Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość habriska

Ile zarabia sie po studiach

Polecane posty

Gość habriska

Dowiedziałam sie ostatnio, ze po studiach zarabia sie ledwo 1500zl. Czy to prawda? To koszmar!!!!!!!

Gość ehh........
to zalezy jak patrzeć. z mojego punktu widzenia to nie prawda... mieszkam w stolicy zostałam zatrudniona w zasadzie tuż po studiach (miałam w papierach tylko debilny 3 miesięczny staż) i wychodzi mi na rekę 2700...ale pracuje na umowę o dzieło+umowa o wspłópracy, teraz zakładam firmę i zaczynam płacic składki więc wyjdzie mniej (będe płacić niższe przez 2 lata chyba to mi zostanie 2000 z kawałkiem). jak bym się zaprała na umowę o pracę to faktycznie wyszłobym mi na rekę mało bo 1600. maż jeszcze w trakcie studiów, dosteje ok 2200 na rękę...być może dlatego, że jest inwalidą i pracodwaca jest obciążony w temacie składek. mąż informatyk, ja statystyk-analityk.

Gość habriska
W stolicy zawsze są wyższe stawki. I droższe życie. Bo ja bez studiow w Warszawie 4 lata temu miałam 1500 na reke. Czytałam na innym forum, że po studiach zarabiają 800zł. A pedagodzy to nawet mniej, bo mają tylko pół etatu.

nauczyciel po studiach jesli licencjackich to ok 650zl, jesli magisterskich to ok 750zl, powod??? brak stazowego, brak dodatku motywacyjnego no i niestety \"stopien\" na poczatku sie jest stazysta i ma sie glodowa pensje. pozniej kontraktowy ma ciut lepiej bo ok 1000zl, mianowany cos ok 1300 a dyplomowany ok 1700 ale na to trzeba lat...

Gość student...
najpierw poszukaj prace potem pytaj czy to prawda ???

Gość mgr administracji
ja po studiach zarabiam 899,10 zl na reke wychodzi cos koło 640, tak juz pol roku i nie zapowiada sie narazie na lepiej, ale daje sobie jeszcze rok a potem zmieniam prace... pierole pracowac za drobne... aha jestem urzednikiem na samodzielnym stanowisku w malym miescie na wschodzie polski. Jak bym wiedziala ze tak bedzie studiowalabym jakis jezyk i myknela za granice... teraz juz przepadlo