Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Quens of Dead

ile mialyście lat jak pierwszy raz poszłyście do ginekologa???

Polecane posty

Gość WellaTona
26

13, ale wtedy jeszcze bez badania. Poszłam z mamą, obejrzeć gabinet, fotel, dowiedzieć się na czy polega badanie. Bardzo miło wspominam, dostałam jakieś notesiki, długopisy itp. duperelki, a wtedy w mojej szkole był szał zbieractwa takich rzeczy :D Na badaniu po raz pierwszy byłam jako 15 latka. U tego samego ginekologa. Trochę mniej przyjemnie było ;)

Gość blondi 23
z resztą co ma dziewictwo do badania, nie wiem czym się martwicie, może gdybym kiedyś takim tchórzem nie była to dziś nie miałabym zaburzeń hormonalnych, a znam przypadek kiedy 19 letnia dziewczyna zmarła z powodu nieleczonej nadżerki - i jak tu nie chodzić do ginekologa dziwię się

Gość Nena17
ja tak jak Morgaine bylam w wieku 15 lat, ponieważ miałam jakies zaburzenia okresowe i w ogole podejrzewalam drożdżyce xD WellaTona późno bylas:O Czytałam kiedyś w jakiejs gazecie, lekarz mowoil, ze dziewczyna powinna isc sie przebada (jesli wczesniej nie byla) okolo 17-nastego roku zyca, czy jej narządy są prawdilowo zbudowane itp. rak, torbiele itp. w wiekszosci rozwijają sie po cichu;/

Gość bakalinka
8,12,13? po co tak wczesnie? na czym polega taka wizyta?

Gość 135790
ja milam 13 lub 14 lat...

Gość wstyd przyznac
ale miałam wtedy już 23 lata, byłam dziewicą i żadnych dolegliwości...no ale lekarka się nawet nie dziwiła że jestem dziewicą, bo tak młodo wyglądam, że wszyscy mi dają 16-19 lat.

Gość do tych co jeszcze nie byly
dziewczyny, ja wiem, ze wiekszosc z was mysli, ze jak nic nie boli i nie uprawiacie seksu to znaczy, ze wszystko musi byc ok i nie ma potrzeby chodzenia do ginekologa, ale... to nie zawsze sie sprawdza, naprawde, potem niektore z was moga tego zalowac... Nie mowie tego ot tak sobie, po prostu wiem czym to grozi, bliska mi osoba wlasnie przeszla ciezka operacje, nigdy nie bedzie mogla miec dzieci... w ogole nie wiadomo co dalej, bo sa przerzuty, nie chce wnikac w szczegoly, ale takie rzeczy sie zdarzaja.

Gość Niuńka18
i właśnie o to chodzi ;)