Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dafne a

ile zarabiacie?

Polecane posty

Gość Dafne a

chodzi o statystykę czy większośc z nas jest bogata , biedna , uboga i jakie sa teraz płace za jakie zawody.

Gość jojik
3300 brutto - asystent, nauka

Gość Dafne a
pozazdrościć. taka kobieta jak Ty moze mieć dziecko, rodzine i na chleb starcza, na wczasy, na hobby. Czy jest ktoś kto przebije tą kwotę ? Mając tyle pewnie jesteś w kategorii przeciętnej która stać na wszystko, na spłate kredytu, na wczasy raz w roku, na kino.

Gość czy to dużo Pojęcie względne
3800 brutto + tel komórkowy, ryczałt na samochód (około 150 zł miesięcznie) Pracuje w banku. Nie stać mnie na wczasy w każde wakacje, nie mam oszczędności, żyję od wypłaty do wypłaty. Wiem, wiem dla osób które zarabiają 600 zł to co piszę będzie wydawać się absurdem. Ale tak jest. Taka kwota zarobków jest wysokością pozwalającą na przyzwoite życie (tzn. nie żałuję sobie na kosmetyki, mam ochotę na pizze to ją kupuję itp), ale na szaleństwa nie pozwala.

Gość Da fne a
no własnie to też ciekawy temat. Niby bidni, bezrobotni, na utrzymaniu mężów czy teściów , a kazdy ma internet. Bo ten kto ma dostęp do netu to albo pracuje przy kompie albo własnie jest na tyle bogaty by miec neta.A Ty ile zarabiasz Marvin?

Gość D a fne a
przy prawie 4000 zł o jakich szaleństwach mówiłaś. Dla zwykłych ludzi szaleństwo to własnie kosmetyki, pizza, czy choćby byłka świeżaa nie ciagle chleb, szaleństwo to zakup np. kolczyków na straganie.

==>>Myrevin Internetowa kawiarenka kosztuje niewiele - wydateki mozna by porównać do wydatku na papierosy. Nałogowiec internetowy wyda tyle w kawiarence co nałogowiec na tytoń. Dostęp do internetu to zaden wyróznik statusu materialnego podobnie jak dostęp do papierosów.

Gość trzydziestkaaa
Ja nie pracuję, zajmuję się dzieckiem w domu, dostep do netu mam, z tego względu, że jest tani. Mąż zarabia 800 zł. i na razie brak szans na zmianę pracy.

Pracuje przy kompie.(Nie tylko) Zarobki... staram się nie nażekać. W domu nie mam nawet telefonu stacjonarnego.

Gość D a fne a
800 zł i net? o bosssssssssshe. To chyba żart jakiś. Ty masz wogóle jakieś opłaty, kupujesz żywność? A ile mąż zarabia? Nie pisz tylko ze 1000 zł Bo nie uwierze. Musicie bardzo biednie życ , ale internet załozyliście.Hm

Gość trzydziestkaaa
a co do szalenstw, to takim szalenstwem jest dla nas miesny obiad w ciagu tygodnia... Niestety.

Gość djacie mi prace
a bede pracowala nzwet za 600zl.:(

Gość trzydziestkaaa
Niestety, zarabia 800. Pomagają nam rodzice. Net nas kosztuje 40 złotych.

Gość ja zarabiam
już na rękę 765zł pracuję w szkole

Gość to ja D a fne a
Myrevin ile zarabiasz? z 1200 zł masz na rękę. Wiesz stacjonarny nie jest do końca potrzebny jak się ma komórkę z bezpłatnymi minutami :)

-->Trawnik.. Nie palę. Dla mnie 2 zł z groszem za godzinę to dużo. Nie wydam. Mnie chodziło tylko o to że taka ankieta będzie dotyczyć tylko ludzi z dostępem do internetu i odwiedzających kafe. Nic ponad to.

Gość djacie mi prace
ja nie mam nawet kompa w domu,o necie nie wspomne

Gość to ja D a fne a
Rodzice to juz chyba wszystkim uzupełniaja lodówki. jak pasożyty się czujemy . Nie jest łatwo samemu sie utrzymac. A mieszkanie wynajmujecie czy spłacacie kredyt czy u teściów mieszkacie?

Gość trzydziestkaaa
Mamy opłaty, część z nich opłacają nam rodzice, częśc my sami. Z jego wypłaty zostaje nam ok. 250 miesiecznie na jedzenie. Jadłospis z reguły ten sam. Zupa z mrożonki po 2.30, lub ziemniaki smażone. W niedzielę jakieś mielone.

-->D a fne a Nie podam swoich zarobków. Raz to zrobiłem prze dwa miesiące mi to wytykano. I nie chodzi mi o to ze mnie to bolało czy cos w tym stylu. Uważam to za bezsens. Zawsze moge skłamać. :P

Gość krammellaaaa...
ja 0zł bo jeszcze studiuje, mąż zalezy od miesiąca , raz 3,5tyś raz 6tyś, mamy dom, ale nie mamy samochodu.

Gość czy to dużo Pojęcie względne
do D a fne a - no właśnie to wszystko zależy od punku widzenia. Wg mnie pizza czy dobre kosmetyki to standard godnego i przyzwoitego życia. A dla zarabiającego 600 zł jest to wręcz zabójstwo, bo braknie mu na chleb. I to jest bardzo przykre :(

Gość trzydziestkaaa
Mieszkanie akurat do remontu, niestety do konca nie wyremontowane, ale podstawowe rzeczy są. Tyle, że na szczęście opłaty za takie mieszkanie nie są wielkie. ok. 200 miesięcznie. do tego gaz, prąd, woda.

Gość To dafnea
To ja Dafnea ktoś robi wszystko bym nie miała tego nicku. Będę więc potem innym:P jaki kłopot. Myravin a sam mieszkasz? Tez ci pomagaja rodzice w życiunp wypełnienie lodówki?

Gość Gam
2300 euro brutto, lat 26, moja pierwsza praca, studia skonczylam w Holandii i tu tez pracuje w swoim zawodzie w jednej z meidzynarodowych firm.

Gość To Dafnea
Rybka nie jest to licytacja. jestes w błędzie. Chcemy porównac jak się zyje nam w Polce i czy jest nam zle ,czy dajemy sobie radę, czy pasozytujemy. Wymiana opinii.