Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie o testy ciażowe

pytanie o tesy ciażowe

Polecane posty

Gość pytanie o testy ciażowe

test [pwinno sie prawidłowo odczytywać po 3min. i tak też zrobiłam. na teście widoczna była wyraźna pojedyńcza kreska.Po jakis 20miniutach spojrzałam na ten tes i zauważyłam taki nie wiem jakby to najlepiej określić zarys drugiej kreski.Tym testem, który zrobiłam był pre-test. sama juz nie wiem jaki rzeczywiscie był wynik.czy któraś z Was robiła test i miała podobnie?

Zawsze po ilus tam minutach na teście pojawia się druga kreska (no przynajmniej ja tak mialam). Prawidłowy wynik jest tylko w przeciągu 3 - 5 minut. Później już nie masz co na test patrzeć.

Gość honoratka2112
gawit_27 dziękuję Ci bardzo.czy robiłaś sobie kiedyś może pre-test ?

robiłam:) wyszedł negatywny, a jak spojrzałam po jakimś czasie to też zobaczyłam drugą kreseczkę :) Powiedziałam o tmy lekarzowi, a on się uśmiechnął i powiedział mi to co Ci wcześniej napisałam, tzn. że po takim czasie wynik jest niewiarygodny.

Gość nie ma sie co martwic
ta druga kreską jesli nie pojawiła sie w przeciągu 3-5 minut. mi wiele razy po kilkunastu minutach pojawiała sie druga blada kreska i w ciązy nie byłam, wiec spoko. na pre-tescie to standardem sa te szybko pojawijące sie "drugie kreski". wynik jest zawsze wazny w ścisle okreslonym czasie, potem nie ma co panikować.

Gość honoratka2112
dziękuje Wam bardzo za pomoc.na prawdę bardzo mi ulzyłozrobiłam ten test ponieważ mimo tego, zę miałam okres to byłam trochę zaniepokojona, gdyż był dosyć skąpy i miał dziwną konsystencję , tzn. był taki gęsty zmieszany jakby ze śluzem .jestem po pierwszym opakowaniu tyabletek anty. miesiąc temu miałąm zapalenie błony sluzowej macicy.przynajmniej to stwierdził lekarz podczas dosc pobieznego moim zdaniem badania.może znowu po prostu powróciłą ta chorba.poprzednim razem zachorowałam też w trackie miesiączki.

Gość honoratka2112
i dlatego wymyśliłam sobie tezę na temat krwawienia implantacyjnego.muszę znowu iśc do lekarza, ale tym razem innego , bo tamten doktor nie wydał mi się zbyt kompetentny.a moze po prostu wszyscy lekarza tak szybko są w stanie postawić diagnoze

Gość Anullsek
JA BYŁAM W TAKIEJ SAMEJ SYTUACJI, okres spóźnił mi się 5 dni, myślałam, ze jestem w ciazy, począwszy od pierwszego dnia spodziewanej miesiaczki robiłam testy - głównie Pre-test. Za każdym razem po 20 minutkach pojawiała mi sie druga kreseczka - poszłam do ginekologa, zrobiłam badania - poweidział, ze on raczej wyklucza ciązę, zrobiłam też badnaie krwi - wyszło negatywnie!

Gość eleonore
tez robilam pre-rest. wynik negaywny, wiec ucieszylam sie i schowalam test, jak chcialam go wyrzucić to az mną rzucilo z przerazenia bo byly na nim wyraznie dwie linie(bylo to po dluzszym czasie jakiś 6-7 godzinach a ta ciazowa linia byla troche slabiej widoczna) wiec pociaszylyscice mnie ze to norma w pre-testach:)

Gość sony ericsson
ja robilam pink test i rowniez po 2 godz zobaczylam leciutenki zarys drugiej kreski. dotyczy to wszystkich testów?

Po czasie podanym na ulotce - w teście nadal zachodzą zmiany chemiczne, dlatego później odczytany wynik - nie będzie wiarygodny.