Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojona bardzo

koniec 20 tyg- ruchy słabe , rzadkie albo w ogóle

Polecane posty

Czy któras z Was tak miała?? Albo ma obecnie?? Marze, żeby moje chłopaczysko dało mi porzadnego "kopa", a On w ogole albo tak anemicznie.... :( Boję się, że cos jest nie tak..... Dodam, że pierwsze ruchy poczułam jakis tydz, temu. Dzieki za jakiekolwiek info Pozdrawiam!

Nie denerwuj sie,skoro masz ruchy od niedawna to nie kazdy ruch czujesz.Jak narazie obserwuj czy cos sie dzieje niepokojacego. Nie panikuj,bo to zly doradca.W razie czego zadzwon do lekarza lub do poloznej.W ostatecznosci jedz na pogotowie,ale mysle ze to nic powaznego.Glowka do gory i usmiechnij sie:):):) Pozdrawiam🌻🌻🌻

Jeśli rzeczywiście Cię coś niepokoi, to najlepiej pójśc do lekarza, albo od razu na usg. Moja koleżanka też się niepokoiła o niezbyt częste kopniaczki od synka i poszła na usg upewnić się, że wszystko jest ok. Okazało się, że dzidziuś poprostu należy do leniuszków i nie chciało mu się fikać.

Dzieki.... chyba na pojutrze umówie sie z ginem. Wizytę mam dopiero 27 marca... do tego czasu chyba zwariowałabym....

Prawdopodobnie, dzidziuś jest jeszcze na tyle malutki, że ma dużo miejsca i nie każdy jego ruch dokładnie czujesz. Ale jeśli się upewnisz, że wszystko jest ok, bo będziesz spokojniejsza :)

W 20 tyg. z reguły dopiero zaczyna się czuć ruchy i nie mają one nic wspólnego z kopniakami. To pierwsza ciąża? To na kopniaki jeszcze z miesiąc trzeba poczekać....

Rafinko!! To moja druga ciąża, ale pierwsza była dawno temu... Córa ma 11 lat......(już nie pamiętam jak było przy niej) Ale jesli jest tak jak mówisz... to chyba trochę odetchnę....

no nie mogę!!! Mały chyba zlitował sie nad matką i "daje znaki zycia"... :) Nie wiem może temu bzikuje, że dwa razy poroniłam.... i teraz wydaje mi się że tego chłopczyka też nie zobaczę......

zaniepokojona bardzo To dopiero poczatki ruchow dziecka wiec nie musza byc regularne, spokojnie bez stresu i paniki a zobaczysz jak cie kopnie to raz a pozadnie:):):)

To sie ciesze ,ze poczulas:D:D:D a widzisz pilkarza nosisz pod serduszkiem:D:D:D

Dzieki Natko!!! Jak człowiek ma dużoczasu (L4 prawie od samego początku - ciąża zagrozona),tomu do łba straszneeeeeeeeee rzeczy przychodzą... Qrcze!! chyba idę na mały spacer!! Dzięki!! i do napisania!!

no właśnie ja też miałąm 13 lat przerwy i jak poszłam w 21 tyg do gina on się pyta - ruchy czuje - a ja - nie wiem - bo też zapomniałam, niby przy drugim wcześniej a tu lipa - ale mi ciągle w brzuchu burczało - a on mówi - to ruchy! - zupełnie inaczej niż przy pierwszym - zrobił USG - a tam mały lata jak wściekły, także się nie martw, ale lepiej sprawdź - będziesz spokojna. Potem jak się nie ruszał, to pukałam, i przeważnie się odzywał, ale kopanie to tak po 24 -25 tyg dopiero. Przynajmniej u mnie.