Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mala mi z wasem

Czy studiujac dziennie moge pracowac?

Polecane posty

Gość Mala mi z wasem

Chodzi mi o normalna prace..w administracji publicznej. Studiuje dziennie administracje publiczna na 2gim roku... oraz jestem na 5 roku politologii. Bardzo potrzebuje pracy. Ciekawia mnie pewne kwestie. 1 czy studiujac dziennie moge normalnie pracowac? szkoda mi studiow.. papierek dziennych lepszy jest od zaocznych.. a zostal mi tylko rok( moze moglabym dostac indywidualny tok studiow?) 2. czy pracujac w administracji publicznej, majac magistra z politologii dostawalabym pensje jak osoba z wyzszym wyksztalceniem czy musialabym czekac na pensje adekwatna do wyksztalcenia dopiero po ukonczeniu administracji publicznej( a prosciej- jesli mam jakas tam pensje jest ona uzalezniona od wyksztalcenia.. ale czy musi to byc wyksztalcenie zgodne z praca jaka wykonuje? a jesli musi to czy politologie mozna podciagnac pod to.. i wynegocjowac bym dostawala taka place jak pracownik z wyzszym wyksztalceniem?) bo jest cos takiego ze idzien np do urzedu iasta swiezo po studiach i dostajesz 1900 na reke.. bez doswiadczenia za samo wyksztalcenie.. a kobieta ktora pracuje tam np 10 lat i ma srednie dostaje na reke tyle samo co taki nowicjusz.. albo mnie..)

Gość wydaje mi sie że nie możesz
Jak studiujesz dziennie to nie mozesz byc zarejestrowany w urzedzie jako bezrobotny to chyba pracowac tez nie mozesz:P Albo sie myle

Możesz, tylko studiując dziennie jak połączysz studia z pracą?Jaki pracodawca zgodzi się Ciebie zwalniać co jakis czas na zajęcia? Ja pracowałam, bo akurat zatrudnił mnie ktoś znajmoy i szedł mi na ręke. Jeżeli znajdziesz dobrego (czyli idącego Ci na ustępstwa)pracodawcę to nie ma przeszkód :) Co do wynagrodzenia to też zależy od pracodawcy. Jeden zaliczy Ci studia z politologii i da takie wynagrodzenie jak ludziom po studiach (no bo w końcu je skończyłaś) a drugi nie :(

Gość pytajnik.
na reke pracodawcy placi mniejsze skladki

Gość kolikoli2
tak, a co do indywidualnego toku studiow, to i tak musisz miec okreslona liczbe godzin na uczelni, niekoniecznie wszystkie na Twoim wydziale, a po drugie, to na mojej uczelni o ITS (Indywidualny tok studiow) moze ubiegac sie osoba, ktora uzyskala za caly okres nauki srednia powyzej 4.2 (studiuje na Politechnice Gdanskiej) PS powodzenia w szukaniu pracy, mam nadzieje, ze znajdziesz cos, co Cie usatysfakcjonuje;)

Gość mozesz
ja jestem na 4 roku dziennych i mam indywidualny tok studiów, pracuję sobie i czasem biore wolne - na kolokwia, egzmainy... praca nie jest zgodna z moimi studiami, ale dostaje normalna pensje.. w koncu placa mi za to co robie a nie za to co teoretycznie umiem ;)