Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trąądzikowa

kapsułki dalacin C na trądzik, kto uzywal? jakie efekty?

Polecane posty

Gość MałaMii1003
Byłam dziś u dentysty z bólem '6' . Pani doktor zapisała Dalacin C 300mg ale nie wspomniała nic o leku osłonowym. Jestem umówiona na 03.01.2012 na wizyte by usunąć bolący ząb, który dawniej był leczony kanałowo i jest martwy. do tego czasu (przez 5 dni) mam zażywać antybiotyk. Mam w domu polprazol jako lek osłonowy ale nie wiem czy zażywanie jego jest dobrym pomysłem? Na razie nic mi nie jest, chociaż czuję sie słabo ale myślę, że to przez ten okropny ból. mam 18 lat i nie miałam nigdy żadnych problemów z żołądkiem. Czy mam brać polprazol jako osłonę i jeść jogurty? Proszę o rady.

Mi lekarz przepisał Dalacin C na zapalenie trzustki, a tu czytam głównie o problemach z zebami. Czy ktoś z Was jest takim przypadkiem jak ja i lekarz przepisal mu ten lek na trzustke?? prosze o odp

Ludzie ogarnijcie się. Pierwsze co to CZYTAĆ ulotki. a poza tym lek osłonowy jest obowiązkiem przy jakimkolwiek antybiotyku. mi akurat po Dalacinie nic nie jest. jak dla mnie dobry lek. Teraz własnie biorę na anginę ropną i juz po pierwszej tabletce mniej boli mnie gardło. I jeżeli ktokolwiek w trakcie lub po antybiotykoterapii ma biegunkę( w szczególności ostrą) to koniecznie należy skontaktować się z lekarzem ponieważ może to być rzekomobłoniaste zapalenie jelita grubego, w niektórych przypadkach(choć rzadko) choroba śmiertelna. I to nie tytlko przy Dalacinie, ale również przy innych antybiotykach. I pamiętajcie w razie jakichkolwiek wątpliwości dzwońcie do lekarza. Po to jest. Pozdrowienia dla wszystkich chorowitków.

teraz nie wiem kogo mam słuchać. ;/ czy tych którzy mówią o tym leku dobrze, czy tych którzy mówią źle/. ;/ byłam dziś u dentystki i przepisała mi dalacin c, ponieważ mam zapalenie w zębie. Kazała brać 1tab. co 8godz. i dokupić do tego osłonkę. Po przeczytaniu tego wszystkiego boję się go stosować. ;/

Gość Aga746
Hejka Chciałabym się podzielić z wami pewnym preparatem, który zadziałał na mój trądzik szybciej niż się tego spodziewałam. Całkowicie oczyścił mi cere po miesiącu a efekty juz było widać po paru dniach. Nonacne zrobiony jest całkowicie z naturalnych składników, żadnej chemii ! Trądzik to niby problem nastolatków a ja w wieku dopiero 36 lat go usunęłam a stosowałam wiele preparatów, bez skutku. Także naprawde polecam z całego serca Tutaj macie link do kupienia http://nplink.net/jdaCG8IW

Gość gość
Dostałam ten antybiotyk od ginekologa na zapalenie pochwy.. miałam go brać co 8h, czyli 3 razy na dobe.. po pierwszej tabletce miałam lekkie zawroty głowy, ale oczywiście nie skojarzyłam tego z tabletkami.. po 2 dawce nie umialam wytrzymać, przy 3 tabletce rozbolał mnie żołądek, i mimo ze położyłam się spac z okropnym bólem głowy budząc się rano ani troche nie ustąpiło, tak jakbym nie spała i nie miał kiedy minąć ból.. Zadzwonilam do ginekologa, opisałam co się dzieje, kazał odstawić antybiotyk. Z perspektywy 2dni ciesze się, ze przestałam brać i mam nadzieje, ze te 3 tabletki mi nie zaszkodzily.. Przed zażywaniem lekarstwa naczytałam sie negatywnych opinii, co może w jakiś sposób mogło wpłynąć na mnie, ale jednym słowem nie polecam. Skoro jest tyle antybiotyków, to dlaczego zatruwać się czymś takim?

Gość wtf5
Większego gowna jak żyje nie brałem.Watrobe mam przez to rozwalona a zatoki dalej bola jak bolały.

Gość Anonimka92
Witajcie ja 2 listopada byłam na wyrwaniu 5 zęba na dole, z przyczyn takich że na pół mi sie złamał. Prywatnie byłam. Nie dosyć że kleszcze , to dłuta , 4 zastrzyki znieczulające , i rozjechane dziąsło jak lej po bombie. Dostałam Antybiotyk - Dalacin C 300 - biorę co 8h , po 1 tabletce. Spuchłam na buzi, bo wierciła mi tymi dłutami w kości, a powiem że nie spotkałam się jeszcze by w 5 zębie na dole były 2 kanały, plus miałam jeszcze 2 torbiele. Biorę antybiotyk, i mi pomaga co prawda, codziennie chłodzę sobie buzię, by jakoś zapobiegać większym opuchnięciu, antybiotyk działa. Jakiś bardzo skutków ubocznych nie mam, co jakiś czas mnie boli w brzuchu, ogólnie sprawa z załatwieniem się w ubikacji jest trudna, bo mało jem. Pani stomatolog nie mówiła o żadnych osłonach ani piciu kefirów. Ogólnie jestem trochę osłabiona, najchętniej bym spała cały dzień. Pozdrawiam wszystkich - zdrówka

Gość gość
Biore dalacin na zapalenie zeba juz 4 dzien i poki co nic mi nie jest. Przepisala mi go moja dentystka. Jestem w trakcie leczenie kanalowego(wlasciwie czekam na nie, bo zab sie truje) i w pewnym dniu niesamowicie spuchlo mi dziaslo. Lekarka sama od razu mi powiedziala, ze ten antybiotyk zaczyna dzialac dopiero w 2 dobie! Dziwie sie ludzion, ktorzy oczekuja poprawy po jednej tabletce. Pije jogurty, zadnych skutkow ubocznych nie zauwazylam. Opuchlizna juz prawie zeszla, ale przedemna jeszcze jedno opakowanie. Duzo mnie nastraszyliscie, ale czytajac niektore wypowiedzi lapie sie za glowe ;)