Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Supermenka

Wasze sposoby na rozpoznanie oryginalnych kosmetyków

Polecane posty

Gość Supermenka

Tak jak w temacie : zwracam się do osób. które umieją rozpoznawać oryginalność kosmetyków, słyszałam że można po kodzie paskowym, jeśli faktycznie to jak to zrobić? Jestem ciekawa bo oglądałam tusze na Allegro i pełno tam kosmetyków, tylko nie wiadomo który jest oryginalny? Pozdrawiam serdecznie

Nie wiem ile w tym prawdy ale gdzies usłyszałam że podróby nie mają np autentycznych nazw lub numerów kolorow. Wiec najlepiej zweryfikowac np z tymi z drogerii

Gość Supermenka
Dodam jeszcze jedno : podobno jeśli napisy zazwyczaj srebrne bądź złote ścieraja się to też znak że mamy do czynienia z podróbką? Prawda czy fałsz? Bo już sama nie wiem:(

Jakoś nie ufam kosmetykom z allegro -chociaz sa na pewno jakieś orginalne po których oko nie wypadnie a na twarzy nie pojawią sie jakies paskudztwa :):):) Jednak wole kupic cos sprawdzonego i tańszego niz np szpanować puderniczka CC Lancome lub Sisley która jest zwykłym badziewiem(podróba)

Gość co to za pytanie
z tymi napisami to sciema ja kupuje w markowych drogeriach i tez mi sie scieraja

kupuj tylko u zaufanych sprzedawców - są na różnych forach takie listy, kupuj tylko wtedy, gdy na aukcji jest rzeczywiste zdjęcie produktu, a nie ściągnięte z internetu, porównuj to zdjęcie ze zdjęciem na stronie producenta, nie kupuj zbyt tanich kosmetyków, np. takich, które kosztują 200 zł w drogerii, a ktoś sprzedaje je po 20 zł.

Gość hurtowniczka
jest jeden sposob ale sprawdzic go mozna tylko wowczas gdy macie np kilka opakowan perfum czy innych kosmetyklow.. jelsi masz np 5 pudelek z perfumami sprawdz na numer seryjny jesli na wszystkich opakowaniach jest taki sam to sa to podrobki... oryginalne pefumy maja zawsze inny numer seryjny.... pozdrawiam hurtowniczka

Gość hurtowniczka
a i jeszcze ... jelsi ktos oczywiscie nie sklep .. sprzedaje perfumy duzo taniej np kosztujace 200 za 100 to wcale nie znaczy ze sa one podrobione.. poprostu moga byc kradzione a ten ktos chce sie ich pozbyc i tyle... ale to nie jest regula

Gość trararara
czyli kazdy perfum ma inny nr seryjny? Np mam 10 butelek Burberry, to na kazdej jest inny nr????