Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Szardim

Dzień za dniem

Polecane posty

Mam wreszcie czas cos napisac (ostatnio pracuje po 14 h dziennie) a dlaczego tutaj?? sama do końca nie wiem, może poprostu chce cos powiedzieć i nie koniecznie zmuszac kogos do słuchania ...

Od roku - nowa praca, nowe miejsce zamieszkania, nowi znajomi, partner, ktorego dopiero co poznaje, tylko ja wciąz ta sama. Rok minoł i nie wiem jak tak naprawed go podsumować. czy był dobry ?? raczej był. Cięzkie chcwile przeszłam, musiałam wielu rzeczy nauczyc sie od nowa - w zupełnie innej rzeczywistości. Przedewszystkim musiałam nauczyć się zyć sama, z dala od rodziny i partnerem, ktory mieszka daleko i spotkania raz w miesiącu to szczyt moich marzeń.

Gdyby choc ON byl bliżej, a tak to zostałam sama na \"polu walki\". Jedno jest pewne, nie załuje tej decyzji (a może sama przed sobą tak własnie tłumacze nieprzespane i przeplakane noce, dni wpatrywania sie w sufit. Co osiagnełam przez ten rok ?? napewno więcej niż mogłabym zrobic przez kilka lat w tej mojeje małej mieścine. Jeden awans w listopadzie teraz szansa na kolejny, dużą samodzielność, inne spojrzenie na świat.

Teraz wiem, że tak naprawde mozna liczyc tylko na siebie, że to co sobie wypracujesz bedzie dla ciebie, że moja małomiasteczkowa naiwność nieźle dała mi w kość. Jednak cos mnie omineło przez ten rok - zycie mojej rodziny, tak bardzo ich kocham i tak bardzo tesknie. Zdalam sobie sprawe z tego ze tak naprawde w zyciu ważni są inni ludzie, mozesz się z nimi spierać, nie zawsze może byc rozowo, ale to zawsze cześć mojego życia.

a to ze szkoly specjalnej gdy w chodzil do nas nauczyciel to wital nas okrzykiem czolem debilki a my mu odpowiadalismy radosnym okrzykiem o mur!