Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość serafka

SUSZARKI PROSTUJĄCE WŁOSY DZIAŁAJĄ?

Polecane posty

Gość serafka

Jest na rynku kilka fajnie wyglądających suszarek, które między innymi mają prostować włosy, np Rowenta Lissima. Czy któraś z Was używa i jaki efekt one dają? Czy chociaż trochę zbliżony do prostowania prostownicą?. Te suszarki trochę kosztują więc boję się ,że kasę wywalę w błoto.

Gość jejciu121212
nikt nie używa?

Gość bez przesady..................
kiedys fryzjerka mi wyprostowala wlosy taka suszarka i efekt byl lepszy niz prostownica bo bardziej naturalny....ale nie wiem jaka to byla suszarka(zapewne jakas specjalana do prostowania) i nie jestem pewna czy uzyskalbym taki efekt w domu przy uzyciu takiej samej suszarki...

Gość ktoś1111111
jeszcze coś wie.......one są drogie...pomocy..............

Gość new
na pewno nie działa tak dobrze jak prostownica. Zależy Też jak mocno Ci się włosy kręcą, ale i tak uważam, że prostownica jest lepsza, ale bardziej niszczy włosy, więć tez zależy jak często chcesz używać,...

Gość serafka
Właśnie używam prostownicy co dwa trzy dni. Niszczy włosy więc myślałam,że może lepsza jest taka suszarka. Po zakupie nie można jej wypróbować i np. oddać niestety....więc waham się trochę i myślałam,że ktoś mi pomoże.

Gość srutu tu tu
moja siostra kupila jakas odzywke do włosów gdy używa sie prostownicy, a odżywka działa w temperaturze jaka wytwarza prostownica i wlosy sa mimo prostowania ładne... ile w tym prawdy sprawdzimy z czasem

Gość serafka
Ja też używam maski, odżywki i ochronny spray do włosów, ale i tak przesuszają się. Poza tym z prostownicą jest więcej zabawy, bo włosy muszą być najpierw suche. A suszarka wysuszyła by i od razu wyprostowała. Byłoby łatwiej....szczególnie rano.

Gość new
na pewno nie bedzie tak jak po prostownicy

Gość new
powiem Co tak. Przez 1,5 roku co 2,3 dni prostowałam włosy (przed tym czasmi suszyłam suszarką- nawet po takiej co prostuje musiałam użyć prostownicy. Nie mam bardzo kręconych włosów, ani też prostych. Używam tylko do włosów kosmetyków z salonów fryzjerskich (tych ochraniających też), ale nie ma siły przy tak częstym stosowaniu, że włosy się nie zniszczą (tak samo jak po suszarce). W końcu stweirdziłam, że koniec z prostowaniem (a mam fatalne włosy), trafiłam do dobrej fryzjerki, która mi je super pocieniowała. Teraz po umyciu głowy tylko ugniatam włosy odżywką w piance (nie suszę, nie prostuję), a prostownicę zostawiam na specjalne okazje. Osobiście bardzo lubie proste włosy, ale wszyscy znajomi i rodzina są zachwyceni moją nowa fryzurą, a ja mam mniej kłopotu;-) i do tego nie niszczę włosów i mam je zamiar jeszcze bardziej zapuścić. Może sama spróbuj?

Gość mam ta suszarkę
Rowenty-porazka z prostowaniem nie ma nic do rzeczy-a jesli nawet mozemy nazwac to prostowaniem to efekt jest krotki.nie warto.

Ja mam rowente lissime i jestem z niej zadowolona. Co prawda efekt nie jest taki jak po prostownicy, ale włosy są ładnie ułożone i przedewszystkim nie przesuszone.

Gość do new
a mozesz mi napisac jakiej uzywasz odzywki w piance?? wlansie chcialabym cos takiego kupic, pianka nie jest zbyt dobra dla wlosow, ale moze odzywka w piance powinna byc lepsza... w sumie nie znam sie na tych preparatach - piankach, bo nigdy nie stosowalam ;) aha i jak mozesz to napisz cene, a moze znasz jeszcze jakies inne dobre tego typu produkty?:)

Witam, ja posiadam suszarkę rowenty lissima, ale chcę ją sprzedać, nie dlatego, że jestem niezadowolona (uważam, że jest bardzo fajna, nie niszczy włosów jak prostownica), ale dlatego, że teraz mam burze loków na głowie i potrzebuję suszarki z dyfuzorem:( Ta mi się już nie przyda

a ja prostuje wlosy grubą szczotka okrągłą (65mm średnicy) i zwykłą suszarką, tzn wyciągam włosy na szczotce, fryzjerki tak robią i naprawde osiagaja efekt lepszy niz prostowcica. troche bola rece przy takim czesaniu ale głównie dlatego, ze mam bardzo duzo wlosow. i nie wydalabym kasy na ta niby prostujaca suszarke. bo zeby wlosy dobrze na okraglej szczotce wyprostowac to trzeba naprawde z moca je ciagnac a te suszarki sprawiaja wrazenie zbyt delikatnych.

Dostałam od Mojego Marcinka suszarkę prostującą włosy ROWENTA LISSIMA IONIC CV 9020 i wczoraj użyłam jej po raz pierwszy. Po umyciu włosów - jak zwykle zabrałam się za suszenie i efekt mnie zaskoczył - włosy są błyszczące, proste i co najważniejsze - nie puszą się jak po poprzedniej suszarce (Philipsa ale tylko z gorącym nawiewem). Dziewczyny - to naprawdę działa. Bynajmniej na moje włosy. Dodam, że zawsze po suszeniu były napuszone i tylko prostownica je ratowała albo zawijanie w kucyka itp. A teraz mam piekne wlosy bez uzywania prostownicy. POLECAM

Ja też polecam tę suszarkę. Jak dla mnie jest rewelacyjna. Warto zainwestować trochę więcej kasy, bo efekt mnie na początku zaskoczył, a najbardziej jestem zadowolona z tego, że prawie nie niszczy włosów. Prostuję włosy codziennie i zawsze po miesiącu od wizyty u fryzjera miałam strasznie przesuszone i rozdwojone końcówki, a teraz mimo, że używam tej suszarki już od pół roku, to nic się nie dzieje, a nie używam nawet żadnych mleczek ochronnych. Naprawdę polecam.

Gość iaaaaaaaaaaaaa
blondasek82, chyba nie rozumiesz słowa 'bynajmniej'

Jesli jest blad, to z gory wielkie sorry:) Chodzilo mi o to, ze nie wiem jak dziala na wlosy inne niz moje (np. bardziej krecone, falowane, puszace sie itp.) SĄDZIŁAM, ŻE TO TEMAT O SUSZARKACH PROSTUJĄCYCH WŁOSY A NIE O BŁĘDACH JĘZYKOWYCH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! WSZYSCY CZEPIALSCY NIECH SOBIE WEJDĄ NA INNE FORUM!!!! PS. iaaaaaaaaaaaaa - tylko Ty sie czepiłaś (-eś) tego!!!!!!!!!!!!!!!

Gość zgrzewka
iaaaaaa ma rację, blondasku 82 nie rozumiesz słowa bynajmniej; może Ci wytłumaczę: użyłaś go w takim kontekście, że z Twojej wypowiedzi wynika, że rowenta na Twoje włosy nie działa (bardziej obrazowo:" najmniej" działa). Jak byś uzyła słowa "przynajmniej " zamiast "bynajmniej" -byłoby ok. I nie gniewaj się, nikt tu Ci nie dogryza złośliwie. czasem trzeba uwrażliwić niektórych na poprawność języka. :)

Gość blobdasek82
NIEKTÓRZY MYLĄ FORA!!! TO JEST O SUSZARKACH A NIE JĘZYKOWE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Niektórzy (niektóre) z Was to naprawdę wredne istoty! zamiast czytać opinie innych, którzy mają coś do powiedzenia - tylko czekają na jakiś błąd, by pokazać się jako osoby NAJMĄDRZEJSZE!!! Troszkę wyrozumiałości ludzie!!! Akurat ten temat ma służyć osobom, które chcą się zapoznać z opiniami ludzi używających suszarki rowenty!! Przez takie uszczypliwości ludzie zniechęcają się do udzielania jakichkolwiek rad!!!! WIELKIE DZIĘKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!

phee.. nie polecam, moja siostra miała, po pierwsze niszczy włosy bo powinno się 15 cm od głowy a to jest przy samych włosach ( mimo tego że ten strumień powietrza jest inny podobno chłodniejszy) po drugie jak tylko wyszła na zewnątrz odrazu miała pokręcone.. szkoda kasy ;) pow 200 zł

blondi, no co się tak stroszysz...przecież nikt nie chciał Cię urazić...ja sama chętnie przyjmuję jakiekolwiek uwagi i nie obrażam się, jak mi ktoś zwraca uwagę...każde forum jest dobre, żeby czegoś się dowiedzieć - np. o języku :P

Gość Kate Qsek
mam kupiłam dwa dni temu. uwazam ze jest superrr

stary temat ale cotam wlasnie kupilam na allegro ta lissime mimo waszysch sprzecznych opinii o niej mam nadzieje, ze efekt bedzie satysfakcjonujacy nie uzywam prostownicy wiec chyba powinno byc ok a pozatym, abstrachujac od nakladki prostujacej, zawsze chcialam mies suszare z zimnym nawiawem i jonizacja tak wiec mam nadzieje ze bede z zakupu zadowolona

Gość wasalek
Ja co 2-3 dni prostuje włosy od 5-6 lat! Zawsze przed prostowaniem używam jedwabiu biosilk, wystarczy jadna większa kropelka. A co nazabawniejsze fryzjerki podziwiają moje włosy, mówią że sa bardzo ładne i mocne, gdy mówię, że prostuję to są zdziwione. Raz odłozyłam jedwab na jakieś 3-4 m-e i włosy były matowe, szorstkie i zniszczone, na całe szczęście w krótkim czasie udało mi się je zregenerowac i od tej pory nie rozstaję się z moim biosilkiem.POLECAM.

Gość beatunai
Ja jestem zdania, że nie ma nic lepszego niż dobra odżywka i dobra prostownica. Ja używam prostownicy raz na dwa dni, przy moich włosach niestety nie da się rzadziej.. Odżywek używam różnych, najbardziej odpowiadają mi produkty Vichy. Tylko cena troszkę wyższa. Taka odżywka w zestawie z dobrą prostownicą MPM ln-84, dają bardzo zadowalające efekty. Włosy zachowują się świetnie. Tylko jak już wspomniałam, dobry szampon i odżywka są niezbędne!

Gość Włosek mój
Ja nie znoszę swoich włosów. Ciągle chcą mi się kręcić i kręcić... Używam bardzo dobrych odżywek VICHY i czasami innych firm i bardzo dobrej prostownicy, chyba ten sam model, co poprzedniczka z mpm, ale najbardziej pomaga trwała. Tylko, że niszczy włosy..