Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość deserek-słodki

Jakie desery lubicie, słodkości??

Polecane posty

Gość deserek-słodki

Ja uwielbiam wszystkie słodycze oprócz: chałwy, chipsów (mogę zjeść, ale przyjemności mi nie sprawiają) landrynek (jak już to jakieś ciukierki z nadzieniem w czekoladzie) Uwielbiam ciastka i ciasta z cukierni, lody jak cie mogę!

Gość cukiereczkaa
desery campina, pączki kruche ciateczka własnej roboty tylko, serniki jabłeczniki, bita smietana, batoniki z nadzieniem mniamam

Gość ktosia samosia
- rurki z kremem - tory dobrze nasaczone z kremem....

Gość wszystko lubie

koktajl ze swierzych truskawek,sernik na zimno,lody,truskawy z bita śmeitanką :P(bez skojarzen:P)

Uwielbiam desery, słodkości ... :-D, ale niestety jem te rarytasy baaaaaaaaaardzo rzadko bo nie chcę przytyć

Gość słodyczuszka1
Lubie deser tiramisu,ale oprócz tego codziennie musze sobie przegryzc przynajmniej jedna paczke żelków akuku http://www.akuku.net/

Gość kolasek
Polecam Wam zajrzeć na ta stronkę http://wkuchnizwedlem.wedel.pl/ Mozecie razem z blogerami odkrywać nowe smaki łącząc produkty Wedla. Fajny pomysł przed świetami.

Gość gość
A ja bardzo lubię chałwę i sezamki. Baklawę.

Gość gość
Jesli lubicie desery i do tego lubicie je przygotowywać w domowym zaciszu to z pewnością zainteresuje Was również ta stronka z bardzo ciekawymi przepisami http://wkuchnizwedlem.wedel.pl/

Gość gość
Nie lubię słodyczy.

Gość gośćmśka
Lody z owocami, bitą śmietaną, wszystko to polane syropem Paola, to mój ulubiony deser, wbrew pozorom nie jest bardzo kaloryczny. ;)

Gość dominika56
Mój ulubiony deser to lody i to tylko i wyłącznie z Limoni. Cudowne sorbety i lody bez mleczne są idealne dla mojego małego alergika. Ostatnio nawet się dowiedziałam, że mają lody dla psów. Także polecam każdemu miłośnikowi tych czworonogów.

Gość marlenka17
Ja przede wszystkim uwielbiam lody <3 Sama dopiero się uczę robić, jeszcze bez większych sukcesow. Ale jak faila zaliczę, to sobie jakieś później kupuję do zjedzenia. ostatnio niedaleko mnie otworzyli nową miejscówkę (Piccolo), gdzie można sobie całkiem fajne zjeśc, bardzo dużo smaków więc jak ktoś z Łomianek, ulica warszawska 170 Może ktoś się tam ze mną przejdzie? ^^

Równiez lubię ciasta, czasami kupuję gotowe, czasami piekę sama.Na tygodniu jak mam ochotę na coś słodkiego do kawy na drugie śniadanie, to odwiedzam zwykle ulubioną cukiernię i kupuje sobie jakiegoś eklerka czy ptysia. Jednak na weekend, kiedy mam więcej wolnego czasu, lubię przygotować coś samodzielnie ( przyznam się jednak do tego, ze szukam zwykle tych prostszych przepisów. i w miarę szybkich).

Jesli szukacie łatwych i szybkich propozycji na desery, polecam zajrzeć sobie tutaj:

https://www.nutella.com/pl/pl/przepisy-z-nutella

Na stronie można znaleźć przepisy z kremem Nutella. Polecam szczególnie słodki przekładany wieniec z kremem Nutella, piecze się bardzo szybko a ostatnio zrobił szał na imprezie rodzinnej.