Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nadiyah20

POMOCY !!!! CZY PO DIANIE 35 MOGE SIE KOCHAC BEZ INNYCH ZABEZPIECZEŃ ???????

Polecane posty

POMOCY !!!!!! NAPRAWDE NIE CHCE USŁYSZEĆ TEGO CO JUŻ SIE NASŁUCHAŁAM CHCĘ TYLKO WIEDZIEĆ CZY KTÓRAŚ Z WAS STOSOWAŁA GO TZN DIANE 35 JAKO ŚRODEK TYPOWO ANTYKONCEPCYJNIE ????? NIE TYLKO LECZNICZO BO TO JA AKURAT WIEM ŻE LECZY NADMIERNE OWŁOSIENIE I TRĄDZIK ALE JA TEGO ZBYTNIO NIE MAM BO JESTEM BLONDYNKĄ I MAM TROCHE ZASKÓRNIKÓW (OD PUDRÓW :P) TYLKO TYLE :) POWAŻNIE PROSZE O RADY KONIEZNIE NAPISZCIE TEŻ PO ILU TABLETKACH A MOŻE OPAKOWANIACH ZACZĘŁYŚCIE \"TO\" ROBIĆ I CZY W OGÓLE TO ROBIŁYŚCIE NA DIANE BEZ INNYCH ZABEZPIECZEŃ POLEGAJĄC TYLKO NA DIANE ????????????????? PROSZE TO DLA MNIE WAŻNE :) CZEKAM NA WASZĄ POMOCNĄ DŁOŃ !! :classic_cool:

Gość pani pani
ja stosuje diane ale nie biore jej typowo jako srodek anty ....lecze tradzik ....jako srodek anty taki typowo to jej nie daja raczej ... ja po prostu przy okazji leczac tradzik mam ta satysfakcje ze moge kochac sie i jestem zabezpieczona .... nie stosuje juz nic wiecej

Możesz być spokojna. Nie musisz zabezpieczać się dodatkowo, jeśli bierzesz diane-35. Ja brałam przez pół roku i nie zabezpieczałam się dodatkowo. Po ilu tabletkach nie powiem Ci, bo ja biorę tabletki już długo, a diane byly moimi trzecimi tabletkami. Ale wydaje mi się, że tydzien brania wystarczy, żeby uchroniły Cie przed niepożądaną ciążą. A może i mniej - nie wiem :)

do \"wszytsko ma swój czas \" odezwij się i powiedz mi więcej coś na ten temat :( po ilu zaczęłaś się kochać bez innych zabezpieczeń i ile masz lat :) prosze pomóż koleżance bo \"koleżanka 1 raz bierze tabletki \" ;) więc jak ??

Gość new
Kochać się możesz po miesiącu, czyli po całym opakowaniu tabletek. Wtedy masz 100% zabezpieczenia. Po tygodniu bym się bała:) Ja stosowałam tylko diane przez 5 lat i w ciąże nie zeszłam, tylko nie możesz zapomniec o tabletce. Wszytsko z resztą jest na ulotce:-)

Gość new
no może nie 100%, ale duże zabezpieczenie:-))

Gość ja brałam 2 lata
jako srodek anty i wszystko było ok,teraz znowu do nich wróciłam

Możesz uprawiać seks już po zażyciu pierwszej tabletki. Diana 35 jest normalnym środkiem antykoncepcyjnym, jeśli zażywasz ją zgodnie z instrukcją nie potrzeba dodatkowych zabezpieczń. Ja używam diany nie ze względu na trądzik ale dlatego że nie toleruje innych tabletek.

Diane 35 to przede wszystkim srodek antykoncepcyjny i ma takie samo dzialanie antykoncepcyjne jak i reszta pigulek, wiec mozesz byc spokojna. :)

Diane 35 zawiera oprócz cyproteronu również etynyloestradiol. Nabiera więc działanie antykoncepcyjne, ale nie jest do takiego zastosowania przewidziana w lecznictwie. Diane wykorzystuje się w leczeniu trądziku u kobiet, nadmiernego owłosienia dziewcząt i kobiet i łysienia androgennego. Stosowana w leczeniu trądziku i hirsutyzmu (wirylizmu) u kobiet zapobiega równocześnie zajściu ciąży. Znalazlam to na stronie: http://www.rozanski.henryk.gower.pl/acnesteroidea.htm wiec nie wmawiaj ze Diane to środek antykoncepcyjny:o

Gość trwoga

Gość do boga
DIANE TO NIE PIGULKA ANTY!!! to bomba hormonalna..poczytajcie prosze wiecej o niej bo mi narobila sporo szkod w organmizmie!

A jak długo brałaś diane? Bo ja slyszalam, ze powinno brac sie TYLKO PÓŁ ROKU. Może dlatego tak źle na Ciebie wpłyneła. Mam 24 lata i tabletki biorę od trzech lat. Ja zaczełam sie kochac po dwoch tygodniach brania, bo niestety moje szczescie bylo daleko mnie i nie dalo sie wczesniej. Ale jest tak jak pisze iza_de. Jesli masz taka mozliwosc, to radzilabym Ci inne tabletki. Microgynon 21 ma podobny sklad do diane 35 i tez jest refundowany. Przy tych tabletkach nie ma ograniczenia, ze mozna tylko pol roku brac.

Gość mammmam
do nadiyah 20 Moja droga, przed laty przyjmowałam telnśrodek, który pomógł mi uregulować okres a następnie świadomie zajść w ciążę. Co do pytania to NIE MA 100% środka antykoncepcyjnego. Jeśli w ogóle nie bierzesz pod uwagę ewentualnej ciąży to zabezpieczaj się dodatkowo, np. globulki, prezerwatywa..

Gość ALE WY
JESTEŚCIE GŁUPIE, BIERZECIE LEKI I NAWET NIE WIECIE NA CO I PO CO NIEZŁA GŁUPOTA

Gość siekierkaa
Biore Diane 35 od jakiegos czasu. Lekarz przepisal mi je na kilka spraw: na uregolowanie okresu, koszmarne bole podczas okresu i jako srodek antykoncepcyjny. Jak sam stwierdzil, jesli tylko bede brala je regolarnie i nie zapominala o nich, to wszystko bedzie dobrze! Powiedzial tez, ze nigdy i nikomu zadna firma nie dala 100% pewnosci,ze bedzie dobrze. Jednak to dlatego, ze nie moze takiego stwierdzenia zrobic nikt!! Ale on (moj ginekolog) taka pewnosc moze mi dac. Ja z moim mezczyzna kochamy sie teraz zabezpieczajac sie TYLKO tymi tabletkami i ani ja, ani on nie mamy najmniejszych oporow i strachu przed ciaza!! Kochamy sie czesto i zawsze on konczy we mnie, a w ciazy nie jestem. Jesli masz watpliwosci co do tych tabletek, to pogadaj o tym z lekarzem!

Gość medicus in spe
Ja tez biore DIane 35. Niej est to zadna bomba hormonalna jak ktos pisal, sa to wlasnie łagodne pigulki o dzialaniu m. in antykoncepcyjnym. Czesto stosowane sa u mlodych osob. Po zazyciu pierwszej pigulki od razu dzialaj ako srodek zapobiegajacy ciazy. Najwazniejsze jest tylko regularne przyjmowanie, oraz w momencie kiedy zdarzaja sie wymioty do 2 godz po zazyciu tabletki, najlepiej zazyc druga ( najlepiej tez dodatkowo sie zabezbpieczac w tym cyklu) poniewaz w ciagu 2 godz pigulka nie zdazyla sie jeszcze calkowicie wchlonac.

Gość świństwo
Dziewczyno!!!Nie bierz tego cholerstwa!!! Mi wyniszczyło watrobę, a poza tym miała ciążę pozamiaciczną...W ogóle to wszystkie tabletki anty są do dupy!!!Brałam to świństwoo przez 3 lata i mam takie wyniszczenie organizmu, że szkoda gadać.Moja przyjaciółka natomiast ma 23 lata i przestała jajeczkować! Zastanówcie się proszę nad tym, co jest wazniejsze-własna wygoda czy zdrowie!!!

Gość e-linaaa
dziewczyny, mam wrazenie ze jestescie troszke jakies niedoinformowane. nie mozecie mowic"bierzcie te tabletki albo nie" bo kazdy ma inny organizm!!! ja je biore od prawie dwoch lat i pomogły mi w leczeniu tradziku, stosuje je takze jako srodek antykoncepcyjny i tez dziala, bo nie stosuje poz tym zadnych zabezpieczen. oczywiscie zadne tabletki nie daja 100% zabezpieczenia ale te dzialaja w moim organizmie i to skutecznie. co do dzialania przeciw nadmiernemu owlosieniu to nie wiem czy to cos dziala. wiec dziewczyny-jesli lekarz Wam takie przepisal tzn ze takie sa dla Was dobre. jedyny problem to jest to zeby trafic na dobrego lekarza-a stwierdzam ze jest ich malo!!!. BO SZCZERZE-KTOREJ ZALECIL NAJPIERW WIZYTE U ENDOKRYNOLOGA, ABY ZBADAL POZIOM HORMONOW. ZADKO SIE TO TRAFIA, A JESLI ZALECA DIANE 35 JAKO LEK NA TRADZIK TO NAJPIERW POWINNO SIE ZROBIC BADANIE KRWI POD KATEM HORMONÓW, NO ALE O TYM JUZ LEKARZE ZAPOMINAJA. NO COZ-JA NA TAKIEGO TRAFILAM. POZDRAWIAM