

Gość Monika G
Ja bralam Dalacin C na zeba,nic mi nie bylo w czasie brania leku ,niestety po zakonczeniu kuracji dostalam tradziku na twarzy i dekolcie,nigdy wczesniej nie mialam takiej wysypki,najgorsze,ze nic na niego nie pomaga,jak sie pozbyc antybiotyku z organizmu? :(

dieta na trądzik http://www.zdrowezywienie.yoyo.pl/articles.php?id=36 wpływ zakwaszenia organizmu na trądzik http://www.eioba.pl/a78074/wplyw_zakwaszania_na_stan_zdrowia_organizmu lekarze lecza objawy a nie przyczynę film o lekarzu co leczył skutecznie raka i za to go zabili jego i rodzeństwo raka leczył warzywami i owocami http://video.google.com/videoplay?docid=6169050139483021263

Gość ulku
Mam problemy z uszami - ostre zapalenie przynajmniej raz w roku. Tylko Dalacin pomaga. Brałam go już nie raz co 8h 1 tabletka. Nigdy nie brałam żadnych osłon, kefiru nie piłam bo nie lubię. Po 2-3 dniach ból i zapalenia mijało i absolutnie żadnych skutków ubocznych nie miałam chociaż kurację przeprowadzałam przez 8 do 10 dni. Osobiście uważam, że jest dobry choć wiem, że mocny.

Gość Thetan
Ogólnie ,wystrzegałam się wszelkiej chemii jak długo się dało ...wszystko jest jednak do czasu.Dopadło mnie jakieś paskudztwo i po prawie 10-latach bez piguł musiałam sie zmusić do antybiotyku.Dostałam Dalacin C i po 2 dniach czułam sie gorzej niż przed (a dodam ,ze przed tylko dopić mnie mozna było).Poza wstrętnym samopoczuciem i straszną słabością dostałam zapalenia spojówek,mam bardzo przekrwione białka i pieką.Co kilka minut dosłownie mam wahania temperatury ciała -na szczęście tylko 1-1,5 stopnia ale jednak .Dodatkowo wypieki jak ruska baba i co najciekawsze codziennie wyskakują mi ciemne plamki cos jak małe znamiona.Doliczyłak się juz koło 6 -ciu,niestety jedna na twarzy.Robi się ciekawie :) Lek odstawiłam w chwili kiedy nie byłam już w stanie umyć zębów w braku sił.

Gość Hato
Ja brałem Dalacin C na stan zapalny przy leczeniu kanałowym. Pomogło ale potem bolał mnie brzuch. Dostałem omaprazol i ranigast i niby przeszło. Następnie zaczeło boleć mnie gardło i miałem (nadal mam) stan podgorączkowy 37 stopni. Nabawiłem się kandydozy na języku i oddawałem mocz co 1-1,5 h (teraz troche rzadziej). Wyniki moczu i krwi są ok. (najwyżej obecność śluzu w moczu może coś znaczyć nie tak). Btw. jak macie biały język to idźcie do lekarza bo może to być właśnie to, a branie antybiotyku może pogorszyć sprawe. Czytałem o gościu który z kandydozą zmagał się ze dwa lata i miał gorsze objawy (mało co go nie bolało). Szczerzę odradzam brania Dalacina, i mam nadzieje że mi się nie pogorszy.

Gość rftgyhui
o matko, Dalacin to najgorsze g... jakie można brać. Przepisała mi go ginekolożka, po 2 tygodniach mam zatruty cały orgamizm, pije jogurty biore probiotyki, ale czuje sie fatalnie nadal.; nikomu nie polecam.

Gość Francaa
Ja biorę Dalacin C w kapsułkach do 3 dni, dentystka mi przepisała po rwaniu bardzo chorej siódemki. Na razie nic się nie dzieje.

Gość Francaa
OD 3 dni *.

Gość dalacin
Biorę 3 dzień... mam wysypkę, aż się boję co będzie dalej...

Hej, mi dermatolog zapisal dalacin c 150 mg tez na tradzik, biore 3 dzien i zadnych skutkow ubocznych nie mam...to jest dobry dermatolog i zapewniel mnie ze to mala dawka i ze mam go lykac smialo...dostalam tez zel differin...myslicie ze to dobra kombinacja?