Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Wife_23

Wszystkie Narzeczone i Żony...jakie przyjęłyście nazwiska ?

Polecane posty

Gość Ktosiaaaaa
przyjelam nazwisko meza, prawie rok temu :)

A są wśród Nas Dziewczyny, które mają oryginalne nazwiska ???? Ja niedługo będę się nazywać Potter :)

Gość manafnanfoaff
a sluchajcie dziewczynki. Jak to jest... Za pol roku skoncze studia i dyplom bedzie wystawiony na moje nazwisko panienskie... Czy potem bede zmuszona miec oba nazwiska??

Gość siostra przelozona
nie , przeciez miliony kobiet konczy studia z panienskim nazwiskiem , jakby tak bylo , to kazda magister by musiala miec swoje nazwisko zachowane albo podwojne

ja przyjęłam męża :) manafnanfoaff - jeśli Tobie będzie zalerzało by mieć na dyplomie nazwisko męża to będziesz musiała dostarczyć na uczelnie skrócony odpis ślubu(w każdym razie ja tak musiałam)

A u nas to mąż przyjął moje. Nie zeby jego było brzydkie, ale tak chciał, a mi w sumie było wszystko jedno :)

przyjelam nazwisko meza :) manaf - ja mam nazwisko w dyplomie panienskie i w razie ponownych egzaminow na innej uczelni gdzie mozna cos przepisac pokazuje po prostu zdjecie :P nikt nie robi probklemow zreszta masz jeszcze dowod osobisty :D

Ja mam podwójne, ale mąż jest cudzoziemcem, więc nazwisko mam dziwaczne, ale cóż - chciał, żebym przyjęła jego. W sumie wolałabym mieć zwykłe, polskie, pojedyncze.

Ja bedę miała dwa nazwiska, swoje i meża. Oba długie ! Naśmiewałam sie z tego wcześniej, ale tak jakoś wyszło :-]